Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας προς τους τοπικούς φορείς του Νομού για την μηδαμινή στελέχωση με αστυνομικό προσωπικό στις έκτακτες μεταθέσεις.





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

                            ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

          ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 21/9/2012
                                                                       Αριθ. Πρωτ:401/3/63


                                ΠΡΟΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ  Βουλευτή Αργολίδας Ν.Δ.
                                              ΜΑΝΙΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Βουλευτή Αργολίδας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
                                              ΚΟΔΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Βουλευτή Αργολίδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
                                              ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας
                                              ΚΩΣΤΟΥΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Δήμαρχο Ναυπλίου
                                              ΚΑΜΠΟΣΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Δήμαρχο Άργους Μυκηνών
                                              ΚΑΜΙΖΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Δήμαρχο Ερμιονίδος
                                              ΓΚΑΤΖΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δήμαρχο Επιδαύρου
                                 ΚΟΙΝ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.


     Η Ένωση μας με το έγγραφο αυτό σας πληροφορεί την έκπληξη που δέχτηκε από την Απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας με το 6/19-9-2012 Πρακτικό του να τοποθετήσει ένα και μόνο ένα αστυνομικό στην Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κατά τις έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2012.
     Η ουσιαστική εξαίρεση της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ από την ενίσχυση της με έμψυχο δυναμικό, αν αναλογιστούμε ότι ένας ίσον κανένας, μας προβληματίζει και εκφράζουμε τα έντονα παράπονα μας, την δυσαρέσκεια μας, την μεγάλη ανησυχία που υπάρχει όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και την ανάγκη που έχουν οι πολίτες της Αργολίδας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και ειδικά των περιοχών Επιδαύρου Ερμιόνης και Κρανιδίου, περιοχές οι οποίες χωλαίνουν από πλευράς αυξημένης εγκληματικότητας.
     Το μεγάλο μας ερώτημα είναι που θα τοποθετηθεί αυτός ο συνάδελφος και ποια προβλήματα θα λύσει.
-Στο Α.Τ. Κρανιδίου του οποίου η έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό είναι μεγάλη;
-Στον Α.Σ. Επιδαύρου ή στον Α.Σ. Λυγουριού που οι συνάδελφοι καλούνται συνεχώς στο Α.Τ. Ναυπλίου για εκτέλεση υπηρεσίας και αφήνουν αυτούς κλειστούς;
- Στον Α.Σ. Νέας Κίου ή στον Α.Σ. Αγίας Τριάδας στους οποίους ανήκει η αστυνόμευση των καταυλισμών ΡΟΜΑ που υπάρχουν στην Αργολίδα;
- Στο Α.Τ.Ναυπλίου για ενίσχυση του στην φύλαξη των κρατητηρίων, για μέτρα στα Δικαστήρια για την φύλαξη του Αστυνομικού καταστήματος, για μεταγωγές, για επιδόσεις δικογράφων και περιπολίας;
- Στις υπηρεσίες της Α.Υ.Άργους που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό;
- Στις ειδικές ομάδες ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ ΟΕΠΤΑ;
- Στο 6ο Σ.Π. στην Κόρινθο για ενισχυτικά μέτρα φύλαξης του Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών;
-Στην λήψη μέτρων ασφαλείας και φύλαξης κατά την άφιξη και παραμονή του κ.Πρωθυπουργού στην περιοχή μας;
     Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ριχτεί στην μάχη της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.
     Η καταπολέμηση της εγκληματικότητας όμως απαιτεί αυξημένη αστυνόμευση που για να επιτευχθεί χρειάζεται να υπάρχει αστυνομικό προσωπικό που αυτή την στιγμή λείπει από την Α.Δ. Αργολίδας με αποτέλεσμα να υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα στις υπηρεσίες της.
     Το ότι η Α.Δ. Αργολίδας αντιμετωπίζει την υπάρχουσα εγκληματικότητα με αποτελεσματικότητα αυτό οφείλεται στο τεράστιο φιλότιμο που διαθέτει το προσωπικό της ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες αφιερώνοντας αρκετές εργατοώρες για την ασφάλεια των πολιτών αλλά μόνο το φιλότιμο δεν επαρκεί για πλήρη και αποτελεσματική αστυνόμευση στο νομό μας.
     Ο Αστυνομικός της Α.Δ. Αργολίδας επειδή έρχεται σε συχνή επαφή με τα προβλήματα του πολίτη και θέλουμε τον κόσμο να μας κοιτά στα μάτια, γνωστοποιούμε σ’ αυτόν ότι εμείς θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας για την ασφάλειά του, με τα μέσα και το ανάλογο προσωπικό που υπάρχει και δε θα φέρουμε την οποιαδήποτε ευθύνη εάν κάποιοι άφησαν το Νομό με ελάχιστο Αστυνομικό προσωπικό, το οποίο δε θα επαρκεί για την άρτια αστυνόμευσή του. Ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Έλληνας Αστυνομικός αλλά η μεγάλη έλλειψη αστυνομικών από την Α.Δ. Αργολίδας και η αποδυνάμωση της με τις συχνές ενισχυτικές δυνάμεις που αποστέλλει εκτός νομού.
     Ως συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούμε στην Α.Δ. Αργολίδας έχουμε γνωστοποιήσει επανειλημμένως το πρόβλημα της λειψανδρίας αστυνομικών για να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς ώστε αυτό να επιλυθεί.
     Για το λόγο αυτό απευθυνόμενοι ταύτη προς εσάς τους εκλεγμένους φορείς του Νομού μας, γνωστοποιώντας εγγράφως το πρόβλημά μας, πιστεύοντας ότι με το βάρος της οποιασδήποτε επιρροής που διαθέτετε και η δυναμική που απορρέει από τα αξιώματά σας, θα δώσετε την απαιτούμενη λύση ως προς το πρόβλημα της λειψανδρίας Αστυνομικών και λύσεις ως προς την καλύτερη και αρτιότερη αστυνόμευση του Νομού μας και κατ’ επέκταση της ασφάλειας του πολίτη για τον οποίον είστε εκλεγμένοι για να του υπερασπίζεστε τα έννομα συμφέροντα του που μέσα σε αυτά είναι και η ασφάλεια του, πρώτιστο αγαθό και δεν έχουμε κανένα μα κανένα δικαίωμα να του το στερήσουμε.
     Οι φορείς του Νομού μας στους οποίους απευθυνόμαστε καλούνται όπως παρέμβουν άμεσα απαιτητικά και αποτελεσματικά προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη αστυνομική δύναμη που υπολείπεται στην Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.  δίνοντας την δική τους μάχη για τους πολίτες της Αργολίδας γιατί οι πληροφορίες μας είναι ότι όλοι αυτοί οι αστυνομικοί προορίζονται για την Αθήνα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
     Γίνεται μνεία ότι εάν δεν πραγματοποιηθεί η ενίσχυση της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και από τους νεοεξερχόμενους αστυφύλακες από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. τότε συνυπολογίζοντας και τις επικείμενες  αποστρατείες των συναδέλφων οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό θα γίνουν δραματικές.
     Κλείνοντας τονίζουμε προς όλους τους φορείς ότι την επόμενη φορά που κάποιος αναφερθεί σε θέματα ασφαλείας του Νομού θα πρέπει να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί με γνώμονα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας – παραβατικότητας ώστε να έχει την ευχέρεια της κρητικής προς αστυνομικά θέματα.

* Συνημμένα σας επισυνάπτουμε το υπ.αριθ.πρωτ. 401/3/62 από 21/9/2012 έγγραφο μας προς τον  Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο περιγράφεται η επικρατούσα κατάσταση της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και οι λόγοι που επιτάσσουν την ενίσχυση της με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                            ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου