Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Συνάντηση στην Τρίπολη των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Αστυνομικών Ενώσεων (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Κλάδου Τάξης Υποστράτηγο ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, την Ταξίαρχο κα ΚΟΡΩΝΗ Κων/να και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ασφαλείας Πελ/σου Ταξίαρχο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα όπου αναπτύχθηκαν θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799

                                                           Ναύπλιο 26-07-2014
                                                         Αριθ. Πρωτ: 100/6/28

 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Συνάδελφοι.
     Την 25/07/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Τρίπολη των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Αστυνομικών Ενώσεων (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Κλάδου Τάξης Υποστράτηγο ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, την Ταξίαρχο κα ΚΟΡΩΝΗ Κων/να και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ασφαλείας Πελ/σου Ταξίαρχο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα όπου αναπτύχθηκαν θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
     Βασικό αίτημα μας ήταν η μόνιμη λύση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, το οποίο υπεραπασχολεί, ταλαιπωρεί και καταπονεί το αστυνομικό προσωπικό, δημιουργεί τεράστια δυσλειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες καθώς υπάρχει τεράστια αφαίμαξη αστυνομικής δύναμης με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί εις βάρος της προσφερόμενης αστυνόμευσης των πολιτών, να μειώνει αισθητά τις εποχούμενες περιπολίες και να αυξάνει την επικινδυνότητα στους συναδέλφους που περιπολούν μόνοι τους χωρίς πλήρωμα και χρίζει να επιληφθούν σε επεισόδια. Επισημάνθηκε ότι η λειψανδρία αστυνομικής δύναμης παρουσιάζει φαινόμενα γυναίκες αστυνομικοί να περιπολούν μόνες τους χωρίς πλήρωμα ή να είναι Αξιωματικοί Υπηρεσίας με πολλούς κρατουμένους.
     Προτάθηκε η επάνδρωση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό με μετάθεση από συναδέλφους πρωτίστως που επιθυμούν να μετατεθούν και να υπηρετήσουν σε αυτό και αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός με την τοποθέτηση νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.
     Επίσης τονίστηκε, ότι ως Ένωση, είμαστε αντίθετη στην απαλλαγή μιας Αστυνομικής Διεύθυνσης από την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, όπως ανακοινώθηκε για την Α.Δ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, πιστεύουμε ότι όλες οι μειώσεις ατόμων των ενισχυτικών δυνάμεων πρέπει να είναι ισομερής από όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις που λαμβάνουν μέτρα φύλαξης του.
     Επισημάνθηκε ότι οι συνάδελφοι που καλούνται να φυλάξουν τις σκοπιές είναι στην πλειοψηφία τους Αρχ/κες με πολλά χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη τους έχοντας προσφέρει πολλά στην ΕΛ.ΑΣ. που η συνεχής εργασία στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ τους έχει κουράσει, ταλαιπωρήσει,  καταπονήσει, εξαντλώντας το φιλότιμό τους και τους φορτώνει πολλές ώρες υπεραπασχόληση την οποία άλλες υπηρεσίες την αποδίδουν και άλλες όχι, χρόνο τον οποίο ο αστυνομικός τον στερεί από την οικογένεια του και από άλλες υποχρεώσεις και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωινό ξύπνημα είναι δύο ώρες πριν την έναρξη της βάρδιας ήτοι 04:00 π.μ. Όλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους Αξιωματικούς στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και να συμπεριφέρονται ανάλογα στους συναδέλφους εκτιμώντας την μέχρι τώρα προσφορά τους στην ΕΛ.ΑΣ.
     Άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν είναι:
     Η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας όπως ρητά ορίζει το Π.Δ.173/2013.
     Η ανάρτηση πίνακα με τα οφειλόμενα ρεπό και πίνακα με τις νυκτερινές ώρες εργασίας.
     Η ανάρτηση πίνακα με τις νυκτερινές ώρες εργασίας.
     Να αποδίδονται άμεσα οι δεδουλευμένες υπεραπασχολήσεις των αστυνομικών.
     Εκπαίδευση & Μετεκπαίδευση αστυνομικών ελλιπής ως ανύπαρκτη.
     Την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν τα κρατητήρια όταν υπάρχουν υπεράριθμοι κρατούμενοι και δεν υπάρχει δεύτερος σκοπός κρατητηρίων.
     Δεν νοείται να κρατούνται εντός των κρατητηρίων ανήλικοι για σχεδόν τρεις μήνες.
     Είναι άκρως απαράδεκτο ένα περιπολικό  του Κλάδου Τάξης  και ένα του Κλάδου Ασφαλείας να διατάσσονται κατά την νυκτερινή βάρδια 22:00 – 06:00 να περιπολήσουν σε τρεις Καλλικρατικούς Δήμους της Αργολίδας ήτοι Άργους Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου σχεδόν όλη την Αργολίδα αν σκεφτούμε ότι πριν λίγο καιρό αυτοί οι τρεις (3) δήμοι αντιστοιχούσαν σε δώδεκα (12) Καποδίστριακούς δήμους.
     Η αναδιοργάνωση δεν προχωρά με αποτέλεσμα να δημιουργεί επιπρόσθετα λειτουργικά προβλήματα αντί να δίνει λύσεις.
     Στην περιοχή μας έχουν πραγματοποιηθεί τρομοκρατικά χτυπήματα, ενάντια σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος (βομβιστική ενέργεια) και στην τράπεζα στα Μέθανα (ληστεία) και αυτό πρέπει να ληφθεί  σοβαρά υπόψη ότι άτομα του τρομοκρατικού χώρου κυκλοφορούν στην περιοχή μας και για τον λόγο αυτό η Α.Δ. Αργολίδας θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από το να ενισχύει άλλες υπηρεσίες αλλά να έχει επανδρωμένα περιπολικά με πληρώματα για λόγους προστασίας των συναδέλφων.
     Οι πολίτες της Αργολίδας να είναι έρμαια των κακοποιών καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη αστυνόμευση. Η αστυνομική δύναμη που απομένει από το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και από τις εδικές υπηρεσίες φύλαξης στόχων δεν επαρκεί να καλύψει όλες τις ανάγκες αστυνόμευσής του. Αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών και η ανασφάλεια τους εκφράζεται συχνά στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και στο διαδίκτυο αλλά και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξωθεν του αστυνομικού κτηρίου υπηρεσιών Άργους πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα.
    Η Ένωση μας επίσης, παρέδωσε εμπιστευτικό έγγραφο στο οποίο αναλύει με τον πιο γλαφυρό λόγο τα προβλήματα που υπάρχουν  και αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην Α.Δ.Αργολίδας, όπως τα γνωρίζουμε όλοι μας αλλά δεν μπορούν να ειπωθούν δημοσίως και να αναρτηθούν σε πίνακες ανακοινώσεων για λόγους ασφαλείας.
     Από την πλευρά των συνομιλητών, μας διαβεβαίωσαν ότι όσα θέματα άπτονται της αρμοδιότητας τους θα λυθούν ώστε στην επόμενη συνάντηση μας να μην υπάρχουν. Για το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ πρόθεση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι να δοθεί μόνιμη λύση και για το λόγο αυτό έχει αποσπαστεί ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων που επιθυμούσε να αποσπαστεί σε αυτό και όσο συνεχίζεται να έρχονται αποσπασμένοι συνάδελφοι θα αποδεσμεύεται ολοκληρωτικά μια Αστυνομική Διεύθυνση από τις πιο μακρινές και θα μειώνονται κάποιες σκοπιές στις άλλες μέχρι να έρθει η σειρά τους.
                                                                    ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου