Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Χρήση στολής (φόρμα) εκστρατείας – επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπ.αριθμ. Νο 8δ από όλους τους αστυνομικούς που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία.




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                  Ναύπλιο 18/6/2013
                                                                 Αριθ. Πρωτ: 403/6/24


ΠΡΟΣ :  Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου
                                           Υποστράτηγο Ηλία ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ 
                             ΚΟΙΝ.: Π.Ο.ΑΣ.Υ.           

ΘΕΜΑ: «Στολή Εκστρατείας – Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπ.αριθμ. Νο 8δ»

     Κύριε Γενικέ,
     Κατά την συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας μαζί σας την 16-5-2013 στην Τρίπολη στο γραφείο σας εκτός των άλλων θεμάτων που αφορούσαν το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου τέθηκε το αίτημα όπως όλοι οι αστυνομικοί που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία να μπορούν να εργαστούν με την στολή (φόρμα) εκστρατείας – επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπ.αριθμ. Νο 8δ.
     Επειδή η εγκληματικότητα καλπάζει και οι αστυνομικοί που είναι διατεταγμένοι να εκτελούν μάχιμες υπηρεσίες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτήν δεν είναι δυνατόν πλέον να εργάζονται με το σκαρπίνι, την τσάκιση στο παντελόνι, με ατσαλάκωτο πουκάμισο, γραβάτα, σακάκι και πηλίκιο, στολή που πλέον θεωρείται ιδανικότερη για όσους εργάζονται σε γραφεία και μέτρα σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
     Οι καιροί έχουν αλλάξει, το έγκλημα μεταλλάσσεται και εξελίσσεται ραγδαία και οι αστυνομικοί πρέπει να εξοπλιστούν με τα πλέον κατάλληλα και σύγχρονα μέσα εργασίας για την αντιμετώπιση του. Ένα από αυτά, φτωχό αλλά σημαντικό μέσο, είναι και η στολή τους.
     Οι αστυνομικοί που είναι διατεταγμένοι να εκτελούν μάχιμες υπηρεσίες χρίζουν να εργάζονται με  μια εύχρηστη, λειτουργική στολή που να διευκολύνει τις κινήσεις τους και αυτή αποτυπώνεται στην στολή (φόρμα) εκστρατείας – επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπ. αριθμ. Νο 8δ, όπως αναφέρει το άρθρο 2 παρ.9 εδαφ.γ της υπ.αριθ. 7012/6/103 από 5-7-2009 Απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
     Για τον λόγο αυτό σας καλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μας και δώσετε την δυνατότητα σε όλους τους αστυνομικούς που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία να μπορούν να εργάζονται πλέον με την επιχειρησιακή στολή εκστρατείας της ΕΛ.ΑΣ. Νο 8δ εκδίδοντας την διαταγή που απαιτείται.
     Επίσης επισημαίνουμε ότι η εν λόγω στολή είναι η επίσημη στολή των Ειδικών Φρουρών και ήδη μια μεγάλη μερίδα ένστολων φέρουν αυτή και θεωρούμε ότι είναι άδικο να μην μπορεί να την φορέσει και το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. αφού δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη διαταγή από εσάς που να επιτρέπει την χρήση της όπως ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΛ.ΑΣ.
     Κύριε Γενικέ,
     Αναμένουμε την κατανόηση του δίκαιου αιτήματος μας και την άμεση ανταπόκριση σας στην επιθυμία των συναδέλφων, δίνοντας τους, μια εύχρηστη, επιχειρησιακή και λειτουργική στολή εργασίας ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου