Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας με προσωπικό κατά τις έκτακτες μεταθέσειςΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799

                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 5/9/2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 401/3/31


                         ΠΡΟΣ: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
                                                Αντιστράτηγο κ.Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ    

                             ΚΟΙΝ: ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ  Υπουργό Αθλητισμού
                                              ΜΑΝΙΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Υπουργό Π.Ε.Κ.Α.
                                              ΚΟΔΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Βουλευτή Αργολίδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
                                              Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με αστυνομικό προσωπικό κατά τις έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2013.»

     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας πολλάκις έχει αναφερθεί στις τεράστιες ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού που υπάρχουν από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Ελλείψεις οι οποίες μας προβληματίζουν και εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ αλλά και την ανάγκη που έχουν οι πολίτες της Αργολίδας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και ειδικά των περιοχών οι οποίες χωλαίνουν από πλευράς αυξημένης εγκληματικότητας καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι εμφανείς και έχουν αρνητική εικόνα στην προσφερόμενη αστυνόμευση.
     Στις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2013 στην Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ τοποθετήθηκαν ελάχιστοι συνάδελφοι μετρημένοι στα δάχτυλα χωρίς να καλύψουν τα μεγάλα αριθμητικά οργανικά κενά της υπολειπόμενης δύναμης παρά μόνο τα κενά των αποχωρούντων συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν.
     Επίσης παρατηρήθηκε ότι από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη στο 100% των οργανικών θέσεων των Αξιωματικών της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με αποτέλεσμα όλες οι κενές οργανικές θέσεις να υπάρχουν στο χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό, αυτό το οποίο καλείται συνεχώς να καλύψει όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες αστυνόμευσης και φρούρησης στόχων καθώς είναι το μάχιμο προσωπικό  που δίνει το παρόν στην μάχη της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας αλλά και της ενίσχυσης άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων εκτός νομού.
     Είναι λίγο οξύμορο η Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ να είναι υπερπλήρης στις θέσεις των Αξιωματικών και να μην υπάρχει το ανάλογο χαμηλόβαθμο προσωπικό. Η αναλογία Αξιωματικών με χαμηλόβαθμο προσωπικό δεν συμβαδίζει και εάν αναλογιστούμε ότι στις οργανικές θέσεις των Αξιωματικών δεν προσμετρώνται οι συνάδελφοι που έχουν προαχθεί από τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.
     Οι υποχρεώσεις της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για αστυνόμευση στο νομό και εκτός αυτού για ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και η φύλαξη ειδικών στόχων ασφαλείας αποδεκατίζουν και εξανεμίζουν την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη με αποτέλεσμα να υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες. Οι πιο πολλές εξ’αυτών δεν μπορούν να επανδρώσουν περιπολικό με πλήρωμα ή ακόμα να υπάρχουν βάρδιες που να μην έχουν κανένα περιπολικό και κατά τις βραδινές ώρες που αυξάνεται στατιστικά η εγκληματικότητα να αδυνατούν να επανδρώσουν R/T περιπολίας από μόνες τους με αποτέλεσμα να εκτελούνται μικτές περιπολίες και να κυκλοφορούν λιγότερα περιπολικά την νύχτα από την ημέρα καθώς και λιγότερα αστυνομικά μάτια να αγρυπνούν για την αστυνόμευση των περιοχών και της ασφάλειας των πολιτών.
     Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ενασχόλησης αστυνομικής δύναμης της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ είναι ο μήνας Αύγουστος καθώς αυτή κλήθηκε να απασχολήσει αστυνομικές δυνάμεις ως εξής:
1)Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ για φύλαξη σκοπιών και διαχείριση αυτού.
2)Φύλαξη - φρούρηση – συνοδεία ειδικής κατηγορίας στόχων ασφαλείας(Πρωθυπουργό και Μέλη  
    Βασιλικών Οικογενειών.
3)Διμοιρία υποστήριξης για Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και γήπεδο Αστέρα Τρίπολης.
4)Ενίσχυση στο πανηγύρι της Τεγέας στην Τρίπολη.
5)Ενίσχυση σε αστυνομική δράση άλλη Αστυνομικής Διεύθυνσης.
6)Φεστιβάλ Επιδαύρου.
Συνυπολογίζεται ότι το 1/3 του προσωπικού βρισκόταν σε καλοκαιρινή άδεια.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν:
Οι ειδικές ομάδες να αποδεκατιστούν και να κατακερματιστούν για να καλύψουν τις ανωτέρω ανάγκες και να ελαχιστοποιηθούν έλεγχοι και συλλήψεις.
Υπηρεσίες χωρίς περιπολίες.
Ειδικές υπηρεσίες (R/T, Γ.Ε.Ε. Επιτελείο, Γραμματείες σε φύλαξη στόχων και αυτές.)
Έλλειψη αστυνόμευσης στο νομό.
     Το ότι η Α.Δ. Αργολίδας αντιμετωπίζει την υπάρχουσα εγκληματικότητα με αποτελεσματικότητα αυτό οφείλεται στο τεράστιο φιλότιμο που διαθέτει το προσωπικό της ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες αφιερώνοντας αρκετές εργατοώρες για την ασφάλεια των πολιτών αλλά μόνο το φιλότιμο δεν επαρκεί για πλήρη και αποτελεσματική αστυνόμευση στο νομό μας.
     Η στάση κάποιων διοικούντων να μην αποδίδουν τις υπεραπασχολήσεις που δημιουργούνται από τις μετακινήσεις του προσωπικού έχει επιφέρει την αγανάκτηση στους συναδέλφους φτάνοντας τους στα όρια τους και όποια καλή διάθεση να υπήρχε βλέπουμε ότι αυτή χάνεται καθώς βλέπουν ότι χρησιμοποιούνται συνεχώς ως αριθμητικές μονάδες με αποτέλεσμα να υπάρχει απογοήτευση, άγχος, στρες, καταπόνηση και κακή ψυχολογία με την αρνητικά συμπεριφορά της διοικήσεως όπου καταστρατηγεί εμφανέστατα το Π.Δ.394/2001.
Κύριε Αρχηγέ,
       Αξιολογώντας όλα τα ανωτέρω πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσετε τους πολίτες της Αργολίδας χωρίς την απαιτούμενη αστυνομική δύναμη που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει η Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στις υποχρεώσεις της ενάντια στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της παραβατικότητας και για τον λόγο αυτό σας καλούμε όπως προβείτε στην τοποθέτηση ανάλογου αριθμού  χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού κατά τις έκτακτες - συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2013, προκειμένου λειτουργήσουν εύρυθμα όλες οι υπηρεσίες της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
     Οι φορείς του Νομού στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας καλούνται να δείξουν το ανάλογο  ενδιαφέρον για την εξασφάλιση αστυνομικής δύναμης κατά τις έκτακτες - συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2013 για να μπορέσει να λειτουργήσει η Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ όπως της αρμόζει και να δοθεί ένα τέλος στην λειψανδρία προσωπικού ώστε να έχουμε την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στο Νομού μας και κατ’ επέκταση της ασφάλειας του πολίτη για τον οποίον είστε εκλεγμένοι για να του υπερασπίζεστε τα έννομα συμφέροντα του που μέσα σε αυτά είναι και η ασφάλεια του, πρώτιστο αγαθό και δεν έχουμε κανένα μα κανένα δικαίωμα να του το στερήσουμε. Όπως επίσης πρέπει να προστατεύεται και τα εργασιακά θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού, που λόγω της λειψανδρίας αστυνομικής δύναμης για την κάλυψη των υπηρεσιακών υποχρεώσεων καλούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι συνάδελφοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
    Κλείνοντας κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου  τονίζοντας ότι η μη εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού αστυνομικής δύναμης για την Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ θα δημιουργήσει τεράστια δυσλειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες που θα έχει επιπτώσεις στην προσφερόμενη αστυνόμευση στο νομό.
    Τέλος καλούμε όλους τους φορείς να αποδείξουν εμπράκτως ότι ενδιαφέρονται για την ποιότητα αστυνόμευσης της περιοχής μας.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου