Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μετακινήσεις αστυνομικών στην Α.Δ. Αργολίδας




 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989


ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21

ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 22/10/2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 301/1/40


                             ΠΡΟΣ: Α.Ε.Α/Δ-ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
                                          Α.Ε.Α./Δ-ΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
                                          ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                          Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ
                                          Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
                                          Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΘΕΜΑ.: «Μετακινήσεις αστυνομικών στην Α.Δ. Αργολίδας.»

ΣΧΕΤ.: «Αναφορά μέλους μας από 14/10/2013.»

     Μετά το πέρας της περιόδου των τακτικών μεταθέσεων και την εξέταση των προσφυγών αυτών από το συμβούλιο μεταθέσεων της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ όπου Προεδρεύων και εισηγητής ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας πιστεύαμε ότι θα λύνονταν τα προβλήματα που υπήρχαν στις υπηρεσίες  όπως γίνονταν άλλες χρονιές, ώστε να μην υπάρχει συνάδελφος είτε αποσπασμένος, είτε με προσωρινή μετακίνηση, είτε με διάθεση, είτε προσκωλυόμενος, είτε με ενισχυτική σε άλλη υπηρεσία.
     Αντί αυτού παρατηρήθηκε να συνεχίζουν να υφίστανται οι περισσότερες από τις ανωτέρω μετακινήσεις καθώς και ότι να υπάρχει μια εκ νέου ανακατανομή υπηρεσιών και άλλων ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ που μας δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει σωστή κατανομή της δύναμης για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εύρυθμα κάποιες υπηρεσίες.
     Πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι συνεχείς μετακινήσεις έχουν προβληματίσει, αναστατώσει και ανησυχήσει τους συναδέλφους επιφέροντας νευρικότητα, γκρίνια, ένταση, απογοήτευση, ανασφάλεια και καταρράκωση του ηθικού τους καθώς βλέπουν να αντιμετωπίζονται ως αριθμητικές μονάδες  και μεγάλα ερωτήματα γεννώνται γιατί το συμβούλιο μεταθέσεων της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ δεν προέβλεψε αυτά ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω μετακινήσεις αστυνομικών.
     Από το κύμα των μετακινήσεων αίσθηση προκαλεί η προσωρινή μετακίνηση του προϊστάμενου του γραφείου αλλοδαπών στο Τ.Α. Ναυπλίου για υπηρεσιακούς λόγους, βάσει της διαταγής.
     Λόγους τους οποίους με την επισυναπτόμενη αναφορά από 14/10/2013 του συναδέλφου που έχει περιέλθει στην Ένωση μας αμφισβητούνται από τον ίδιον καθώς η προσφορά του στο εν λόγω γραφείο δεν δικαιολογεί μια τέτοια μετακίνηση αφού ως προϊστάμενος  λειτουργούσε αυτό με απόλυτη υπηρεσιακή ευσυνειδησία, ζήλο, μεθοδικότητα και επαγγελματισμό έχοντας αποκτήσει γνώση, εμπειρία, ειδίκευση και εξειδίκευση του αντικειμένου με το οποίο ασχολούταν.
    Η διεξοδική αναφορά του συναδέλφου επιζητεί μια απάντηση και πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα από την Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ καθώς ζούμε σε μια μικρή κοινωνία που τα πάντα σχολιάζονται είτε καλοπροαίρετα  είτε κακοπροαίρετα και πολλές φορές κάποια πράγματα ή ενέργειες μπορεί να παρερμηνευτούν σε σημείο που να προσβάλουν, να τσαλακώνουν και να στιγματίζουν προσωπικότητες, να δημιουργούν δυσμενή σχόλια και να προκαλούν ηθική βλάβη.
     Καλούμε τις ανώτερες υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να εξετάσουν και να μας απαντήσουν γιατί στην Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ πραγματοποιείται αυτή η συνεχής μετακίνηση αστυνομικών, ακόμα και από ειδικές υπηρεσίες ,αν είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν, αν μπορούν να αποφευχθούν και ποίοι λόγοι τις επιβάλουν.
     Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αστυνομικοί είναι επαγγελματίες και πρέπει να έχουν την ανάλογη επαγγελματική αντιμετώπιση από την υπηρεσία τους, ώστε να υπάρχει μεταξύ τους μια αρμονική σχέση διοίκησης και εργαζομένων και όχι να λειτουργούν κάτω από το πρίσμα της υπηρεσιακής ψυχολογικής έντασης.



                                                                  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου