Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ενίσχυση του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών Κορίνθου με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες.





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

                           ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

        ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 28/9/2012
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 301/1/65

ΠΡΟΣ: Τον  Αρχηγό  της  Ελληνικής  Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
ΚΟΙΝ.  Π.Ο.ΑΣ.Υ.           

     Κύριε Αρχηγέ,
     Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο προκύπτει ότι στις προθέσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι οι νέοεξερχόμενοι από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Αστυφύλακες οι οποίοι ήταν να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. τελικά θα τοποθετηθούν στον Έβρο για την φύλαξη στρατοπέδων όπου λειτουργούν Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών.
     Η Ένωση μας θέλει να σας επισημάνει και να σας τονίσει ότι στρατόπεδα με Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών δεν υπάρχουν μόνο στον Έβρο και στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Πελοπόννησο στην Κόρινθο στο 6ο Σ.Π. όπου λειτουργεί Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών.
     Η φύλαξη του εν λόγου Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο 6ο Σ.Π. στην Κόρινθο πραγματοποιείται από αστυνομικές δυνάμεις που προέρχονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ ήτοι Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και  από την Γ.Α.Δ.Α.
      Η μετακίνηση ενός σημαντικού αριθμού συνάδελφων σε καθημερινή βάση για την φύλαξη του προκαλεί πλείστα λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Π. ΠΕΛ/ΣΟΥ και ειδικά της Α.Δ.Αργολίδας, όπου τα ελλείμματα αστυνομικού προσωπικού είναι τεράστια και δεν καλύφτηκαν ούτε με τις τακτικές αλλά ούτε και με τις έκτακτες μεταθέσεις του έτους 2012.
     Στις ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις από Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ και Γ.Α.Δ.Α. παραβιάζεται καθημερινά το ωράριο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού όπως αυτό ορίζεται στο Π.Δ.394/2001 διότι ο χρόνος που απαιτείται για την μετάβαση στο εν λόγο κέντρο, την 8ώρη εργασία και την επάνοδο των συναδέλφων στις έδρες τους είναι από δέκα έως δεκαπέντε ώρες ημερησίως.
     Οι αστυνομικές δυνάμεις που καλούνται και απασχολούνται με την φύλαξή του λείπουν από τις υπηρεσίες τους δημιουργώντας τεράστια ερωτήματα για το μέγεθος της  προσφερόμενης αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών  των περιοχών αρμοδιότητας τους.
     Κύριε Αρχηγέ,
    Επειδή δεν πρέπει να γίνονται περικοπές και εκπτώσεις στην αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών της Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ αλλά και για την αποφυγή της τεράστιας καθημερινής ταλαιπωρίας και καταπόνησης που υπόκειντο οι συνάδελφοι με τις μετακινήσεις τους και την αποταμίευση ενός σημαντικού χρηματικού ποσού που απαιτείται για την κάλυψη τον εκτός έδρας ημερήσιων μετακινήσεων του, σας προτείνουμε όπως, εάν τελικά η απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι οι νέοεξερχόμενοι από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Αστυφύλακες να τοποθετηθούν για την φύλαξη στρατοπέδων όπου λειτουργού Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών να τοποθετήσετε και στην ΚΟΡΙΝΘΟ τον απαιτούμενο αριθμό των  200ον συναδέλφων που χρήζει για την σημερινή φύλαξη του αναλογίζοντας ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών οι πτέρυγες με τους λαθρομετανάστες κρατούμενους θα πολλαπλασιαστούν.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου