Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στελέχωση της Υπηρεσίας Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου (Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ) με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και απόδοση έργου σε εταιρεία security καθώς και την Ενίσχυση της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με αστυνομικό προσωπικό κατά τις έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2013.







ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799






                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 10/9/2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 401/3/34


                         ΠΡΟΣ:  ΜΑΝΙΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Υπουργό Π.Ε.Κ.Α.
                                        ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ  Υφυπουργό Αθλητισμού
                                        ΚΟΔΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Βουλευτή Αργολίδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
                                        Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΘΕΜΑ: « Στελέχωση της Υπηρεσίας Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου (Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ) με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και απόδοση έργου σε εταιρεία security καθώς και την Ενίσχυση της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με αστυνομικό προσωπικό κατά τις έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2013.»

     Με το υπ΄ αριθμ. 301/5/12-ιε από 22 Μαΐου 2013 έγγραφο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας σας ενημερώσαμε εμπεριστατωμένα και διεξοδικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ καθώς και τα προβλήματα που υφίστανται οι αστυνομικές υπηρεσίες μας από την μη στελέχωση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και την μη απόδοση έργου σε εταιρία security.
     Η συνεχείς μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων από την Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ έχουν δημιουργήσει τεράστια δυσλειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες επηρεάζοντας άμεσα την εύρυθμη λειτουργία τους αφού καθημερινά κατακερματίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ αλλά και για την φρούρηση οικίας προσώπου ειδικής κατηγορίας και την τοποθέτηση μόνιμου συνοδού.
     Η εν λόγω κατάσταση αντί να λύνεται επιβαρύνθηκε καθώς, αντί για δώδεκα (12) συναδέλφους που μετακινούνταν για την φύλαξη Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ταύτη μετακινούνται άλλοι πέντε (5) συνάδελφοι   ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δεκαεπτά (17) όταν εκτελούν και υπηρεσία διαχείρισης κρατουμένων. Αν προσθέσουμε και τα πέντε (5) άτομα που απασχολούνται για την φρούρηση του ειδικού στόχου καταλαβαίνετε τι δύναμη απομένει για να αστυνομεύσει τον Νομό Αργολίδας όταν τα οργανικά κενά χαμηλόβαθμου προσωπικού αγγίζουν τα σαράντα (40) άτομα.
     Η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση έχει επηρεάσει το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό καθώς η ταλαιπωρία, η καταπόνηση, και η υπεραπασχόληση από τις συχνές μετακινήσεις έχουν κουράσει τους συναδέλφους φτάνοντάς τους στα όριά τους.
    Η κατάσταση δεν πάει άλλο καθώς η υπομονή μας για λύση του θέματος έφτασε στα όρια της απογοήτευσης και πλέον είναι εμφανέστατη η αγανάκτηση που επικρατεί στους κόλπους του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στην Α.Δ. Αργολίδας.
     Για τον λόγο αυτό, οι περιφερειακές πρωτοβάθμιες αστυνομικών υπαλλήλων Πελ/σου θα εκφράσουν πλέον ανοιχτά την επικρατούσα αγανάκτηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξωθεν του  Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ την 16-09-2013 και ώρα 10:00 με κεντρικό σύνθημα ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΕΠΑΝΔΡΩΣΤΕ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
     Ως φορείς του νομού καλείστε να αξιολογήσετε τα ανωτέρω καταγγελλόμενα και επιζητούμε την παρέμβασή σας για άμεση λύση του προβλήματος διότι, η μη αντιμετώπισή του λειτουργεί εις βάρος της προσφερόμενης αστυνόμευσης του νομού καθώς και εξασφάλιση αστυνομικού προσωπικού κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2013 από το Αρχηγείο  ΕΛ.ΑΣ.
    

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                     ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου