Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. για ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό της Α.Δ. Αργολίδας.




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 24-10-2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 605/4/44


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Την 23/10/2013 ημέρα Τετάρτη πρωινές ώρες επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. αποτελούμενο από τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ Δημήτριο, τον Γραμματέα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο, τον Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΔΕΛΑ Δημήτριο και στελέχη-μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής Αργολίδας, όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας προβλήματα που ταλανίζουν και απασχολούν τους εργαζομένους αστυνομικούς στην Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
     Τις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού από την οργανική δύναμη της Α.Δ.Αργολίδας που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην λειτουργικότητα των υπηρεσιών και στην προσφερόμενη αστυνόμευση στους πολίτες του νομού.
Στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ απασχολούνται πολλές αστυνομικές δυνάμεις από την Α.Δ.Αργολίδας και παρά την διαβεβαίωση ότι θα βρισκόταν λύση με την τοποθέτηση ικανού αριθμού συναδέλφων από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.  Η μετάθεση μόνο (26) συναδέλφων σε αυτό  δεν επαρκούν, να καλύψουν τις ανάγκες του με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να αποστέλλονται οι ίδιες αριθμητικές δυνάμεις τόσο για την φύλαξη του, όσο και για την διαχείριση του.
Η φύλαξη ειδικού επίσημου προσώπου στην περιοχή από δυνάμεις της Α.Δ.Αργολίδας και όχι από την υπηρεσία φύλαξης επισήμων προσώπων ή την Κρατική ασφάλεια απασχολεί ικανό αριθμό συναδέλφων τέτοιο σε αριθμό όσο είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που χρίζουν να περιπολούν την περιοχή του δήμου Ερμιονίδος και Επιδαύρου.
Η συνεχή μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων εκτός έδρας για υπηρεσία φύλαξης των ανωτέρω στόχων έχει ως αποτέλεσμα την στέρηση των αστυνομικών από περιπολίες στην περιοχή της Αργολίδας, τα υπηρεσιακά οχήματα  να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα τα οποία επιβαρύνουν την παλαιότητά τους και να δημιουργούνται πολλές ώρες υπεραπασχόλησης στο αστυνομικό προσωπικό τις οποίες αδυνατούν να αποδώσουν άμεσα οι υπηρεσίες με αποτέλεσμα ο χρόνος αυτός να αποβαίνει εις βάρος της προσωπικής και  οικογενειακής ζωής των συνάδελφων.
Οι ειδικές ομάδες (ΟΠΚΕ – ΟΕΠΤΑ – ΔΙΑΣ) συμβάλουν στην φύλαξη των ανωτέρω στόχων καθώς και σε άλλες ενισχυτικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να μειώνεται η παρουσία τους στην αστυνόμευση των περιοχών της Αργολίδας.
Εξοπλισμός της Α.Δ.Αργολίδας με νέα υλικοτεχνικά μέσα  όπως αυτοκίνητα, μηχανές και αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι αναγκαία καθώς τα οχήματα είναι παλαιωμένα με πολλά χιλιόμετρα και τα πιο πολλά αλεξίσφαιρα να έχουν λήξει.
Την ανάγκη για μεταστέγαση του Α.Τ.Κρανιδίου σε νέο κτίριο αφού αυτό είναι μικρό, δεν καλύπτει τις ανάγκες του, δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε Α.Μ.Ε.Α. και είναι ακατάλληλο να στεγάζει Δημόσια Υπηρεσία.
Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Επιδαύρου στους οποίους υπηρετούν τρεις συνάδελφοι δεν επαρκούν να καλύψουν την αστυνόμευση του Δήμου Επιδαύρου σε όλο το εικοσιτετράωρο και είναι αρκετές φορές που οι υπηρετούντες συνάδελφοι σε αυτούς καλούνται να καλύψουν ανάγκες του Α.Τ.Ναυπλίου. Η πρόταση της Ένωσης μας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για ίδρυση ενός μεικτού αστυνομικού τμήματος θα έλυνε το πρόβλημα αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Επιδαύρου.
Στα κρατητήρια του Α.Τ.Ναυπλίου κρατούνται αλλοδαποί προς απέλαση και ποινικοί κρατούμενοι καθώς υπάρχει πρόβλημα με τις Δικαστικές Φυλακές οι οποίες επικαλούμενες πληρότητα δεν παραλαμβάνουν άμεσα αυτούς παρά τις Εισαγγελικές παραγγελίες. Η συνύπαρξη αλλοδαπών και ποινικών κρατουμένων δημιουργεί πολλές φορές διενέξεις μεταξύ τους αφού είναι διαφορετικό το αντικείμενο φύλαξης τους και καθιστά άκρος επικίνδυνη την φύλαξη τους. Επίσης η παραμονή αλλοδαπών κρατουμένων στα κρατητήρια τα οποία είναι χώροι βραχείας κράτησης πέρα των δώδεκα μηνών δημιουργεί μεγάλα προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτοτραυματισμοί κρατουμένων ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η μεταφορά αλλοδαπών κρατουμένων προς απέλαση στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι η ποιο ενδεδειγμένη καθώς εκεί έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος κράτησης τους.
Απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από ξένα έργα όπως είναι οι επιδόσεις δικογράφων.
Η Ένωση μας αποδέχεται την πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για διακομματική επιτροπή για θέματα ασφαλείας και λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. διότι πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει κοινή πολιτική γραμμή για την ασφάλεια των πολιτών, άμεση εφαρμογή των νόμων  και θα αποφευχθεί η όποια στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.
Η εφαρμογή των νόμων και κανονισμών που διέπουν την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. από όλους τους αστυνομικούς καθώς και η εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου όχι μόνο για το χαμηλόβαθμο προσωπικό αλλά και για το ανώτερο σε βαθμίδες προσωπικό. Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες για παραβίαση εργασιακών και μη θεμάτων από τις Ενώσεις χωρίς κανείς να έχει ελέγξει αυτούς που διατάζουν και προκαλούν τις όποιες καταστρατηγήσεις και όσοι ελέγχονται επικαλούμενοι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και λόγους ασφαλείας  να τοποθετούνται στο αρχείο χωρίς καμιά επίπτωση σε αυτούς. Πρόταση της Ένωσής μας να τοποθετηθεί Δικαστικός λειτουργός που να εξετάζει όλα τα καταγγελλόμενα ώστε με τον τρόπο αυτό να μειωθούν οι όποιες καταστρατηγήσεις και επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες των διαταγών και των ενεργειών τους και να λογοδοτήσουν γι’αυτές αν δεν είναι σύμφωνες με τους νόμους και κανονισμούς που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ.
Η κίνηση του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. που παραβρέθηκε στην Ένωσή μας και άκουσε τα προβλήματά μας, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που μας επισκέφτηκε κλιμάκιο του εν λόγω πολιτικού κόμματος θεωρούμε ότι είναι η αρχή για μια καλή συνεργασία με όλα τα πολιτικά κόμματα για επίλυση των θεμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο και καταγράφεται στις θετικές πρωτοβουλίες.
Εκ μέρους του κλιμακίου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τα θέματα που συζητήθηκαν θα αναδειχθούν προς επίλυσή τους και ότι το αγαθό της ασφάλειας πρέπει να προσφέρεται στους πολίτες χωρίς διακρίσεις.



                                                                  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου