Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας δηλώνει την αντίθεσή της με το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. καθώς
σχεδιάζεται χωρίς να λάβει υπόψη τη μελέτη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ. και τις προτάσεις των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων.



ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989


ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21

ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                            Ναύπλιο  9/2/2014
                                                           Αριθ. Πρωτ: 400/1/2


                         ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ.               

  ΣΧΕΤ. Υπ’αρίθμ. 400/1/20α από 7-2-2014 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

      Η Ένωση μας με το έγγραφο αυτό εκφράζει την έντονη αντίθεση της και τις ανησυχίες της σχετικά με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που αφορά την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
     Το εν λόγω σχέδιο νόμου προωθείται χωρίς να λάβει υπόψη την εμπεριστατωμένη πρόταση – μελέτη της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  για ουσιαστική μεταρύθμιση στην ΕΛ.ΑΣ. του κ. Παπακωνσταντή Γεώργιου αλλά ούτε και τις προτάσεις των Πρωτοβάθμιων Αστυνομικών Ενώσεων.
      Η Ένωση μας, είχε καταθέσει την δική της πρόταση για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ./Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ βασισμένη στην μορφολογία και τις ιδιαιτερότητες που έχει ο νομός μας. Μια πρόταση που αποσκοπούσε στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την βελτίωση της προσφερόμενη ασφάλειας των πολιτών, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την καλύτερη, αρτιότερη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και την εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού με την τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας του και τον εκσυγχρονισμό του σώματος της ΕΛ.ΑΣ. στα νέα δεδομένα που απαιτούνται από την ραγδαία εξέλιξη των μορφών της εγκληματικότητας για την αντιμετώπιση της.
     Το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί είναι σε πλήρη αντίθεση με το σκεπτικό της εξέλιξης της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς, μειώνει δραστικά τις θέσεις των μάχιμων αστυνομικών κατά 6,700 και αυξάνει τις θέσεις των ανώτατων αξιωματικών, δημιουργώντας τους νέους κλάδους τάξης-ασφάλειας-αλλοδαπών και το επιτελείο, την στιγμή που η εγκληματικότητα έχει ραγδαία αύξηση και η αντιμετώπισή της έχει μεγάλες απαιτήσεις για αστυνομικούς σε περιπολία, χωρίς ταυτόχρονα να αφαιρείται κανένα πάρεργο από τα καθήκοντα του αστυνομικού αλλά να επιφορτίζεται και αυτά της δημοτικής αστυνομίας.
      Η κατάργηση των Αστυνομικών Διευθύνσεων και η ένταξη των υπηρεσιών σε περιφερειακό κλάδο ισοδυναμεί με κίνδυνο μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού σε περιφερειακό επίπεδο καταργώντας στην ουσία το Π.Δ. 100/2003 κάτι που επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις εν μέση κρίσης στους οικογενειακούς κύκλους των συναδέλφων.
     Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των Αστυνομικών Διευθύνσεων και την υπαγωγή τους απευθείας, σε Περιφερειακό Κλάδο καθόσον θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο. Παράδειγμα, οι Περιφέρειες στην τοπική αυτοδιοίκηση παρατηρείται ότι νομοί μετονομάστηκαν σε Περιφερειακές ενότητες χωρίς να καταργείται η εδαφική αρμοδιότητα κάθε νομού όπου και παρέμειναν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες.
     Θεωρούμε αδιανόητο να σχεδιάζεται και να νομοθετείται το μέλλον της ΕΛ.ΑΣ. και του προσωπικού της χωρίς προηγούμενο διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας τους.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου