Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Μανώλη Ιωάννη στα γραφεία της Ένωσής μας όπου ενημερώθηκε από το Δ.Σ. για τα προβλήματά μας.






ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                   Ναύπλιο 8/5/2014
                                                                  Αριθ. Πρωτ:601/9/15



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Συνάδελφοι,
     Την 7-5-2014 ημέρα Τετάρτη και πρωινές ώρες επισκέφτηκε το γραφείο της Ένωσής μας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Μανώλης Ιωάννης μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού του, κ Ζαφείρη Αναστάσιο και Πανούση Χαράλαμπο όπου ενημερώθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές.
     Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:
 - Το Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ χρήζει άμεση επάνδρωση με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό ή security διότι σχεδόν καθημερινά απασχολούνται 14 αστυνομικοί για μια βάρδια από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.
 - Στην εδαφική περιοχή αστυνόμευσης της Α.Δ.Αργολίδας υπάρχει ειδικός στόχος ασφαλείας ο οποίος και φυλάσσεται σε 24ώρη βάση  και  καθημερινά απασχολούνται 6 αστυνομικοί.
 - Η μεγάλη έλλειψη αστυνομικών από το οριζόμενο οργανόγραμμα της Α.Δ. Αργολίδας και σε συνδυασμό με την απουσία άλλων 20 για την φύλαξη των ανωτέρων στόχων έχει αποδυναμώσει και αποσυντονίσει τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έπρεπε να περιπολούν για τους πολίτες της Αργολίδας να μην υπάρχουν και να δημιουργείται πρόβλημα στην προσφερόμενη αστυνόμευση του νομού.
 - Οι ειδικές αστυνομικές ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. - Ο.Ε.Π.Τ.Α. - ΔΙΑΣ καλούνται συχνά να καλύψουν υπηρεσίες εκτός αυτών που ιδρύθηκαν.
 - Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ειδικά σε αλεξίσφαιρα γιλέκα από τα οποία το 90% είναι είδη ληγμένα και οχήματα που τα πιο πολλά είναι παλαιωμένα εκτός ενός αριθμού που πάρθηκαν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια και ζητήθηκε να προωθηθούν και άλλα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ΕΛ.ΑΣ.
 - Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιφορτιστεί με πολλά ξένα έργα ως προς την αποστολή της και ειδικά το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας με την κατάργησή της με αποτέλεσμα, να απασχολούνται οι αστυνομικοί με θέματα άλλων υπηρεσιών.
 - Στην ΕΛ.ΑΣ. με το νέο νόμο της αναδιοργάνωσης μειώνονται οι οργανικές θέσεις των χαμηλόβαθμων αστυνομικών κατά 6.700 για το οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα είχε δηλώσει την αντίθεσή του βλέποντας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προσφαιρόμενης αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό. Αποτέλεσμα των νέων κλάδων της ΕΛ.ΑΣ. στην Α.Δ.Αργολίδας είναι κατά την βραδινή βάρδια ένα περιπολικό του Τμήματος Τάξης και ένα του Τμήματος Ασφαλείας να περιπολούν για τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους - Μυκηνών και Επιδαύρου σχεδόν όλη την  περιφερειακή ενότητα Αργολίδος πλην του δήμου Ερμιονίδος πράγμα πρωτάκουστο για τα δεδομένα της Αργολίδας. Όταν ένα περιπολικό καλείται να αστυνόμευσει μια τόσο μεγάλη εδαφική και πληθυσμιακή περιοχή που από το ένα άκρο για να μεταβεί στο άλλο χρειάζεται μια ώρα φανταστείτε τι αστυνόμευση προσφέρει.!!!
 - Τονίστηκε ότι από την Α.Δ.Αργολίδας και κάποιες υπηρεσίες της δεν εφαρμόζονται τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν εργασιακά μας δικαιώματα, όπως είναι η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας καθώς και ότι δεν αποδίδονται οι δεδουλευμένες ώρες υπεραπασχόλησης.
Εμείς τονίσαμε ότι αγωνιζόμαστε όχι μόνο για τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και για να βελτιώσουμε την προσφερόμενη αστυνόμευση των πολιτών που τόσο ανάγκη την έχουν και αυτό είναι το πρώτιστο μέλημά μας, αλλά δυστυχώς, άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις για την αστυνόμευση του νομού και την λειτουργία των υπηρεσιών και σε αυτούς πρέπει να αναζητηθούν οι τυχόν ευθύνες, εάν δεν υπάρχει επαρκή αστυνόμευση.
     Ο κ.Μανώλης από την πλευρά του τόνισε, ότι μια ζωή παλεύει για τα εργασιακά δικαιώματα και έχει παραβρεθεί σε πολλές ένστολες διαμαρτυρίες της Π.Ο.ΑΣ.Υ. όπου δήλωνε την στήριξη των αιτημάτων μας και του δίκαιου συνδικαλιστικού αγώνα μας. Ως Βουλευτής Αργολίδας είχε πασχίσει για την εξασφάλιση επιπλέον αστυνομικής δύναμης στις μεταθέσεις για την Α.Δ.Αργολίδας από την προβλεπόμενη δύναμη και με προσωπική του παρέμβαση στο γραφείο του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξης με την παρουσία του Σωματείου μας όπου ανάδειξε τα προβλήματα αστυνόμευσης και πόσο αναγκαία ήταν η ενίσχυση μας με αστυνομικό προσωπικό μας εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη δύναμη για να καλύψει η Α.Δ.Αργολίδας τις τότε υπηρεσιακές της ανάγκες. Επίσης μέσο της Βουλής των Ελλήνων είχε υποστηρίξει την άποψη ότι το επάγγελμα που αστυνομικού είναι επικίνδυνο και έπρεπε η πολιτεία να του το αναγνωρίσει.
     Μας δήλωσε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναδείξει τα προβλήματα μας ώστε να επέλθουν οι επιθυμητές λύσεις και θα είναι δίπλα μας αρωγός στα θέματα που μας απασχολούν και θα έχει συνεχή επαφή με το σωματείο μας για την εύρεση λύσεων για την καλύτερη αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.



ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου