Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Βουδούρη Οδυσσέα στα γραφεία της Ένωσής μας.




ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                                   Ναύπλιο 14/5/2014
                                                                  Αριθ. Πρωτ:601/9/19



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Συνάδελφοι,
     Την 12-5-2014 ημέρα Δευτέρα το μεσημέρι επισκέφτηκε το γραφείο της Ένωσής μας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Βουδούρης Οδυσσέας μαζί με  τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ.Γαβρήλο Γεώργιο όπου ενημερώθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας για τα κάτωθι προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το αστυνομικό προσωπικό.
     Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας τόνισε ότι τα προβλήματα μας είναι είδη γνωστά στο υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ.Γαβρήλο Γεώργιο καθώς είναι ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης μας και πολλές φορές έχουμε κληθεί από κοινού να τα αντιμετωπίσουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι ο πιο κατάλληλος συνεργάτης μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου θα αναδείξει αυτά για την επίλυσή τους.
- Το Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ πρώτιστο θέμα το οποίο χρήζει άμεση επάνδρωση με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό ή security διότι σχεδόν καθημερινά απασχολούνται (14) αστυνομικοί για μια βάρδια από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Επίσης ανάλογη αστυνομική δύναμη αποστέλλεται και από τις άλλες Αστυνομικές Διεύθυνσης της Πελοποννήσου και το πρόβλημα είναι κοινό.
 - Στην περιοχή αστυνόμευσης της Α.Δ.Αργολίδας υπάρχει ειδικός στόχος ασφαλείας ο οποίος και φυλάσσεται σε 24ώρη βάση  και  καθημερινά απασχολούνται (6) αστυνομικοί υπάλληλοι καθώς και οχήματα.
 - Η μεγάλη έλλειψη αστυνομικών από το οριζόμενο οργανόγραμμα της Α.Δ. Αργολίδας και σε συνδυασμό με την απουσία άλλων (20) για την φύλαξη των ανωτέρων στόχων έχει αποδυναμώσει αισθητά τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έπρεπε να περιπολούν για τους πολίτες της Αργολίδας να μην υπάρχουν και να δημιουργείται πρόβλημα στην προσφερόμενη αστυνόμευση του νομού.
  - Στην ΕΛ.ΑΣ. με το νέο νόμο της αναδιοργάνωσης μειώνονται οι οργανικές θέσεις των χαμηλόβαθμων αστυνομικών κατά 6.700 για το οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα είχε δηλώσει την αντίθεσή του βλέποντας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προσφερόμενης αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό. Αποτέλεσμα των νέων κλάδων της ΕΛ.ΑΣ. στην Α.Δ.Αργολίδας είναι κατά την βραδινή βάρδια ένα περιπολικό του Τμήματος Τάξης και ένα του Τμήματος Ασφαλείας να περιπολούν για τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους - Μυκηνών και Επιδαύρου σχεδόν όλη την  περιφερειακή ενότητα Αργολίδος πλην του δήμου Ερμιονίδος πράγμα πρωτάκουστο για τα δεδομένα της Αργολίδας. Όταν ένα περιπολικό καλείται να αστυνομεύσει μια τόσο μεγάλη εδαφική και πληθυσμιακή περιοχή που από το ένα άκρο για να μεταβεί στο άλλο χρειάζεται πάνω από μια ώρα φανταστείτε τι αστυνόμευση προσφέρεται!!!
- Οι ειδικές αστυνομικές ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. - Ο.Ε.Π.Τ.Α. - ΔΙΑΣ καλούνται συχνά να καλύψουν άλλες υπηρεσιακές ανάγκες εκτός αυτών που ιδρύθηκαν.
 - Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι τεράστιες και ειδικά σε αλεξίσφαιρα γιλέκα που σημειωτέον τα πιο πολλά είναι ήδη ληγμένα καθώς και σε οχήματα που τα πιο πολλά είναι παλαιωμένα και αναξιόπιστα εκτός ενός αριθμού που εφοδιάστηκε η Α.Δ.Αργολίδας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια και ζητήθηκε να προωθηθούν και άλλα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ΕΛ.ΑΣ.
 - Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας επιφόρτισε την ΕΛ.ΑΣ. με ξένο έργο ως προς την αποστολή της με αποτέλεσμα να απασχολείται η ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικό προσωπικό για την διευθέτηση θεμάτων και προβλημάτων που άπτονται της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.
 - Το κτήριο που στεγάζεται το Α.Τ.Κρανιδίου έχει κριθεί ακατάλληλο και πρέπει άμεσα να βρεθεί ένας άλλος χώρος κατάλληλος για την μεταστέγασή του.
     Ο κ.Βουδούρης από την πλευρά του τόνισε, ότι στο πρόσωπο του Γιώργου του Γαβρήλου θα βρούμε τον πιο κατάλληλο συνεργάτη για να προωθηθούν τα θέματα και τα προβλήματα που μας απασχολούν ώστε να επέλθουν οι επιθυμητές λύσεις για την αρτιότερη αστυνόμευση της Αργολίδας αλλά και όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου