Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εκλογικό επίδομα αστυνομικού προσωπικού





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                       Ναύπλιο  28/04/2014
                                                       Αριθ. Πρωτ:700/4/14


ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ.               

ΘΕΜΑ: «Εκλογικό επίδομα αστυνομικού προσωπικού.»

     Μες στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η χώρα και μαζί της ο κάθε εργαζόμενος, η σκέψη όλων βρίσκεται στο πως θα εξοικονομήσουν χρήματα ως προς το ζην ώστε να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα τους, το οποίο έχει συρρικνωθεί αισθητά από την δημοσιονομική οικονομική πολιτική και την εφαρμογή των μνημονικών μέτρων.
     Ένα συμπλήρωμα του εισοδήματος του Έλληνα Αστυνομικού για την προσφερόμενη εργασία του κατά την διενέργεια των εκλογών είναι η εκλογική χρηματική αποζημίωση την οποία λαμβάνει εφάπαξ σε μορφή εκλογικού επιδόματος.
     Ταύτη οι συνάδελφοι μέσω του διαδικτύου πληροφορούνται ότι η εν λόγω εκλογική αποζημίωση για την συμμετοχή τους στη διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογική διαδικασίας των Αυτοδιοικητικών εκλογών (Δημοτικές & Περιφερειακές) και των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν αντίστοιχα στις 18 και 25 Μαΐου 2014 είναι μηδαμινή της τάξεως των 120 έως 140 ευρώ  καθαρά που ισοδυναμεί με τη χρηματική αποζημίωση τριών πενθημέρων εργασίας.
     Για άλλη μια φορά όπως φαίνεται ο αστυνομικός θα αντιμετωπιστεί ως ο φτωχός συγγενής του δημοσίου τομέα στις παροχές παρά το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που θα έχει παρουσία καθ’ όλη την διαδικασία της προεκλογικής, εκλογικής και μετεκλογικής περιόδου και όχι μόνο την ημέρα των εκλογών όπως κάποιοι άλλοι που θα καρπωθούν πολύ περισσότερα χρήματα.
     Η ανωτέρω είδηση η οποία δεν είναι Πρωταπριλιάτικη έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια, απογοήτευση και πικρία στους συναδέλφους  καθώς βλέπουν ότι η εμπλοκή τους σε καθημερινή βάση στις διαδικασίες των επερχόμενων εκλογών αφού η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της είναι ο εγγυητής της έννομης τάξης και της ομαλής διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας δεν εκτιμάται με μια στοιχειώδη ανταμοιβή αλλά με ένα τυπικό ποσό που απαξιώνει την εργασιακή προσφορά τους. Η εκλογική περίοδο για τους αστυνομικούς αρχίζει επίσημα ένα μήνα πριν τις εκλογές, το προσωπικό, τα μέσα και ο χρόνος μόνο για την επίδοση κλήσεων για την εφορευτική επιτροπή καθώς και η ετοιμότητα - επιφυλακή που θα βρίσκεται όλο το αστυνομικό προσωπικό τα Σαββατοκύριακα των εκλογών είναι ένα δείγμα τις προσφερόμενης εργασίας μας.
     Κύριοι, οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους περίμεναν μια αξιοπρεπή εκλογική αποζημίωση ως μάνα εξ ουρανού για να επουλώσουν τις οικονομικές πληγές που δημιούργησαν τα μνημονιακά μέτρα αλλά θα αποζημιωθούν αντί πινακίου φακής.
      Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται να διερευνήσει και να μας ενημερώσει εάν το χρηματικό κονδύλι που θα διατεθεί για την εκλογική αποζημίωση των ένστολων για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς καθορίζεται το μέγεθος του χρηματικού ποσού στους εργαζόμενους που εμπλέκονται στις Ευρωεκλογές.

«Με ψίχουλα ταΐζουν μόνο τα σπουργίτια.»


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου