Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ένστολη διαμαρτυρία και πορεία Αστυνομικών-Πυροσβεστών-Λιμενικών στο Ναύπλιο την 20-09-2012













ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

                                ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                                                       
                                                                       Ναύπλιο 20-09-2012
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 201/1/61

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί του Νομού Αργολίδας συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ναύπλιο, για να προστατέψουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και τη θεσμική αποστολή μας από ανάλγητες πολιτικές που στοχεύουν να μας υπαγάγουν σε καθεστώς φτώχειας. Μετά και την αναγγελία της δρομολόγησης νέων περικοπών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε οριακή επιβίωση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι' αυτό, και αντιστεκόμαστε στην επιβολή μιας οικονομικής απολυταρχίας με την χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής.
  Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσουν τις εξαγγελίες τους και να επιμείνουν στα «ισοδύναμα μέτρα», -σ' αυτά που είχαν προβληθεί κατά κόρον πριν από τις εκλογές με καταφανή στόχευση-, όχι απομυζώντας τους εργαζόμενους.
  Απευθυνόμαστε σήμερα στους τοπικούς βουλευτές που μετέχουν στην Κυβέρνηση και τους καλούμε επίσης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ως συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την μεταχείριση που υφιστάμεθα και να ζητήσουμε να στηρίξουν τον αγώνα μας για να μην φορτωθούμε επιπλέον με αβάσταχτα μέτρα. Εμείς και οι συνάδελφοί μας δεν ανήκουμε σε καμιά κατηγορία «ειδικών» και δήθεν προνομιούχων μισθολογίων. Η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, με Βασικό Μισθό τα 683 €. Γνωρίζουν επίσης τα ακατάστατα ωράρια και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ.
  Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, δεν ζητούμε καμιά προνομιακή μεταχείριση, αλλά προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια. Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ένστολων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
  Επειδή αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας, την κατοχύρωση του επαγγελματισμού, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορα, συγκεντρωθήκαμε προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε να και να δώσουμε ένα βροντερό παρόν ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ένστολοι και για τους λόγους τους οποίους δεν πρέπει να γίνουν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και τις λειτουργικές δαπάνες αλλά και εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών.
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου