Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Εφαρμογή της Δικαστικής απόφασης του ΣτΕ για τους ένστολους κατά μνημονίου Ν-3




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                Ναύπλιο 23/07/2013.
                                                               Αριθ. Πρωτ:  500/7/25


                                                              ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΘΕΜΑ: "Εφαρμογή της Δικαστικής απόφασης του ΣτΕ για τους ένστολους κατά μνημονίου Ν-3"

     Η Ένωση μας, έχει κατακλυστεί από ερωτήματα των μελών εάν υπάρχει χρόνος παραγραφής για την απόφαση του ΣτΕ,  η οποία έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές του "Μνημονίου τρία"  δικαιώνοντας τους ένστολους και υποχρεώνοντας την πολιτεία να επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα που ήταν πριν την 1/8/2012 καθώς επίσης να αποδώσει και τις παρακρατηθείσες κρατήσεις.
     Αναγνωρίζουμε άπαντες ότι αυτή, η δικαίωση προέρχεται κατόπιν ενεργειών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το νομικό της τμήμα όπου κατέθεσε αγωγή κατά του "Μνημονίου τρία" για όλα τα μέλη της και έχουμε δώσει δημοσίως τα συγχαρητήρια μας.
     Ταύτην οι συνάδελφοι έχουν θορυβηθεί και ανησυχούν διότι διαβάζουν δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε. & διαδίκτυο ότι υπάρχει περίπτωση χρόνου παραγραφής (ασφαλέστερη εκδοχή) η 1η  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014.
     Μάλιστα ως τρόπους ενέργειας για την αποφυγή της παραγραφής προτείνουν:
1ον  Υποβολή αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την οποία να ζητείται η αναγνώριση της απαιτήσεως των αναδρομικών, οπότε διακόπτεται η παραγραφή των απαιτήσεων αυτών. Σε περίπτωση που το Υπουργείο Οικονομικών είτε δεν πάρει επισήμως θέση, είτε καθυστερήσει να εφαρμόσει τις αποφάσεις που θα πάρει, επί της αποφάσεως του ΣτΕ, θα απαιτηθεί να προβούμε σε άσκηση αγωγής.
2ον  Άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους αποστράτους και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για τα εν ενεργεία στελέχη, για την αναπροσαρμογή της σύνταξης ή του μισθού και την διεκδίκηση των αναδρομικών με την οποία διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή των απαιτήσεων  και επιπλέων οι απαιτήσεις αυτές έχουν τοκοφόρο χαρακτήρα.
     Γνωρίζουμε ότι την 28/07/2014 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για το εν λόγω θέμα αλλά επειδή ο χρόνος τρέχει παρακαλούμε για την άμεση γραπτή επίσημη ενημέρωση μας από το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας μας για το εάν υπάρχει χρόνος παραγραφής ή όχι.

                                                                  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                        ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου