Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Διοικητική μέριμνα για το προσωπικό που απασχολείται στην φύλαξη της κατοικίας του προσώπου ειδικής κατηγορίας στην Αργολίδα





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 11-10-2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ.:403/4/39

ΠΡΟΣ:   1)Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
               2)Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος
               3)Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ
               4)Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
               5)Π.Ο.ΑΣ.Υ.               
ΘΕΜΑ: «Διοικητική μέριμνα για το προσωπικό που απασχολείται στην φύλαξη της κατοικίας του προσώπου ειδικής κατηγορίας στην περιοχή Ερμιονίδας - Αργολίδας».

           Η Ένωσή μας ύστερα από πολλές έγγραφες και προφορικές αναφορές για το θέμα της φύλαξης της κατοικίας του προσώπου ειδικής κατηγορίας στην περιοχή Ερμιονίδας - Αργολίδας μετά λύπης της διαπίστωσε, πως δεν άλλαξε τίποτα, όσον αφορά την καταπόνηση του προσωπικού με τις υπεραπασχολήσεις αλλά και την καταστροφή των οχημάτων. Καθημερινά διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και τα κοντέρ τους συνολικά έχουν γράψει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα σε σημείο που να χρήζουν σέρβις σχεδόν κάθε μήνα, καθιστώντας τα επικίνδυνα. Η επικινδυνότητα της διαδρομής σε συνδυασμό με την κόπωση των συναδέλφων κατά την μετάβαση και επάνοδό τους στην έδρα, με εχθρό τις καιρικές συνθήκες, πρέπει να μας προβληματίσει και να σκεφτούμε τον ανθρώπινο παράγοντα ώστε να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις ατυχημάτων.
          Επίσης, θέλουμε να σας επισημάνουμε πως δεν έχει ληφθεί η παραμικρή διοικητική μέριμνα για το προσωπικό που μεταβαίνει για υπηρεσία στην συγκεκριμένη οικία καθώς οι συνάδελφοι είναι εντελώς εκτεθειμένοι, χωρίς φυλάκιο και τουαλέτα σε κινδύνους τόσο για την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την υγιεινής τους.
Αναρωτιόμαστε τώρα που άρχισε να μπαίνει ο χειμώνας πως μπορεί να εκτελέσει ο αστυνομικός επαρκώς και με επιμέλεια την υπηρεσία του όταν θα ασχολείται πως θα ζεσταθεί ή θα προφυλαχτεί από την βροχή και τις άσχημες καιρικές συνθήκες;
Θεωρούμε ότι η κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών και εφοδίων στο προσωπικό που εκτελεί βάρδια στην οικία του προσώπου ειδικής κατηγορίας θα έκανε πιο ασφαλή την υπηρεσία του αλλά και φυσικά, όπως γνωρίζετε, θα γινόταν με μεγαλύτερη επιμέλεια και διάθεση.
         Πιστεύουμε πως είναι επιβεβλημένο να τοποθετηθεί άμεσα από την υπηρεσία ένα φυλάκιο ή να φτιαχτεί από τον ιδιοκτήτη ένας χώρος όπου θα παρέχονται τα στοιχειώδη ώστε οι συνάδελφοι να μην είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και να νιώθουν ασφαλείς από κάθε κίνδυνο στην ερημιά εκτελώντας απρόσκοπτοι το καθήκον τους και φυσικά να μην τρέχουν στα παρακείμενα δέντρα για την ανάγκη τους.
         Πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να νιώθει περήφανος για τις συνθήκες που βιώνει το αστυνομικό προσωπικό εκτελώντας αυτή την υπηρεσία.
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                       ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου