Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Επαγγελματική υπηρεσιακή αντιμετώπιση του αστυνομικού προσωπικού που καλείται να μετακινηθεί εκτός έδρας για ενίσχυση άλλων υπηρεσιών με την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών εργασίας, διαμονής και διατροφής για την αποφυγή οποιανδήποτε ταλαιπωρία του.



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                         Ναύπλιο 25/11/2012
                                                      Αριθ. Πρωτ:401/3/78


                       ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ.           


Η Ένωσή μας διαπίστωσε ότι στο βωμό της οικονομίας και εξοικονόμησης κονδυλίων έκανε συναδέλφους οι οποίοι μετακινήθηκαν για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. την 05-11-2012 έως την 08-11-2012 να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία στα όρια της «τιμωρίας»!
Συγκεκριμένα μετέβησαν για εκτέλεση υπηρεσίας στην Αθήνα με υποχρέωση να διαμένουν σε ξενοδοχείο στην οδό Αχαρνών με 16 ευρώ το άτομο, να σιτίζονται στην λέσχη της Γ.Α.Δ.Α. δωρεάν με το κόστος να βαρύνει το εστιατόριο της και να σταθμεύουν το υπηρεσιακό όχημά τους στην οδό Μεσογείων, πρώην Σχολή Αξιωματικών.
Με βάσει τα ωράρια που εκτελούσαν οι συνάδελφοι και ώρες 16:00 – 24:00 δεν ήταν δυνατόν να σιτίζονται για βραδινό καθώς η λέσχη έκλεινε την 23:00 με αποτέλεσμα να αναγκαστούν  οι συνάδελφοι να καλύψουν την βραδινή τους διατροφή με ιδία έξοδα.
Ύστερα η ταλαιπωρία προκειμένου κατά την ανάληψη και λήψη της υπηρεσίας τους, να αναμένουν διαθέσιμο περιπολικό ώστε να τους μεταφέρει από το ξενοδοχείο στην Μεσογείων ήταν εξαντλητική αφού έφτανε και την 1 1/2 ώρα.
Ακόμη η διαμονή των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας όπου εισέρχονταν – εξέρχονταν με την στολή από το ξενοδοχείο κατά την ανάληψη ή τη λήξη της υπηρεσίας τους καθιστούσε εύκολο στόχο.
Την εποχή όπου δυστυχώς η οικονομική πολιτική τείνει να εξαθλιώσει τον έλληνα αστυνομικό πιστεύουμε ότι η ψυχολογική δοκιμασία, η σωματική ταλαιπωρία καθώς και η υπηρεσιακή αντιμετώπιση με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος τείνουν να κατακερματίσουν το ηθικό των συναδέλφων.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να συμπεριφέρεται στον Έλληνα Αστυνομικό ως επαγγελματία και όχι με ενέργειες που θυμίζουν ότι έχουν απέναντί τους στρατεύσιμους φαντάρους.
Οι συνάδελφοι γνωρίζουν που υπάρχουν Αστυνομικές Λέσχες για να προμηθευτούν γεύμα εάν επιθυμούν και όχι να υποχρεώνονται να σιτιστούν σε αυτές.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να χορηγεί το ανάλογο ποσό που αντιστοιχεί για την διατροφή των συναδέλφων και αυτοί να κρίνουν που και πώς θα γευματίσουν.
Όπου για οικονομικούς λόγους θα πρέπει να εξοικονομηθούν πόροι, προτείνουμε σε ανάλογη περίπτωση να μεταβαίνουν οι συνάδελφοι στα κτίρια της Αμυγδαλέζας για διαμονή-σίτιση και στάθμευση των υπηρεσιακών οχημάτων, ώστε να αποφευχθεί ο ανωτέρω Γολγοθάς.
Είναι τόσο δύσκολο να μην ταλαιπωρούμε τους συναδέλφους, εκτός αν θέλουμε να τους τιμωρούμε κιόλας που έρχονται να ενισχύσουν από την επαρχία!
Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται όπως εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και διαμονής των συναδέλφων που μετακινούνται για ενισχύσεις ώστε να αποφευχθεί η οποιανδήποτε ταλαιπωρία τους.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                              ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου