Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα αντίδρασης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου συνδικαλιστή κατά την διαμαρτυρία(Π.Ο.ΑΣ.Υ.) της 6-9-2012 έξωθεν του Υπουργείου Οικονομικών(για αναξιοπρεπή συμπεριφορά).





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

      ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 27/9/2012
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 303/2/64



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 


     Η Ένωση μας δηλώνει αντίθετη με την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου «για αναξιοπρεπή συμπεριφορά» σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, συναδέλφου ΦΩΤΗ Δημήτριου ο οποίος συμμετείχε, όπως όλοι οι συνδικαλιστές και μη, στην ένστολη Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στην πορεία προς την  Πλατεία Συντάγματος την 06-09-2012.
    Η εν λόγο απόφαση, να στηθούν κρεμάλες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι πλέον έχουμε φτάσει στα όρια μας και να τονίσουμε ότι οι καταστροφικές οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται μας βυθίζουν στη φτώχεια, στο άγχος και στην ανασφάλεια, ήταν των Πανελληνίων Ομοσπονδιών (Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών), σε μια προσπάθεια να αποδοθεί και να αποτυπωθεί η πραγματικότητα που θα βιώσουν οι αστυνομικοί από τις επικείμενες μισθολογικές περικοπές που προωθούν Κυβέρνηση και Τρόικα ως μια Οικονομική Θηλιά.
    Η συμμετοχή του συναδέλφου στο εντόνως συμβολικό δρώμενο της αγχόνης και του απαγχονισμού, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, ήταν μέρος του στησίματος της πορείας και στην θέση αυτή θα μπορούσε να βρεθεί οποιοδήποτε άλλος συνάδελφος που συμμετείχε στην πορεία και για τον λόγο αυτό η πειθαρχική δίωξη του είναι σα να στρέφεται προς όλο το συνδικαλιστικό κίνημα θυμίζοντας άλλες εποχές.
     Ο συνάδελφος ως εκλεγμένος συνδικαλιστής, ενήργησε ως όφειλε μέσα στα όρια που του παρέχει η συνδικαλιστική ελευθερία και ο λόγος έκφρασης δίνοντας τον αγώνα του για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και των οικονομικών συμφερόντων όλων των ένστολων ανεξαιρέτως.
     Η ανταμοιβή του όμως από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν να ελεγχθεί για αναξιοπρεπή συμπεριφορά και να του ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος λες και αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δεν κατανοούν ότι εάν περάσουν όλες αυτές οι μισθολογικές περικοπές που απαιτεί η Τρόικα είναι σα να μας έχουν βάλει μια Οικονομική  Θηλιά.
     Το γεγονός ότι η διαμαρτυρία μας ήταν πετυχημένη με το βροντερό παρών των συναδέλφων, ίσως να ενόχλησε και να θορύβησε κάποιους που είδαν ότι το μήνυμα της ελήφθη σε όλον τον πλανήτη.
     Η Ένωση μας δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον συνάδελφο, συνδικαλιστή και συναγωνιστή Φώτη Δημήτριο τονίζοντας ότι θα είναι κοντά στην Ομοσπονδία μας σε οποιονδήποτε συνδικαλιστικό αγώνα χρειαστεί για την δικαίωση του.

Η συνδικαλιστική φίμωση δεν θα περάσει.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                              ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου