Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Kατάρτιση νέου μισθολογίουΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799

                                                    Ναύπλιο  1/7/2013
                                                                 Αριθ. Πρωτ: 500/1/26


ΠΡΟΣ:   Π.Ο.ΑΣ.Υ.            

ΣΧΕΤ. 500/1/22 από 20-6-2013 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΘΕΜΑ: «Kατάρτιση νέου μισθολογίου»

     Η Ένωση μας την 28-6-2013 πραγματοποίησε ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ενημέρωση όλων των συναδέλφων για την κατάρτιση νέου μισθολογίου βάση των δύο προτεινόμενων προτάσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. (Α) Στρατιωτικού τύπου & (Β) Δημοσίου τύπου όπως αναγράφονται στην αναφερόμενη σχετική η οποία είναι αναρτημένη στους πίνακες ανακοινώσεων της Ένωσης μας, όλων των υπηρεσιών της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας και στο μπλοκ της Ένωσης μας, ώστε να πραγματοποιηθεί η καταλληλότερη επιλογή.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού αξιολόγησε τις ανωτέρω προτάσεις και τα ακούσματα των συναδέλφων τα οποία ποικίλουν, καθώς και οι δύο προτάσεις έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία, με πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ. αποφάσισε να εγκρίνει την (Α) πρόταση της παραμονής και διατήρησης στρατιωτικού τύπου μισθολογίου, με την εξασφάλιση των μισθολογικών προαγωγών, την διατήρηση όλων των θεσμοθετημένων επιδομάτων και αμοιβών με ταυτόχρονη αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, αμοιβή για κάθε ώρα υπεραπασχόλησης, αμοιβή εξαιρέσιμων αργιών και Κυριακών καθώς οι συνάδελφοι που αποφοιτούν από την παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων να καταγράφονται ως απόφοιτοι Ανώτερης Σχολής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
     Επίσης αίτημα των συναδέλφων είναι να υπάρχει καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη για όλους τους αστυνομικούς όπως γίνεται σε άλλους ένστολους κλάδους όπως είναι το Λιμενικό και ο Στρατός.
     Η Ένωση μας τονίζει τους ενδεχόμενους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοιξη διαλόγου για την κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί οι χαλεποί οικονομικοί καιροί που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας πιστεύουμε ότι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τέτοιες κινήσεις καθώς η μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη δημοσιοοικονομική πολιτική έχει επιφέρει μείωση μισθών, μείωση εφάπαξ, μείωση συντάξεων και η μοναδική αύξηση του παρατηρείται είναι μόνο στην φορολογία μας, και στα παράγωγα αυτής που μας επιφέρουν οικονομική εξαθλίωση.
     Άπαντες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι αστυνομικοί δεν αντέχουν και δεν θα ανεχτούν άλλες περικοπές και ως κόκκινη γραμμή πρέπει να τεθεί η διασφάλιση των υπαρχόντων απολαβών και αμοιβών μας καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος της αφαίμαξης του μισθού μας με κυβερνητικό άλλοθι τις υπογραμμένες  δεσμευτικές επιταγές του μνημονίου  και των απαιτήσεων της τρόικας για πιστή εφαρμογή αυτών.
     Εμείς ως αστυνομικοί πρέπει να αντιπαραθέσουμε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό και εκπτώσεις πάνω σε αυτό δεν χωρούν και ότι οι αστυνομικοί που προσφέρουν την ασφάλεια πρέπει να αμείβονται αξιοπρεπώς διότι καθημερινά κινδυνεύουν παίζοντας την ζωή τους κορόνα γράμματα στην μάχη κατά της εγκληματικότητας.
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου