Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Έκτακτη συγκρότηση της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α.












ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799






                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 14-07-2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 401/3/27


ΠΡΟΣ: 1. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
                  Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
              2. Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος   
              3. Γ.Α.Δ.Π.Πελ/νησου
              4. Α.Δ. Αργολίδας
              5. Π.Ο.ΑΣ.Υ.        


ΘΕΜΑ: «Έκτακτη συγκρότηση της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α.»

     Την 12-07-2013 ημέρα Παρασκευή βάσει της παραγράφου 7 του άρθρου 1 του Π.Δ.394/2001 οι Υπηρεσίες της Α.Δ.Αργολίδας είχαν ανακοινώσει και αναρτήσει τις υπηρεσίες για Σαββάτο – Κυριακή – Δευτέρα στις οποίες σημειωτέον δεν επιτρέπεται να επέλθει καμιά μεταβολή σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.
     Πλην όμως την 13-07-2013 ημέρα Σάββατο η Α.Δ.Αργολίδας διατάχθηκε να συγκροτήσει την διμοιρία υποστήριξης της για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. την 15-07-2013 με αποτέλεσμα να επέλθουν σημαντικές αλλαγές στις υπηρεσίες κάνοντας αυτές άνω κάτω προκαλώντας την αγανάκτηση των συναδέλφων καθώς οι αλλαγές αυτές επέφεραν την αναστάτωση του οικογενειακού τους προγραμματισμού αλλά και την απογοήτευση τους γιατί όλα γίνονται και ανακαλύπτονται την τελευταία ώρα παρά το γεγονός ότι οι πορείες των εργαζομένων είναι γνωστές μέσω του διαδικτύου όπου γίνονται και τα καλέσματα συμμετοχής σε αυτές αλλά και των λοιπών Μ.Μ.Ε.
     Η Διαταγή της συγκρότησης της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας αναφέρει ημερομηνία και ώρα αναχώρησης, ώρα παρουσίασης στην Δ.Α.Ε.Α. σημείο υπηρεσίας και ώρα εκτέλεσης αυτής αλλά πουθενά δεν αναφέρει ακριβή χρόνο παραμονής στην Αθήνα ώστε οι συνάδελφοι να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα προσωπικά τους είδη και να πραγματοποιήσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
     Την στιγμή που το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας βλέπουμε ότι οι κατάλληλες εννοιολογικές λέξεις όπως η αντιμετώπιση έκτακτων, σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών να αποτυπώνονται και να εμφανίζονται όπως στις αρχαίες τραγωδίες σαν τον απόμηχανής θεό και να επισκιάζουν την οποιανδήποτε καταστρατήγηση του ωραρίου του αστυνομικού προσωπικού και να στέλνουν περίπατο τον οποιανδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ζωή.
    Η Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και οι υφιστάμενες υπηρεσίες της που ανήκουν οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν οι συνάδελφοι επιστρέψουν μετά της 24:00 ώρα της 15-07-2013 στην υπηρεσία της επομένης πρέπει να αναγράφονται με φύλλο πορείας σε αυτές.
     Θέση της Ένωση μας είναι ότι η μετακίνηση αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί με διανυκτέρευση καθώς ο οδηγός του λεωφορείου θα κληθεί από της 13:30 να είναι στο τιμόνι χωρίς ξεκούραση και η επικείμενη επιστροφή του αυθημερόν στην έδρα καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση καθώς θα έχει επέλθει η κούραση και η ταλαιπωρία όλης της βάρδιας και άπαντες πρέπει να αντιληφθούμε ότι εντός του λεωφορείου υπάρχουν και μεταφέρονται ανθρώπινες ψυχές συναδέλφων και όχι άψυχα πράγματα.
     Η Ένωση μας με το έγγραφο αυτό θέλει να εκφράσει την διαμαρτυρία της για την επιλογή της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. διότι:
 - Οι αστυνομικοί που συγκροτούν την διμοιρία υποστήριξης θα λήψουν από την προσφερόμενη αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας καθώς η Α.Δ.Αργολίδας λειτουργεί με οριακή οργανική αστυνομική δύναμη και τα κενά χαμηλόβαθμων αστυνομικών είναι άνω των τριάντα συναδέλφων και η απουσία άλλης μίας σημαντικής αριθμητικής αστυνομικής δύναμης θα επιφέρει τεράστιες δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες της.
 - Η Α.Δ.Αργολίδας έχει επιφορτιστεί με την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ που απόστέλνει σε εβδομαδιαία βάση περί των (60) εξήντα συναδέλφων για υπηρεσίες σε αυτό.
 - Την 24ώρη φρούρηση ειδικής κατηγορίας επίσημου προσώπου στην περιοχή της Ερμιονίδος καθώς και την τοποθέτηση σε μόνιμη βάση (1) ενός συναδέλφου ως συνοδευτικό αυτού.
 - Την απουσία συναδέλφων που ανήκουν οργανικά στην Α.Δ.Αργολίδας και είναι αποσπασμένοι σε ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας της Γ.Α.Δ.Α.
 - Η διαταγή αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι συνάδελφοι διανύουν τις προγραμματισμένες άδειες της θερινής περιόδου με αποτέλεσμα να εκμηδενίζει την αστυνόμευση δεδομένου ότι είμαστε λίγοι για μια άκρος τουριστική περιοχή με αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες λόγω παραστάσεων αρχαίου δράματος στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, φεστιβάλ μουσικής στο μικρό θεατράκι Επιδαύρου και των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών. 
 - Στην περιοχή της Α.Δ.Αργολίδας λειτουργούν (2) δύο σωφρονιστικά καταστήματα η Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου και η Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας όπου κρατούνται επικίνδυνοι κακοποιοί και χρίζουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας βάση των διαταγών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και για να ληφθούν πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη αστυνομική δύναμη αλλιώς μένουν μόνο στα χαρτιά και στα λόγια.
 - Στο Α.Τ.Ναυπλίου λειτουργούν τα μεγαλύτερα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ όπου κρατείται μεγάλος αριθμός κρατουμένων αλλοδαπών προς απέλαση, κρατούμενοι με προβληματικές συμπεριφορές προερχόμενοι από το Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ καθώς και ποινικοί κρατούμενοι που παραμένουν σε αυτά λόγο μη παραλαβής από τις Δικαστικές Φυλακές ή υποθέσεων τους στα Δικαστήρια Ναυπλίου.
- Η ελλιπής αστυνομική δύναμη μέχρι στιγμής επιφέρει περιπολίες περιπολικών μόνο με τον οδηγό τους χωρίς να είναι επανδρωμένα με πλήρωμα με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των συναδέλφων και τις προσφερόμενης αστυνόμευσης.
 - Παρατηρείται ότι η διμοιρία της Α.Δ.Αργολίδας για την 15-07-2013 όπως έχει διαταχθεί συγκροτείται με ολιγομελή αριθμητικά συναδέλφους (16 συνάδελφοι συν τον οδηγό του λεωφορείου),καθιστώντας αυτήν ευάλωτη και άκρως επικίνδυνο για τους συναδέλφους που την απαρτίζουν και την Υπηρεσία εκθέτοντας τους πάντες, καθώς και ότι σε αυτή εκτός του επικεφαλή δεν υπάρχουν άλλοι βαθμοφόροι για να τεθούν ως ομαδάρχες ή να αντικαταστήσουν τον επικεφαλή σε κάποια χρονική στιγμή αν χρειαστεί.
 - Τα υλικά της διμοιρίας της Α.Δ.Αργολίδας είναι παλαιού τύπου, χρήζουν αντικατάσταση, ειδικά τα κράνη και οι μάσκες καθώς και ο εφοδιασμός της διμοιρίας με φισούνα, νέου τύπου χημικά και προστατευτικούς θώρακες για τους συναδέλφους.
 - Η μετακίνηση της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για εκτέλεση υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί με υπηρεσιακό λεωφορείο το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές του σκοπού για τον οποίο διατίθεται που αναφέρονται  στο Π.Δ. 45/2008 και ειδικότερα, δεν διαθέτει θύρα εξόδου για έκτακτες ανάγκες, προστατευτικό πλέγμα στους υαλοπίνακες, ώστε να παρέχεται η μέγιστη δυνατή προστασία των επιβαινόντων από ρίψη αντικειμένων ή άλλων ενεργειών που στρέφονται σε βάρος του και γενικώς δεν είναι λεωφορείο επιχειρησιακού τύπου όπως αυτά που διαθέτουν οι διμοιρίες Υ.Α.Τ. - Υ.Μ.Ε.Τ. των Αθηνών με χειροκίνητες θύρες και όχι μηχανικές – υδραυλικές όπως είναι αυτό.
 - Κατά τον παρελθόντα χρόνο συνάδελφοί μας κινδύνεψαν από την διάθεση οχήματος που δεν τηρούσε τις προδιαγραφές του σκοπού για τον οποίο  διατέθηκε όπως αυτές ρητά ορίζονται από το Π.Δ.45/2008. Για τον αναφερόμενο λόγο κρίνεται αναγκαία η πιστή εφαρμογή του Π.Δ.45/2008 που αφορά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού ώστε να αποφευχθεί η έκθεση του σε πιθανούς κινδύνους  κατά την ζωή αστυνομικών από την μη εφαρμογή του.
 - Οι συνάδελφοι που συγκροτούν την διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας δεν διαθέτουν την εκπαίδευση των διμοιριών των Αθηνών και την πείρα αυτών καθώς εργάζονται σε υπηρεσίες Τμημάτων Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας και Αστυνομικών Σταθμών και συγκροτούνται σε διμοιρία όταν διαταχθούν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει η ανάλογη ομοιογένεια, το δέσιμο αυτών και ο συγχρονισμός που απαιτείται κύρια γνωρίσματα των διμοιριών Υ.Α.Τ. - Υ.Μ.Ε.Τ. των Αθηνών.
 - Παρά ταύτα παρατηρείται ότι από την Δ.Α.Ε.Α. να έχει οριστεί ως σημείο υπηρεσίας της διμοιρίας της Α.Δ.Αργολίδας το κέντρο της πόλης των Αθηνών όπου υπάρχει αυξημένος δείκτης επικινδυνότητας και θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί καταστάσεις ως ισάξια των διμοιριών της Αθήνας με ότι κινδύνους και συνέπειες απορρέουν από αυτό.
     Επειδή η Ένωση μας σε προγενέστερο χρόνο είχε γίνει μάντης δυσάρεστων γεγονότων για την διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας όπου για τις όποιες ευθύνες των υπαιτίων έχει προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ταύτη για όλους τους ανωτέρους αναφερόμενους λόγους σας καλούμε όπως επανεξετάσετε την μετακίνηση της διμοιρίας υποστήριξης της Α.Δ.Αργολίδας για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α.

                                                                  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου