Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγο Ηλία ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

                    ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

             ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333   

        ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                  
                                                          Ναύπλιο 28 Ιουλίου 2012
                                                                 Αριθ. Πρωτ.:200/5/50


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
               

       Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας την 26/7/2012 επισκέφτηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση στην οποία αναφέρθηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α.Δ. Αργολίδας και το προσωπικό της.
Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

·        Τα οργανικά κενά προσωπικού της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ είναι μεγάλα, προκαλούν πολλές δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες καθώς λειτουργεί με οριακή οργανική δύναμη και χρίζει η άμεση και επιτακτική κάλυψη τους από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έκτακτες - συμπληρωματικές μεταθέσεις.
·        Η μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού που παρουσιάζει Α.Τ. Κρανιδίου.
·        Η τοποθέτηση μόνιμου διοικητή στο Α.Τ. Κρανιδίου.
·        Η τοποθέτηση νεοεξερχόμενου Υπαστυνόμου από την σχολή στο Α.Τ. Κρανιδίου.
·        Να ιδρυθούν νέες οργανικές θέσεις Ειδικών Φρουρών στο Α.Τ.Κρανιδίου.
·        Η μεταστέγαση του Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ σε νέο σύγχρονο κτήριο που να πληροί όλες τις απαιτούμενες αστυνομικές προδιαγραφές.
·        Την ίδρυση ενός μικτού αστυνομικού τμήματος στο Λυγουριό με ταυτόχρονη ενσωμάτωση σε αυτό των Α.Σ. Επιδαύρου και Α.Σ. Λυγουριού.
·        Έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού(οχήματα-αλεξίσφαιρα).
·        Η ανανέωση των υπαρχόντων υπηρεσιακών οχημάτων και αλεξίσφαιρων γιλέκων λόγο παλαιότητας τους.
·        Η εξασφάλιση της κίνησης της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας με λεωφορείο που να τηρεί της προδιαγραφές του Π.Δ. 45/2008 (με πλέγματα) και να χορηγηθούν στους συναδέλφους που την απαρτίζουν νέα σύγχρονα κράνη και μάσκες που κουμπώνουν αυτόματα μεταξύ τους.
·        Η έκαστη υπεραπασχόληση ή το έξτρα ρεπό που δικαιούται το προσωπικό κυρίως των διμοιριών να αποδίδεται άμεσα στους δικαιούμενους συναδέλφους με την επιστροφή στην έδρα ώστε να υπάρχει η ηθική ανταμοιβή της αναγνώρισης της υπεραπασχόλησης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι.
·        Η ΟΠΚΕ να μην διασπάται σε μικρές υποομάδες και να λειτουργεί ως ομάδα και σε συνεργασία με την ΟΕΠΤΑ και την ΔΙΑΣ να δρουν κάτω από ένα κοινό επιχειρησιακό σχέδιο.
·        Η ανάθεση καθηκόντων ενός επιχειρησιακού Αστυνομικού Διευθυντή ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις ειδικές Ομάδες και θα κατευθύνει αυτές.
·        οι εποχούμενες περιπολίες να είναι επανδρωμένες με δυο άτομα σε κάθε όχημα κάθε υπηρεσίας και ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.
·        Να μην κρατούνται υπεράριθμοι κρατούμενοι στα κρατητήρια και να υπάρχει δεύτερος σκοπός όταν ο αριθμός κρατουμένων είναι μεγάλος.
·        Ο Αξιωματικός επόπτης να υπάρχει σε όλο το 24ώρο να είναι παρών στους ελέγχους που πραγματοποιούνται και ειδικά κατά τις βραδινές ώρες συντονίζοντας τα συνεργεία ελέγχων.
·        Αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των συναδέλφων κατά την διενέργεια ελέγχων.
·        Τα υπηρεσιακά οχήματα να κινούνται για τον σκοπό που είναι διατιθέμενα.
·        Την εφαρμογή του άρθρου 22 του Ν.3938/2011 που αφορά την παροχή υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προς τρίτους με την καταβολή ανταλλάγματος ειδικά για την συνοδεία χρηματαποστολών τραπεζών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων αρχαίου θεάτρου Επιδαύρου και μικρού θεάτρου Επιδαύρου κ.λ.π.
·        Στην Δικαστική και Αγροτική Φυλακή Ναυπλίου κρατούνται υπεράριθμοι ποινικοί κρατούμενοι και λειτουργούν ως μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Λόγο αδυναμίας παρουσίας μόνιμης αστυνομικής δύναμης έξωθεν των φυλακών όπως γίνεται στον Κορυδαλλό θα πρέπει η Α.Δ.Αργολίδας με φειδώ να ενισχύει άλλες υπηρεσίες ώστε το προσωπικό της να παραμένει στην έδρα της για άμεση συγκρότηση της διμοιρίας της και των άλλων ομάδων και υπηρεσιών της για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης.
·        Προτάθηκε από την Ένωση μας να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση προσωπικού της Α.Δ.Αργολίδας και των αξιωματικών αυτής στην οποία θα παραστεί ο  Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να ακούσει απευθείας τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Α.Δ.Αργολίδας και να δώσει απευθείας τις κατευθυντήριες εντολές του χωρίς να υπάρχει ίχνος παρερμηνείας αυτών.

      Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέγραψε όλες μας τις επισημάνσεις και παρέλαβε επιστολή στην οποία καταγράφονται αναλυτικά τα  προβλήματα του Α.Τ.Κρανιδίου και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις αλλά και θα παρέμβει όπου χρειαστεί για την επίλυση τους και ότι θα έχει συνεργασία με όλες της υφιστάμενες υπηρεσίες του πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τον ανάλογο υπηρεσιακό έλεγχο για την άρτια λειτουργία τους ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου