Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Πελοπονήσσου στον Περιφερειάρχη Πελοπονήσσου για το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.









ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 12/9/2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 401/3/35


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Τα Πρωτοβάθμια Προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας την 11/9/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 πραγματοποίησαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη  όπου του ανέλυσαν την επικρατούσα κατάσταση στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ όπου για την φύλαξη του απασχολείται ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πελοποννήσου, καθώς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν το έχει επανδρώσει ακόμη με μόνιμη αστυνομική δύναμη ως όφειλε.
     Η εν λόγω αστυνομική δύναμη υπολείπεται από την προσφερόμενη αστυνόμευση έκαστου Νομού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλείστα λειτουργικά προβλήματα σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου καθώς και ότι από τις συχνές μετακινήσεις οι συνάδελφοι ταλαιπωρούνται  και  υπεραπασχολούνται χωρίς οι υπηρεσίες να αποδίδουν την υπερεργασία σε αυτούς.
     Τονίστηκε ότι οι συνάδελφοι βλέποντας ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει τέλος  έχουν φτάσει στα όρια τους με εμφανή σημάδια απογοήτευσης και αγανάκτησης καθώς οι υποσχέσεις για επίλυση του θέματος δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
     Τα Προεδρεία των Ενώσεων έθεσαν στον κ. Περιφερειάρχη ως επιτακτική ανάγκη την στελέχωση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό τουλάχιστον (140) ατόμων και την άμεση ανάθεση έργου σε εταιρία security. Το αστυνομικό προσωπικό μπορεί να εξασφαλιστεί από τις έκτακτες συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2013 της ΕΛ.ΑΣ. και από τους επιθυμούντες συναδέλφους αρκεί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει διαταγή με την προκήρυξη κάλυψης των οργανικών κενών θέσεων του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ καθώς και με την τοποθέτηση νεοεξερχομένων αστυφυλάκων από τις Αστυνομικές Ακαδημίες οι οποίοι αποφοιτούν λίαν συντόμως.
     Ο κ. Περιφερειάρχης κατανόησε τα προβλήματα αστυνόμευσης που απορρέουν από την μη στελέχωση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό καθώς και ότι οι αστυνομικοί καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για να αποδώσουν ασφάλεια στους πολίτες  και δεσμεύτηκε στα Προεδρεία των Ενώσεων ότι θα παρέμβει προσωπικά ο ίδιος στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για άμεση επίλυση του εν λόγω θέματος.
     Τα προεδρεία των Ενώσεων προσκάλεσαν τον κ. Περιφερειάρχη να παραβρεθεί στην περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την 16/9/2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00π.μ. έξωθεν του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ώστε να ανακοινώσει  στους συναδέλφους τα αποτελέσματα των επαφών του καθώς και να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημα για άμεση επάνδρωση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό.
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου