Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μεταγωγές κρατουμένων από Κόρινθο για Αθήνα από την ενισχυτική αστυνομική δύναμη της Α.Δ. Αργολίδας





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 11/11/2012
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 801/7/73


                          ΠΡΟΣ:  Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ
                          ΚΟΙΝ.   Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
                                        Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ          

ΘΕΜΑ: « Μεταγωγές κρατουμένων.»
    
     Από την Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ την 7/11/2012 και ώρες 6:00 έως14:00 είχε διαταχθεί αστυνομική δύναμη να ενισχύσει την Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για συγκεκριμένο σκοπό, την φύλαξη του κέντρου λαθρομεταναστών που λειτουργεί στο 6ο Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
     Από την Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  επιλέχτηκαν δύο συνάδελφοι από την  ενισχυτική δύναμη της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και διατάχθηκαν περί ώρα 10:00 να εκτελέσουν μεταγωγή κρατουμένων σε διάφορες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. με αποτέλεσμα αφού έκαναν το γύρο του λεκανοπεδίου Αττικής να επιστρέψουν στην έδρα τους περί ώρα 16:30.
    Σημειωτέον ότι την 7/11/2012 στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών εκτελούσαν υπηρεσία τόσο η διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ όσο και άλλες στατικές δυνάμεις της.
     Με αφορμή του ανωτέρω περιστατικού ετίθετο τα έξης ερωτήματα:
     Οι συνάδελφοι που καλούνται με Διαταγή της Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ  να ενισχύσουν την Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με συγκεκριμένο σκοπό, την φύλαξη του κέντρου λαθρομεταναστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό και να καλύψουν όλες της υπηρεσιακές ανάγκες της Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
     Οι συνάδελφοι της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ μετακινήθηκαν στην Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  αφού είχαν εφοδιαστεί από τις υπηρεσίες τους με Φύλλο Πορείας με αναγραφή συγκεκριμένου χώρου και σημείου. Η μετακίνηση τους σε άλλη εδαφική περιοχή (Γ.Α.Δ.Α.)  με τι Φύλλο Πορείας πραγματοποιήθηκε, είχαν αναγραφεί στην διαταγή πορείας της μεταγωγής,  προβλέπεται άλλη υπηρεσία να χορηγήσει Φύλλο Πορείας σε αστυνομικούς που δεν της ανήκουν και εάν την ίδια ημέρα μπορεί να χορηγηθούν δύο διαφορετικά Φύλλα Πορείας με εκτός έδρας κίνηση στους ίδιους συναδέλφους.
     Αφού από την ενισχυτική δύναμη της φύλαξης του κέντρου λαθρομεταναστών δύο αστυνομικοί κλήθηκαν να εκτελέσουν άλλη υπηρεσία εκτός αυτού διερωτόμεθα μήπως τελικά δεν χρειάζεται η μετακίνηση τόσων συναδέλφων και πραγματοποιείται κατασπατάληση της δύναμης με απώτερο σκοπό να καλύπτουν και άλλες υπηρεσιακές ανάγκες της Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εκτός της φύλαξης του εν λόγω στρατοπέδου και ειδικότερα τις μεταγωγές.
     Ελήφθη υπόψη ότι οι συνάδελφοι της ενισχυτικής με το που καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο με την λήξη της βάρδιας έχουν εκτελέσει 10ωρη και πλέον υπηρεσία και εάν εξετάσθει η επιχειρησιακή τους κατάσταση να εκτελέσουν μια τέτοια υπηρεσία που θα επιμήκυνε την βάρδια τους κατά πολύ περισσότερο και θα είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την καταπόνηση των συναδέλφων.
      Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι συνάδελφοι της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ από άλλες βάρδιες στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών Κορίνθου ενώ καλούνται για την φύλαξη του παρατηρείται να εκτελούν μεταγωγές στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και μεταγωγές στην Αθήνα αφήνοντας τις θέσεις φύλαξης του και το ερώτημα που τίθετο από τους συναδέλφους μας είναι, που βρίσκεται η αστυνομική δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

     Φρονούμε ότι η Υπηρεσία πρέπει να προβλέπει τις υπηρεσιακές ανάγκες της και με σωστή διαχείριση του προσωπικού της να αντιμετωπίζει αυτές καθώς και ότι έκτακτο συμβάν προκύπτει, να  μην ταλαιπωρεί τους συναδέλφους με υπερεργασία, οι οποίοι αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα εκτελούν τις Διαταγές της.
     Τέλος η Ένωση μας τονίζει ότι δεν θα ανεχτεί καμιά υπηρεσιακή ενέργεια που να έρχεται σε αντίθεση με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας τους  καθώς και την κατασπατάληση της δύναμης που τόσο πολύ απουσιάζει από τις υπηρεσίες της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
     Πιστεύουμε ότι με την σωστή διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού και με τον περιορισμό των μετακινήσεων των συναδέλφων θα μπορούσαμε να λύσουμε το πάγιο αίτημα μας για κίνηση και επάνδρωση όλων των περιπολικών της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με πλήρωμα.
     Σημειωτέον ότι την ίδια ημέρα στην περιοχή της Α.Υ.ΑΡΓΟΥΣ  τα περιπολικά βάρδιας Α.Τ.ΑΡΓΟΥΣ και Τ.Α.ΑΡΓΟΥΣ  τα οποία δεν διέθεταν πληρώματα αναγκάστηκαν από κοινού να πραγματοποιήσουν μεταγωγή ψυχασθενούς εκτός έδρας στην Αθήνα με αποτέλεσμα να στερηθούν τις υπηρεσίες αστυνόμευσης και ασφάλειας οι πολίτες της περιοχής της Α.Υ.ΑΡΓΟΥΣ και να επωμισθεί όλο το βάρος της αστυνόμευσης το μοναδικό περιπολικό της Τροχαίας Άργους.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                            ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου