Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Είναι ντροπή να μην πληρώνεται άμεσα ο αστυνομικός την δεδουλευμένη νυχτερινή και πενθήμερη εργασία του.





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799



                                                    Ναύπλιο 14/11/2012
                                                  Αριθ. Πρωτ:500/3/76


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε ως εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία ήρθαν να προστεθούν τα οικονομικά μέτρα του 3ου Μνημονίου που επηρεάζουν άμεσα τα ειδικά μισθολόγια και την μισθοδοσία του Έλληνα Αστυνομικού όπου, μεγάλες περικοπές κατακρεουργούν μισθούς και επιδόματα και μας οδηγούν σε πλήρη οικονομική κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου.
     Η αφαίμαξη της μισθοδοσίας μας έχει προέλθει από τις περικοπές μισθών, επιδομάτων, έκτακτων και μη εισφορών, χαράτσια μέσω ΔΕΗ,  λοιποί φόροι και οικογενειακές υποχρεώσεις από δάνεια, αποστραγγίζουν τις τσέπες μας φτάνοντας μας στα όρια της επιβίωσης μας και της οικονομικής εξαθλίωσής μας.
     Μη φτάνοντας όλα τα ανωτέρω το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι:
 1. Με την μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου τ.ε., το Επίδομα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας (νυκτερινά) του μηνός Οκτωβρίου θα καταβληθεί σε ποσοστό 59% των ωρών νυκτερινής εργασίας (ανά άτομο) και η αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου εργασία (πενθήμερα) του ιδίου μηνός θα καταβληθεί ως εξής:
 - Ένα (1) πενθήμερο, για το σύνολο του απασχοληθέντος Αστυνομικού Προσωπικού.
 - Δύο (2) πενθήμερα, μόνο για τις Δ/νσεις Αστυν.Επιχ. Αττικής και Θεσ/νίκης και τις Δ/νσεις Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσ/νίκης.
 2. Το υπόλοιπο ποσοστό ωρών νυκτερινής εργασίας καθώς και τα υπόλοιπα πενθήμερα, θα καταβληθούν με την επόμενη μισθοδοσία (μηνός Ιανουαρίου 2013).
     Σημειωτέον ότι οι ώρες μηνιαίας νυκτερινής εργασίας  μειώθηκαν από το Α.Ε.Α. το έτος 2012 από 64 ώρες σε 48ώρες με ανώτερο συνολικό αριθμό ωρών ανά χρόνο 488 ώρες που σημαίνει ότι 12 Χ 40 = 480 ώρες και σε ένα μήνα +8ώρες ακόμη ίσον 488 ώρες.
     Τώρα μας ενημερώνουν, ότι τα δεδουλευμένα νυκτερινά και πενθήμερα δεν μπορούν να αποζημιωθούν πλήρως και θα αναμένουμε την μισθοδοσία Ιανουαρίου του νέου έτος την καταβολή του υπολοίπου ποσού.
     Το Α.Ε.Α προτού προέβη σε αυτή την απόφαση του θα έπρεπε να εκτιμήσει, αν οι συνάδελφοι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και τί ανατροπές θα γίνουν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους και που θα αναζητήσουν οι συνάδελφοι τα υπολειπόμενα χρήματα. Στις πιστωτικές Τραπεζικές κάρτες; Σε δάνεια; Στο σεντούκι του σπιτιού; Στους συγγενείς; Στους φίλους; Που;
    Κάποιες εποχές το Α.Ε.Α επέπληττε και τιμωρούσε τους συναδέλφους οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στις υποχρεώσεις τους προς τρίτους τώρα που το Α.Ε.Α στερεί από το εισόδημα του αστυνομικού ένα σοβαρό ποσό και αναγκαστικά κάποιες υποχρεώσεις θα μείνουν ακάλυπτες, τί αναμένεται; 
     Η Ένωση μας θεωρεί αντισυνταγματικό και απαράδεκτο να μην υπάρχουν χρήματα για να εξοφληθεί πλήρως η δεδουλευμένη νυκτερινή & πενθήμερη εργασία των αστυνομικών οι οποίοι καθημερινά κινδυνεύουν για την ασφάλεια των πολιτών και αυτό έπρεπε να εκτιμηθεί από την πολιτεία ώστε να βρεθούν τα ανάλογα κονδύλια.
Είναι ντροπή να μην πληρώνεται άμεσα ο αστυνομικός την δεδουλευμένη εργασία του.

                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                         ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου