Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Παραβίαση του Π.Δ.394/2001 από την αλλαγή ωραρίου - βάρδιας στην διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ. Αργολίδας.





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                    Ναύπλιο 11/11/2012
                                                                 Αριθ. Πρωτ: 302/9/74

                      ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                      ΚΟΙΝ. Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ
                                         Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ       

ΘΕΜΑ: «Παραβίαση του Π.Δ.394/2001»

     Σας ενημερώνουμε ότι την 9/11/2012 ημέρα Παρασκευή και ενώ είχαν αναρτηθεί οι υπηρεσίες του αστυνομικού προσωπικού των υπηρεσιών της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ περί ώρα 19:30 αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις υπηρεσίες αφού από την Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ πραγματοποιήθηκε αλλαγή στην βάρδια της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
     Η αλλαγή πραγματοποιήθηκε κατόπιν διαταγής του Α.Ε.Α. για έκτακτη ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. με διμοιρία από την Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ.
    Αποτέλεσμα αυτής της διαταγής ήταν να παραβιαστεί η παράγραφος 7 του άρθρου 1 του Π.Δ.394/2001 καθώς οι υπηρεσίες είχαν ανακοινωθεί από ώρα 14:00 για όλο το τριήμερο.
     Η Ένωση μας θέλει να διαμαρτυρηθεί ότι διαταγές του Α.Ε.Α. που θα μπορούσαν να εκδοθούν σε χρόνο που δεν θα επηρέαζε τις υπηρεσίες του αστυνομικού προσωπικού δεν πραγματοποιούνται και με την αιτιολογία της κάλυψης έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών εκδίδονται σε χρόνους που αναγκαστικά για να εκτελεστούν πραγματοποιείται παραβίαση του Π.Δ.394/2001 που αφορά το ωράριο του αστυνομικού προσωπικού.
     Το Α.Ε.Α. πρέπει να κατανοήσει ότι η Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ έχει αναλάβει την φύλαξη του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο όπου απασχολούνται αστυνομικές δυνάμεις από τις ήδη ελλειμματικές υπηρεσίες σε οργανικά κενά αστυνομικού προσωπικού και δεν περισσεύει αστυνομική δύναμη για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. γιατί αυτό αποβαίνει εις βάρος της προσφερόμενης αστυνόμευσης των περιοχών της.
     Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν οι αστυνομικές δυνάμεις της Γ.Α.Δ.Α. που είναι προγραμματισμένο να ενισχύσουν την φύλαξη του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών της Γ.Α.Δ.Α.  αδυνατούν να προσέλθουν με αποτέλεσμα η Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ να επιβαρύνεται τις βάρδιες αυτές και το πρόβλημα να μεγιστοποιείται όταν το Α.Ε.Α. διατάσσει περαιτέρω ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. με αστυνομικό προσωπικό από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ.
     Η Ένωση μας ζητεί την παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την έγκαιρη έκδοση των διαταγών του Α.Ε.Α. που αφορούν μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού ώστε αυτές να είναι εναρμονισμένες με το Π.Δ.394/2001 καθώς και να ερευνήσει κατά πόσο είναι πραγματικές ή προσχηματικές, οι συχνές αυτές, έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.

                                                                  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου