Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Επάνδρωση του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό με ταυτόχρονη απεμπλοκή της ενισχυτικής δύναμης της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6934963849





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο  4-06-2014
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 401/3/22


     ΠΡΟΣ:

1.     Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ.Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
2.     Π.Ο.ΑΣ.Υ.
3.     Α.Ε.Α./Επιτελείο/Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού & Εσωτερικών Λειτουργιών/Τμ.2ο/Γραφ.1ο
4.     Α.Ε.Α./Κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων
5.     Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου Κλάδος Τάξης
6.     Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


     ΘΕΜΑ: «Επάνδρωση του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό με ταυτόχρονη απεμπλοκή της ενισχυτικής δύναμης της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.»

     Η Ένωση μας με ιδιαίτερη ικανοποίηση είχε υποδεχθεί την είδηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ότι στην συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της την 30/4/2014 με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. (Αρχηγό & Υπαρχηγό) τέθηκε το θέμα της επίλυσης του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με την στελέχωσή του με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και έτυχε θετικής εκτίμησης, όπου και εδόθη εντολή για άμεση στελέχωση του από επιθυμούντες συναδέλφους. 
     Η έκδοση διαταγής από το Α.Ε.Α. για το ποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να αποσπαστούν – μετακινηθούν στο ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ πιστεύαμε ότι θα έλυνε ένα πρόβλημα που ταλανίζει σχεδόν δύο χρόνια τους συναδέλφους από τις συχνές μετακινήσεις, θα έδινε ένα τέλος στην εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων καθώς οι υπεραπασχολήσεις δεν αποδίδονται στο έπακρο από τις υπηρεσίες και κάποιες εξ αυτών σφυρίζουν αδιάφορα αφού δεν υπάρχει κανένας πειθαρχικός έλεγχός τους που θα έδινε ανάσες στην προσφερόμενη αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με την εξοικονόμηση δύναμης καθώς οι αστυνομικοί που διατάσσονται για βάρδια στο ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ υπολείπονται όλοι τους από μάχιμες υπηρεσίες της Α.Δ. Αργολίδας.
     Όμως οι προσδοκίες μας ότι το θέμα του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ θα λυνόταν έπεσαν στο κενό αφού διαψεύστηκαν από τις επακόλουθες ενέργειες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. επιφέροντας την πλήρη απογοήτευση - αγανάκτηση και την εικόνα ότι κάποιοι δεν βλέπουν ένα υπαρκτό πρόβλημα ή δεν θέλουν να το λύσουν και αναρωτιόμαστε σε τι εξυπηρετεί αυτή η συνεχιζόμενη προβληματικά κατάσταση.
     Συγκεκριμένα, η αστυνομική δύναμη που αποσπάστηκε στο ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι αριθμητικά μικρή και δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες φύλαξής του, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις αστυνομικών από την Α.Δ.Αργολίδας να συνεχίσουν ανελλιπώς να πραγματοποιούνται με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δυσλειτουργίες των υπηρεσιών, την αδυναμία επάνδρωσης περιπολικών με πλήρωμα, την καρατόμηση των ειδικών ομάδων, την μη σωστή φύλαξη αστυνομικών κτηρίων και την μειωμένη αστυνομική δύναμη από μάχιμες υπηρεσίες εις βάρος της καταπολέμησης και της πρόληψης της εγκληματικότητας.
    Ενώ όλοι μας περιμέναμε ότι κατόπιν του ερχομού, στο ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, της νέας αποσπασμένης αστυνομικής δύναμης, όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πελοποννήσου θα απαλλάσσονταν από κάποιες βάρδιες ισομερώς, διαπιστώσαμε με λύπη μας την μεγάλη αδικία που πραγματοποιήθηκε εις βάρος της Α.Δ.Αργολίδας καθώς η εντολή είναι να αποδεσμευτούν αστυνομικές δυνάμεις από την Α.Δ. Αχαΐας, την Α.Δ. Μεσσηνίας και την Α.Δ. Λακωνίας.
     Δεν γνωρίζουμε αν η πληροφόρηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η Α.Δ. Αργολίδας και οι υπηρεσίες της δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και όλα δουλεύουν ρολόι και μπορούν απλόχερα να ενισχύουν το ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με αστυνομικούς. Εμείς όμως γνωρίζουμε και το βροντοφωνάζουμε ότι από την Α.Δ.Αργολίδας δεν περισσεύει κανένας μα κανένας αστυνομικός για το ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Η Α.Δ Αργολίδας λειτουργεί με οριακή αστυνομική δύναμη έχει τεράστια οργανικά κενά, οι υπηρεσίες της έχουν πολλαπλά λειτουργικά προβλήματα, ελλιπείς περιπολίες με περιπολικά μόνο τον οδηγό τους χωρίς πλήρωμα ακόμα και γυναίκες συναδέλφισσες περιπολούν μόνες τους τα βράδια, Αξιωματικοί Υπηρεσίας γυναίκες με πολλούς κρατουμένους στα κρατητήρια και είναι θαύμα που μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο δυσάρεστο συμβάν.
     Μεταφέροντας την εικόνα όπως παρουσιάζεται από τους κατοίκους της Αργολίδας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. τονίζεται ότι υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στον κόσμο από την αυξημένη εγκληματικότητα και την ανυπαρξία αστυνομικών δυνάμεων ειδικά στα τοπικά διαμερίσματα των Καλλικρατικών Δήμων. Από πλευράς μας πρέπει να επισημάνουμε ότι σε ορισμένα χωριά το περιπολικό πάει μόνο όταν υπάρχει κάποια καταγγελία για συμβάν. Οι περιπολίες επικεντρώνονται στις μητροπολιτικές πόλεις των Καλλικρατικών Δήμων διότι δεν επαρκούν να καλύψουν όλα τα μήκη και πλάτη του νομού.
     Ένα μεγάλο ερώτημα είναι αν έχει πραγματοποιηθεί μελέτη για το κόστος των μετακινήσεων διότι τα χρηματικά κονδύλια που απαιτούνται για να καλύψουν τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού, τα καύσιμα των οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού, τις δαπάνες για τα σέρβις και τις βλάβες των οχημάτων είναι τεράστια  και όλα αυτά τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και μάλιστα σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν δινόταν μια μόνιμη λύση απεμπλοκής όλων των ενισχυτικών δυνάμεων με την στελέχωση του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό με μετάθεση – τοποθέτηση, ώστε να αποταμιευθούν όλα αυτά τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται να καλύψουν τις προαναφερόμενες ενέργειες.
     Η διάθεση δημόσιου χρήματος για τους προαναφερόμενους λόγους πρέπει άμεσα να σταματήσει δίνοντας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα λύση, παίρνοντας αποφάσεις που θα επιφέρουν μόνιμη λύση του προβλήματος και όχι ημίμετρα που αποσυντονίζουν υπηρεσίες, ταλαιπωρούν συναδέλφους, λειτουργούν εις βάρος της προσφερόμενης αστυνόμευσης των πολιτών και εις βάρος της ασφάλειας των συναδέλφων που αναγκάζονται να περιπολούν μόνο με τα περιπολικά εκθέτοντας τους η υπηρεσία, σε κίνδυνο ζωής, όταν χρίζει να επέμβουν μόνοι τους σε σοβαρά επεισόδια την στιγμή που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.
     Η εφαρμοζόμενη τακτική του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. της επάνδρωσης του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με αποσπασμένους επιθυμούντες συναδέλφους  δεν δίνει λύση στο πρόβλημα και λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάποιους συναδέλφους οι οποίοι είναι παντρεμένοι και επιθυμούν να μετατεθούν σε αυτό. Η απόσπαση είναι προσωρινή και ο κάθε συνάδελφος το σκέπτεται να μετακομίσει προσωρινά σε άλλη πόλη χωρίς την διασφάλιση του μόνιμου χρόνου παραμονής που του εξασφαλίζει η μετάθεση, διότι κάποια στιγμή μπορούνε να του πούνε σε ευχαριστούμε δεν σε χρειαζόμαστε άλλο επέστρεψε στην θέση σου ή οι υπηρεσιακές ανάγκες δεν επιτρέπουν άλλο την παραμονή σου.
     Η Ένωση μας επιζητεί την  μόνιμη λύση της επάνδρωσης του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό με μετάθεση ώστε να πάψει η συνεχή αφαίμαξη αστυνομικών από τις υπηρεσίες της Α.Δ.Αργολίδας οι οποίες παρουσιάζουν τεράστιες δυσλειτουργίες από την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και αδυνατούν να επανδρώσουν περιπολικά με πλήρωμα και άλλα να ακινητοποιούνται καθώς δεν υπάρχει ούτε οδηγός. Για το μέγεθος του θέματος επισημαίνουμε ότι κατά τις βραδινές ώρες ένα περιπολικό καλείται να περιπολεί (3) τρεις Καλλικρατικούς δήμους [Ναυπλιέων, Άργους - Μυκηνών, Επιδαύρου] ή (12) δώδεκα πρώην Καποδίστριακων δήμων, άκουσον.!!! Άκουσον.!!!
     Οι αστυνομικοί που είναι τοποθετημένοι στην Α.Δ.Αργολίδας με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών τη ΕΛ.ΑΣ. ανήκουν όλοι στον Κλάδο Τάξης και Ασφάλειας και όχι στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων όπου ανήκει το ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Ως νέα υπηρεσία το ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ανήκει σε συγκεκριμένο κλάδο όπου έπρεπε να είχε επανδρωθεί με μόνιμο προσωπικό βάσει της αναδιοργάνωσης και όχι να λειτουργεί σε βάρος των άλλων κλάδων αφού η λειτουργία του υφίσταται από ενισχυτικές δυνάμεις.
     Το ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ βάσει των κτιριακών εγκαταστάσεων και της χωρητικότητας προορίζεται να είναι το πιο μεγάλο ΥΦΕΚΑ της χώρας. Την 30/6/2014 όπου θα είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα κτήρια όπου πραγματοποιούνται εργασίες με την παράδοση του αυτόματα διπλασιάζεται η χωρητικότητα του καθώς και οι απαιτήσεις φύλαξης του και διαχείρισης των κρατουμένων που σημαίνει ότι θα χρειάζονται μόνο για την φύλαξη των σκοπιών άλλα τόσα άτομα που για να εξασφαλιστούν θα πρέπει να κλείσουμε κάποιες υπηρεσίες για την φύλαξη του ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Το ερώτημα είναι, υπάρχει πρόβλεψη για αυτό; Που είναι ο προγραμματισμός για την στελέχωση του; Αν δεν μπορεί να δοθεί λύση τώρα που λειτουργεί κατά το ήμισυ φανταζόμαστε τι θα επακολουθήσει όταν θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου αν δεν παρθούν άμεσες και δραστικές αποφάσεις για την επίλυση του θέματος.
      Κλείνοντας απαιτούμε την ισομερή αντιμετώπιση με τις άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της  Πελοποννήσου διότι το πρόβλημα είναι κοινό και όλοι έχουμε τα ίδια θέματα δύναμης. Αιτούμεθα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπως επανεξετάσει την Διαταγή  των αποδεσμευθέντων αστυνομικών δυνάμεων ώστε να υπάρχει ισομερή απαλλαγή βραδιών ή ατόμων από όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της  Πελοποννήσου που λαμβάνουν μέτρα φρούρησης διότι, ως Ένωση δεν μπορούμε να δεχτούμε αδικίες εις βάρος μας, εις βάρος των συναδέλφων μας, εις βάρος της προσφερόμενης αστυνόμευσης του νομού μας. Επίσης καλούμε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπως ερευνήσει αν τα άτομα που είναι μετατιθέμενα ή αποσπασμένα στο ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ παρευρίσκονται σε αυτό ως οφείλουν ή εκτελούν υπηρεσίες σε άλλους χώρους της Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
     Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται όπως εντείνει τις πιέσεις για μόνιμη λύση στο ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με την επάνδρωσή του με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό με μετάθεση όπως προβλέπεται για την λειτουργία του και όπως προβλέπει να επανδρωθεί ο Κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων όπου ανήκει το ΥΦΕΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ώστε να επέλθει η λύτρωση στο αστυνομικό προσωπικό όπου ταλαιπωρείται  και καταπονείται ανελλιπώς από τις συνεχείς μετακινήσεις ,την υπεραπασχόληση και να εξοικονομηθεί αστυνομική δύναμη για την αστυνόμευση της τοπικής κοινωνίας μας, να υπάρξει εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος και μείωση λειτουργικών δαπανών.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                              ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου