Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Παραβίαση ωραρίου αστυνομικού προσωπικού



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

                       ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333   

ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799


ΜΕΛΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

1

                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 1/6/2012
                                                                    Αριθ. Πρωτ: 302/9/39


ΠΡΟΣ:   Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος 
                  Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ
               Α.Δ. Αργολίδας
                  Π.Ο.Α.Σ.Υ.

ΘΕΜΑ.: «Παραβίαση ωραρίου αστυνομικού προσωπικού».         

     Η Διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ την 28-5-2012 συγκροτήθηκε και αναχώρησε περί ώρα 14:00 με Φύλλο Πορείας για ενίσχυση της Α.Δ.ΑΧΑΙΑΣ.
     Την 28-5-2012 και περί ώρα 18:00 τακτοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Πάτρας.
     Την 28-5-2012 και ώρες 22:00 έως 06:00 εργάστηκε βραδινή βάρδια ενώ ήταν με Φύλλο Πορείας.
     Την 29-5-2012 και περί ώρα 15:00 της χορηγήθηκε Φύλλο Πορείας για επιστροφή στην έδρα της, ενώ βρισκόταν σε Αδιάθετο Αλλαγής.
     Κατά την επιστροφή της στην έδρα το λεωφορείο που μετέφερε την διμοιρία υποστήριξης της  Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ παρουσίασε βλάβη και ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναμένουν άλλο όχημα για να επιβιβαστούν και να επιστρέψουν στην έδρα περί ώρα 20:00.
     Η καταπόνηση, η εξασθένηση και η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συνάδελφοι που συγκροτούν την διμοιρία υποστήριξης από την καταστρατήγηση των Νόμων και των Κανονισμών που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ. από τις διαταγές της Διοίκησης οι οποίες υποχρέωναν τους συναδέλφους να εργαστούν ως άνθρωπομηχανές  ήταν μεγάλη και μόνο οι συνάδελφοι που την βίωσαν μπορούν να την περιγράψουν. Επίσης εκεί δοκιμάστηκαν οι ανθρώπινες αντοχές των συναδέλφων και δεν γνωρίζουμε μέχρι σε ποιο βαθμό τα ανθρώπινα αντανακλαστικά τους θα αντιδρούσαν σε πιθανούς κινδύνους από τυχόν επεισόδια στην βάρδια τους και ποιος ο βαθμός έκθεσης κινδύνου κατά της ζωής τους. Τέλος η καταπόνηση του οδηγού του λεωφορείου ήταν πολύ μεγάλη καθώς οδηγούσε για την μετάβαση στην Πάτρα από την έδρα μας, κατόπιν για εκτέλεση νυκτερινής υπηρεσίας και τέλος για την επιστροφή στην έδρα μας, και με την απρόβλεπτη βλάβη του οχήματος μέσα σε ένα 24ώρο με κινδύνους για όλους τους μεταφερόμενους συναδέλφους.
     Η υπηρεσία όμως παρά το φιλότιμο που  επέδειξαν οι συνάδελφοι κατά την εκτέλεση των διαταγών της δεν τους ανταπέδωσε ούτε ετεροχρονισμένα την υπεραπασχόληση που πραγματοποίησαν όταν τους ανάγκασε να εργαστούν ενώ βρισκόταν σε Φύλλο Πορείας την 28/5/12 και στο Αδιάθετο Αλλαγής της 29/5/12 τους χορήγησε Φύλλο Πορείας το οποίο έπρεπε να χορηγηθεί την 30/5/12, ξεχνώντας ότι η κίνηση με υπηρεσιακό όχημα θεωρείται κανονική υπηρεσία και στερώντας το δικαίωμα από τους συναδέλφους μιας ημέρας ακόμα εκτός έδρας αποζημίωσης.

    Παρατηρήθηκε ότι την επομένη (30-5-2012) οι συνάδελφοι να είναι με ΡΕΠΟ χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό είναι ΕΞΤΡΑ ΡΕΠΟ λόγο της διμοιρίας ή των κανονικών του μήνα προκαλώντας αναστάτωση και ερωτηματικά στους συναδέλφους.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας θεωρεί σοβαρό το ανωτέρω θέμα της καταστρατήγησης των Νόμων και των Κανονισμών που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ. και της υπεραπασχόλησης των συναδέλφων η οποία είχε εμφανή τα σημάδια της καταπόνησης, της εξασθένησης, της ταλαιπωρίας αλλά και τις άδικης αντιμετώπισης του προσωπικού.
     Η Υπηρεσία πρέπει να κατανοήσει ότι το Συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή εργασιακού μεσαίωνα στα ωράρια των συναδέλφων ούτε περικοπές στις δικαιούμενες εκτός έδρας ημερήσιες αποζημιώσεις του αστυνομικού προσωπικού. Επιζητούμε το αυτονόητο δηλαδή την εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ. και τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωση μας θα είναι απέναντι σε όσους δεν τους τηρούν ώστε να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων για τα οποία είναι εκλεγμένο να πράξει.
     Οι ιεραρχικά ευθυνόμενοι και υπογράφοντες των διαταγών για την συγκρότηση και κίνηση της Διμοιρίας Υποστήριξης Αργολίδας καλούνται όπως αποκαταστήσουν το προσωπικό με τα οφειλόμενα εργασιακά τους δικαιώματα, παρέχοντας με διαταγή τους την υπερεργασία, διότι σε δυο μέρες εργασίας ουσιαστικά πραγματοποίησαν τέσσερις, όπως αναλύθηκε ανωτέρω και αναγράφεται στα χορηγηθέντα φύλλα πορείας.
     Ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος καλείται όπως παρέμβει και αποκαταστήσει την όποια αδικία έχει γίνει εις βάρος των συναδέλφων και δώσει τις δέουσες εντολές προς τις υφιστάμενες υπηρεσίες ώστε να αποδοθούν στους συμμετέχοντες στην διμοιρία δύο (2) ημέρες υπεραπασχόληση ή δύο ημέρες ΕΞΤΡΑ ΡΕΠΟ που αντιστοιχούν μια (1) στο Αδιάθετο Αλλαγής και μια (1) ότι εργάστηκαν ενώ βρισκόταν σε Φύλλο Πορείας και ότι έπρεπε να αναχωρήσουν την επομένη από το τέλος της εργασίας τους.
     Με το έγγραφο αυτό θεωρούμε ότι η Π.Ο.Α.Σ.Υ. θα προβεί στις δικές της ενέργειες ώστε να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού τα οποία κάμπτουν το ηθικό και οδηγούν σε πλήρη απαξίωση το λειτούργημά μας, το οποίο δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που διανύουμε.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                         ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


1 σχόλιο: