Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στελέχωση της Υπηρεσίας Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου (Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ) με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό ή security και προβλήματα σχετικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

     
 
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
ΣΙΡΜΑΤΙΝΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
ΣΙΡΜΑΤΙΝΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ







ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΧΑΙΑΣ


ΕΡΜΟΥ 51
Τ.Κ.: 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΤΗΛ.: 27410772
FAX: 2741025602
Κιν. Προέδρου: 6976114437
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2-4
Τ.Κ.: 21100
Ναύπλιο
ΤΗΛ.: 2752098756
FAX: 2752028408
Κιν. Προέδρου: 6973554333
ΣΟΥΤΣΟΥ 24 & ΣΑΧΤΟΥΡΗ
Τ.Κ.:22100 – ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΗΛ.: 2710234203 FAX: 2710234203
Κιν. Προέδρου: 6974934590
ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ 18
Τ.Κ.: 23100 – Σπάρτη
ΤΗΛ.: 2731083655

Κιν. Προέδρου: 6974803513
ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ν. ΕΙΣΟΔΟΣ
Τ.Κ.: 24100 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΤΗΛ.: 2721095638
2721029249
Κιν. Προέδρου: 6944648234
ΓΟΥΝΑΡΗ 52
Τ.Κ.: 26110 – ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ.: 2610310766
FAX: 2610310766
Κιν. Προέδρου: 6972129650


   Κόρινθος 22 Μαΐου 2013
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 301/5/12-ιε    

               
ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ   (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.).
2. κ.κ. Βουλευτές Νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας
3. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ   (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.).
3. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος
Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη ΔΙΚΟΠΟΥΛΟ   (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ. ).
4. Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου  5. Γ.Α.Δ.Π. Δυτικής Ελλάδος
6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

ΚΟΙΝ.:  1)  κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  2) κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
3)  κ. Αντιπεριφερειάρχες 4) Δήμους Νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας  5) Α.Δ. Κορινθίας – Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας – Αχαΐας 6)  Δ/σεις Αξ/κών Διευθύνσεων 7)  Άπαντα τα μέλη μας.

ΘΕΜΑ: «Στελέχωση της Υπηρεσίας Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου (Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ) με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και προβλήματα σχετικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».

  Την 16-05-2013 στην Τρίπολη στην έδρα της Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας με τον Υποστράτηγο κ. Ηλία Γεωργόπουλο.
  Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα προβλήματα των Αστυνομικών Διευθύνσεων και προβλήματα λειτουργικότητας και φύλαξης του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου η στελέχωσή του με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό.
  Σε ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ μας διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα και διάθεση επίλυσης αυτών που άπτονται της αρμοδιότητας του.
  Ειδικότερα αναφερόμενοι στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου, από την έναρξη λειτουργίας του την 22-08-2012 έως και σήμερα εννέα (9) μήνες μετά, έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα που αναγνωρίζονται, όπως είναι η ίδρυση υπηρεσίας του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου, το οργανόγραμμα με τις θέσεις που απαιτούνται για τη στελέχωση του και η κατάρτιση εβδομαδιαίας υπηρεσίας κίνησης των ενισχυτικών δυνάμεων, αλλά υπολείπεται η βασική ενέργεια της έναρξης και λειτουργίας αυτού με την εξασφάλιση μόνιμης αστυνομικής δύναμης που θα έλυνε όλα προβλήματα που απορρέουν σχετικά με τις μετακινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων και την αποδυνάμωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων μας, που καλούνται να διαθέσουν τις δυνάμεις αυτές, σε βάρος της προσφερόμενης αστυνόμευσης των περιοχών μας.
  Οι Ενώσεις μας αξιολογώντας τα μέχρι τώρα στοιχεία τονίζουν ότι το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. στήθηκε εσπευσμένα, πρόχειρα, με βιαστικές κινήσεις και σχέδια, ώστε να προλάβουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία της Κορίνθου, χωρίς να υπάρχει μια ολοκληρωμένη έκθεση τρωτότητας από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και λειτουργίας αυτού σχετικά με την ασφαλή φύλαξη του και την εφαρμογή όλων των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού.  Κύριο μέλημα ήταν πώς θα τοποθετηθούν λαθρομετανάστες εντός αυτού, ώστε να εδραιωθεί ως κέντρο κράτησης αλλοδαπών.
  Τα άσχημα μαντάτα και αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν με μία σειρά  περιστατικών που συμβαίνουν, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, όπως ποιο πρόσφατα η παραβίαση στα κάγκελα ασφαλείας μεταξύ των θαλάμων την 07-04-2013 και δημιουργία επεισοδίων, η συχνή αναρρίχηση αυτών στις στέγες των κτιρίων και απειλές αυτοκτονίας με αποκορύφωση την 10-04-2013 με εξέγερση και την 26-04-2013 την απόδραση τριών (3) κρατουμένων λαθρομεταναστών, όταν αναρριχήθηκαν σε κολόνα φωτισμού που βρίσκεται εντός των περιφραγμένων χώρων, εφαπτόμενη με την εξωτερική συρμάτινη περίφραξη, η οποία δεν ήταν περιτυλιγμένη με αγκαθωτό σύρμα, κάνοντας έτσι εύκολη την αναρρίχηση και υπερπήδηση της περίφραξης και εν συνεχεία την αφύλακτη μάντρα του στρατοπέδου.
  Επίσης εφαπτόμενα στην συρμάτινη περίφραξη υπήρχαν δύο πελώρια κυπαρίσσια τα οποία απόκρυπταν την ορατότητα των σκοπών και θα μπορούσαν και αυτά να χρησιμοποιηθούν ως μέσο αναρρίχησης και εύκολης διαφυγής και απόδρασης.
  Τα στοιχεία αυτά έρχεται να τα συμπληρώσει το ότι δεν υπάρχει ουδέτερη ζώνη περιμετρικά όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, με νέα συρμάτινη αγκαθωτή περίφραξη, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη ως δεύτερο εμπόδιο διαφυγής.
  Η μη ύπαρξη έκθεσης τρωτότητας από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε βάλσαμο για τους αποδράσαντες και μοιραίο για τον συνάδελφο σκοπό που τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα εξαντλώντας η υπηρεσία την αυστηρότητα του πειθαρχικού δίκαιου της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να του αφήσει το χρονικό διάστημα των 15ημερών για την αναζήτηση και σύλληψη των αποδρασάντων, καθώς ο συνάδελφος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Ελληνική Δικαιοσύνη για την απόδραση αυτή.  Οι ευθύνες όμως έπρεπε να αποδοθούν πρώτα στους ανθρώπους που σχεδίασαν, εγκατέστησαν με προχειρότητα ένα ελλειμματικό από θέματα ασφαλείας και όχι μόνο, κέντρο κράτησης.
  Ότι το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου έχει γίνει πρόχειρα και βιαστικά χωρίς τήρηση των κανόνων ασφαλείας με αρκετές υπηρεσιακές παραλήψεις, βεβαιώνεται από τις ενέργειες της υπηρεσίας και των υπευθύνων κάθε φορά που γίνεται ένα περιστατικό να αποστέλλουν συνεργεία να ενισχύσουν τα κάγκελα αυτού ή μετά το συμβάν της απόδρασης, να περιτυλίξουν τις κολόνες φωτισμού με αγκαθωτό σύρμα και να κόψουν τα δέντρα.
  Ο εκ των υστέρων αφυπνισμός και όλες οι κατόπιν υπηρεσιακές ενέργειες, πιστεύουμε ότι θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε έκθεση τρωτότητας, όπως επίσης θα είχαμε αποφύγει και προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις.
  Οι Ενώσεις μας καταγράφοντας τα προβλήματα που χρίζουν επίλυση για την ασφαλή φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α., για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτό, την εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών αλλά και την τήρηση του ωραρίου εργασίας βάση του Π.Δ.394/2001 παρουσιάζουν αυτά και καλούν τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και των υφιστάμενων υπηρεσιών του Α.Ε.Α. να ενσκήψουν στα κάτωθι καταγεγραμμένα θέματα και να δώσουν τις αρμόζουσες λύσεις.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  Να παρουσιαστεί έκθεση τρωτότητας του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. από την αρμόδια υπηρεσία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..
  Η άμεση στελέχωσή του και η λειτουργία του, με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό.
  Η έκδοση Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για το ποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να στελεχώσουν άμεσα με έκτακτες μεταθέσεις το Υ.Φ.Ε.Κ.Α., από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ..
  Τα οργανικά κενά που θα παραμείνουν ακάλυπτα να συμπληρωθούν με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες ή ειδικούς φρουρούς ή συνοριοφύλακες.
  Να δοθεί η δυνατότητα από το Α.Ε.Α. στους υπηρετούντες συναδέλφους στις ειδικές ομάδες (Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ. – ΔΙ.ΑΣ. – ΔΕΛΤΑ – Ο.Π.Κ.Ε.) της Γ.Α.Δ.Α. να συμπεριληφθούν και αυτοί σε αυτούς που θα έχουν το δικαίωμα της αίτησης επιθυμίας μετάθεσης και να κάμπτει η όποια αδιαλλαξία του Α.Ε.Α., διότι δεν είναι δυνατόν όποιοι είναι τοποθετημένοι σε αυτές τις ειδικές ομάδες, να υπηρετήσουν μια ζωή σε αυτές, αφαιρώντας τους το δικαίωμα τοποθέτησης κοντά στον τόπο συμφέροντός τους.  Η αντικατάσταση των επιθυμούντων μπορεί να επέλθει εύκολα από τους νεοεξερχόμενους συναδέλφους.
  Το προσωπικό που θα επανδρώσει το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. να είναι μόνιμο και να εργάζεται σε κυλιόμενες βάρδιες, 8ώρη εργασία με 24ωρη ανάπαυση, διασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων και αξιολογώντας αυτούς να τοποθετούνται ανάλογα.
  Να υπάρξει σχέδιο αστυνομικής δράσης και αντιμετώπισης της φύλαξης και ασφάλειας των εγκαταστάσεων του Υ.Φ.Ε.Κ.Α., καθώς και σχέδιο δράσης που να εξασφαλίζει την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων σε περίπτωση εξέγερσης ή στάσης κρατουμένων, επέμβασης καταστολής αυτών, απόπειρα απόδρασης ή απόδρασης με ομηρία συναδέλφου ή ιδιωτικού υπαλλήλου, σε απειλές αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμών, σε απεργία πείνας, σε μεταφορά αυτών σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή άλλες μεταγωγές και αντιμετώπισης τυχόν προκλητικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών κρατουμένων έναντι των αστυνομικών φρουρών τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
  Να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από την Νομοθεσία για το αστυνομικό προσωπικό και για τους κρατούμενους και να υπάρχει μόνιμο υγειονομικό κλιμάκιο ιατρών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που να τους εξετάζουν και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους κρατούμενους εντός του Υ.Φ.Ε.Κ.Α., καθώς και να υπάρχει μόνιμο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την μεταφορά τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα αν χρειαστεί και ειδικά για αυτούς που υπάρχει η υπόνοια ότι έχουν μεταδοτικό νόσημα.
  Δημιουργία ειδικού φυλασσόμενου χώρου εντός του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. για φύλαξη ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα που χρίζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας, αντιμετώπισης, προσοχής και φύλαξης, ώστε να πάψει η μεταφορά αυτών στα αστυνομικά κρατητήρια των Υπηρεσιών, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.
  Οι ψυχολόγοι που είναι τοποθετημένοι στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. να αρκεστούν στα δικά τους καθήκοντα και αρμοδιότητες έναντι των κρατουμένων, χωρίς υποδείξεις στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το πως θα μεταχθούν οι κρατούμενοι και πως θα αστυνομευτούν στο χώρο εξέτασης.
  Να τοποθετηθούν σκέπαστρα στις σκοπιές του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. καθόσον την καλοκαιρινή περίοδο η ηλιακή ακτινοβολία παρεμποδίζει την ορατότητα των σκοπών και αυξάνει την θερμοκρασία εντός των σκοπιών.
  Να υπάρξει τοποθέτηση τηλεφωνικών συσκευών για άμεση επικοινωνία σκοπών, επόπτη στρατοπέδου, αξιωματικού υπηρεσίας και R/T κέντρου Α.Δ. Κορινθίας.
  Να τοποθετηθούν τηλεφωνικές συσκευές εντός των χώρων κράτησης των κρατουμένων για δυνατότητα επικοινωνίας τους και να απαγορευτούν τα κινητά τηλέφωνα.
  Να ενεργοποιηθεί η διαδικασία που απορρέει από Υπουργική Απόφαση για την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. από εκπαιδευμένους security και να προκηρυχτεί άμεσα ο διαγωνισμός για την απόδοση του έργου σε εταιρεία security, ώστε να απαλλαχθεί αστυνομική δύναμη από την φύλαξη του και να διατεθεί στην αστυνόμευση.
  Το Α.Ε.Α. έχει φροντίσει το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. να έχει πληρότητα 100% αλλά η Αστυνομική δύναμη η οποία καλείται, να φυλάξει αυτό, να διαχειριστεί τους κρατούμενους, να τους μεταγάγει σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, με όποιους κινδύνους και αν συνεπάγεται αυτό σχετικά με τον εγκλωβισμό ή την ομηρία συναδέλφου από την διαχειριστική αστυνομική δύναμη που έρχεται σε επαφή με αυτούς για την φύλαξη τους, να είναι ελλιπή και να μην έχει ενισχυθεί.  Πρέπει να τονιστεί ότι σε περίπτωση γενικευμένων επεισοδίων, οι ενισχυτικές δυνάμεις (από Αττική) χρειάζονται τουλάχιστον δύο (2) ώρες για να συνδράμουν.
  Ο κίνδυνος ομαδικής εξέγερσης είναι πλέον υπαρκτός διότι κρατούνται πλέον των 1000 κρατουμένων, μεγαλώνοντας αριθμητικά ως ένα παραφουσκωμένο μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί και πρέπει να ληφθούν άμεσα επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Είναι περιττό να πούμε ότι λειτουργεί ως μια μεγάλη φυλακή.
  Επίσης η πλειοψηφία των αλλοδαπών κρατουμένων που φυλάσσονται στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. έχουν συλληφθεί στον Νομό Αττικής και όχι σε Νομούς της Πελοποννήσου από τους οποίους καλούνται οι αστυνομικοί να τους φυλάξουν λόγο έδρας αυτού. 
  Τα περιπολικά που μεταφέρουν τις αστυνομικές ενισχυτικές δυνάμεις είναι παλιά, κακοσυντήρητα και αναξιόπιστα. Ένας τεχνικός έλεγχος τους από Κ.Τ.Ε.Ο. για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία τους και η καταλληλότητα τους θα κρινόταν αναγκαίος.
  Όλες οι ενισχυτικές δυνάμεις στην βάρδια τους εργάζονται επιπλέον του ωραρίου τους, από 2 έως 4 ώρες, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να υπεραπασχολούνται, να ταλαιπωρούνται και να καταπονούνται. Σε αυτό συντελούν και κάποιοι Διοικητές υπηρεσιών που αντί να δείξουν κατανόηση και να εφαρμόσουν αυτό που ορίζει το Π.Δ.394/2001, αποδίδοντας άμεσα την υπεραπασχόληση, είτε με την συμπλήρωση 8ώρων και χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης, είτε αφαιρώντας τον επιπλέον χρόνο εργασίας από το επιτρεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο, αδιαφορούν και το καταστρατηγούν.  Επισημαίνουμε ότι οι ώρες των υπεραπασχολήσεων είναι πολλές και το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. τείνει να γίνει μια νέα εργασιακή αστυνομική Μανωλάδα για τους συναδέλφους.  Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και οι υφιστάμενες υπηρεσίες του πρέπει άμεσα να πραγματοποιήσουν έλεγχο μέσο του Police on line, για το εάν έχει αποδοθεί ή όχι η υπεραπασχόληση στο προσωπικό.
  Οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι με υποχρεώσεις αλλά και εργασιακά δικαιώματα που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα παραβιάζει, αλλά και οικογένειες οι οποίες έχουν χάσει τον οικογενειακό ρυθμό τους, καθώς ο αστυνομικός απουσιάζει από 10 έως 14 ώρες από το σπίτι του για εκτέλεση υπηρεσίας. Αποτέλεσμα αυτού να δημιουργούνται πολλά οικογενειακά προβλήματα, που δεν πρέπει να τα παραβλέψει κανείς και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την υπηρεσία που με τόση ευκολία διατάζει τις συνεχείς μετακινήσεις.
  Εμείς ως εργαζόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ. καλούμαστε να κατανοήσουμε και να υποστούμε τις υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά και η πολιτεία πρέπει να κατανοήσει τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, την ομαλότητα του οικογενειακού βίου καθώς και τον οικογενειακό οικονομικό προϋπολογισμό.
  Η αποδιοργάνωση και αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών από τις μετακινήσεις των αστυνομικών για την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α., έχει αρνητικά αποτελέσματα και στην προσφερόμενη αστυνόμευση των Νομών μας, αφού γίνεται ελλιπέστατη αστυνόμευση ως ανύπαρκτη.  Οι περιπολίες επικεντρώνονται στις πόλεις και αυτές με σοβαρές ελλείψεις, ενώ αστυνόμευση στην ύπαιθρο δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης της ΕΛ.ΑΣ. στα μάτια των πολιτών, που όπως γνωρίζεται κάνουν συχνές παρεμβάσεις και εκκλήσεις για Αστυνόμευση ή προσπαθούν να Αστυνομεύσουν μόνοι τους τις περιοχές τους.
  Οι καιροί έχουν αλλάξει και το οργανωμένο έγκλημα εξελίσσεται και μεταλλάσσεται σε γοργούς ρυθμούς εις βάρος των νομοταγών πολιτών και των φρουρών της έννομης τάξης (αστυνομικών).
  Οι Ενώσεις μας εκφράζουν τις ανησυχίες σχετικά με την αστυνόμευση των Νομών μας, διότι παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας σε σοβαρά αδικήματα με οπλισμένους κακοποιούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να πυροβολήσουν όποιον βρουν στο δρόμο τους αδιακρίτως, είτε είναι αστυνομικός είτε είναι πολίτης.
  Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπάρχουσας εγκληματικότητας που φαίνεται με την εξιχνίαση των πιο πολλών εγκληματικών πράξεων, οφείλεται στο τεράστιο φιλότιμο που διαθέτει το αστυνομικό προσωπικό ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες αφιερώνοντας αρκετές εργατοώρες για την ασφάλεια των πολιτών.

  Ως συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούμε στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου και της Α.Δ. Αχαΐας  έχουμε γνωστοποιήσει επανειλημμένως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο μας σχετικά με την υποστελέχωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων και την μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων από τις υπηρεσίες μας για την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α., ώστε να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς και όλοι μαζί να φροντίσουμε στην επίλυση και απάλειψη αυτών, ως οφείλουμε έναντι των συναδέλφων και της κοινωνίας.
  Παρά τα έγγραφα μας και τις συχνές μας αναφορές προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και των υφιστάμενων αρμοδίων υπηρεσιών του, δεν έχει επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. με μόνιμο προσωπικό και να σταματήσει η συνεχή αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού από τις υπηρεσίες μας, η οποία δημιουργεί πλείστα λειτουργικά προβλήματα, μεγιστοποιώντας τα υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τις υπάρχοντες ελλείψεις αστυνομικών.
  Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και όλους εσάς τους εκλεγμένους φορείς των Νομών μας, γνωστοποιώντας εγγράφως τα προβλήματα, διότι εσείς ως εκλεγμένοι του Πελοποννησιακού λαού, πιστεύουμε ότι το βάρος της οποιασδήποτε επιρροής που διαθέτετε και η δυναμική που απορρέει από τα αξιώματά σας, θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα τόσο των εργαζομένων Αστυνομικών, όσο και λύσεις για καλύτερη και αρτιότερη αστυνόμευση των Νομών μας και κατ’ επέκταση την ασφάλεια του πολίτη, από τον οποίον είστε εκλεγμένοι για να υπερασπίζεστε τα έννομα συμφέροντα του, που μέσα σε αυτά είναι η ασφάλεια του, η προστασία της ζωής του και της περιουσίας του.
  Ο Αστυνομικός επειδή έρχεται σε συχνή επαφή με τα προβλήματα του πολίτη και θέλουμε τον κόσμο να μας κοιτά στα μάτια, γνωστοποιούμε σ’ αυτόν ότι εμείς θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας για την ασφάλειά του, με τα μέσα και το ανάλογο προσωπικό που θα εξασφαλιστεί από την Πολιτεία και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και δε θα φέρουμε την οποιαδήποτε ευθύνη εάν κάποιοι αφήσουν τους Νομούς με ελάχιστο Αστυνομικό προσωπικό και μέσα, το οποίο δε θα επαρκεί για την άρτια αστυνόμευσή τους.
  Ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Έλληνας Αστυνομικός αλλά η μεγάλη έλλειψη και η αποδυνάμωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων μας, για την οποία ευθύνονται άλλοι.
  Οι φορείς των Νομών μας στους οποίους απευθυνόμαστε καλούνται όπως παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να εξασφαλίσουν μόνιμη αστυνομική δύναμη που απαιτείται για να επανδρωθεί η Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου, ώστε να αρχίσει η λειτουργία του, καθώς και επάνδρωση των Νομών με Αστυνομική δύναμη.
  Πιστεύουμε ότι όλοι σας θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα γίνεται αρωγοί στα προβλήματα του Έλληνα Αστυνομικού και των πολιτών των Νομών μας, τους οποίους και εσείς υπηρετείται, ώστε να βελτιώσουμε όλοι μαζί την αστυνόμευσή, εξασφαλίζοντας αστυνομική παρουσία σε όλους τους Δήμους και όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, διότι η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό και δεν έχουμε κανένα μα κανένα δικαίωμα να το στερήσουμε, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί για την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου.

     Οι Ενώσεις μας με τα Διοικητικά τους Συμβούλια  εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μέλη μας είμαστε υποχρεωμένοι έναντι αυτών και ημών, των οικογενειών μας, του κοινωνικού συνόλου, της προσφερόμενης αστυνόμευσης των πολιτών της Πελοποννήσου, της ασφάλειας των συναδέλφων που περιπολούν μόνοι με τα περιπολικά τους, χωρίς να είναι επανδρωμένα με πληρώματα, για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που είναι ελλιπέστατα, για την μη απόδοση της δικαιούμενης υπεραπασχόλησης στους αστυνομικούς, για την μη έναρξη λειτουργίας της Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου με μόνιμο προσωπικό και η συνεχιζόμενη μετακίνηση αστυνομικών για την φύλαξη του, μας αναγκάζει στο άμεσο μέλλον να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά με κινητοποιήσεις, όπου θα είστε προσκεκλημένοι όλοι εσείς οι εκλεγμένοι φορείς της πολιτείας, ώστε να ενημερώσετε εμάς και τους πολίτες, για τις ενέργειες που προβήκατε και τι αποτελέσματα επέφεραν αυτές για την επίλυση του θέματος.
    Σας υπενθυμίζουμε ότι η ταλαιπωρία, η υπεραπασχόληση, η καταπόνηση και η αγανάκτηση που επικρατεί στο αστυνομικό προσωπικό και στις οικογένειες του είναι μεγάλη φτάνοντας στα όρια της και απαιτούν την επίλυση του εν λόγου θέματος με έργα και πράξεις και όχι με παχιά λόγια και αερολογίες.


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Ε.Α.Υ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΔΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ε.Α.Υ.
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ε.Α.Υ.
ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ε.Α.Υ.
ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΤΕΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ε.Α.Υ.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ε.Α.Υ.
ΑΧΑΪΑΣ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου