Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη Πέτρου στα γραφεία της Ένωσής μας.

ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799

                                                                                                        
                                                                   Ναύπλιο 14/5/2014
                                                                  Αριθ. Πρωτ:601/9/18ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Συνάδελφοι,
     Την 12-5-2014 ημέρα Δευτέρα και πρωινές ώρες επισκέφτηκε το γραφείο της Ένωσής μας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης Πέτρος μαζί με  τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ.Χειβιδόπουλο Αναστάσιο και υποψηφίους του συνδυασμού όπου ενημερώθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας για τα κάτωθι προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές.
     Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις ενέργειες της περιφέρειας ώστε να τρέξει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την  ΕΛ.ΑΣ. που είχε ως αποτέλεσμα τον εφοδιασμό έξι περιπολικών και έξι μηχανών για την Α.Δ. Αργολίδας των Τμημάτων Τροχαίας όπου ανανέωσαν τον παλαιωμένο στόλο των οχημάτων τους.
 - Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι μεγάλες και ειδικά σε αλεξίσφαιρα γιλέκα από τα οποία το 90% είναι είδη ληγμένα και οχήματα που τα πιο πολλά είναι παλαιωμένα και ζητήθηκε να προωθηθούν και άλλα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ΕΛ.ΑΣ.
- Το Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ χρήζει άμεση επάνδρωση με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό ή security διότι σχεδόν καθημερινά απασχολούνται 14 αστυνομικοί για μια βάρδια από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Επίσης ανάλογη αστυνομική δύναμη αποστέλλεται και από τις άλλες Αστυνομικές Διεύθυνσης της Πελοποννήσου οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
 - Στην εδαφική περιοχή αστυνόμευσης της Α.Δ.Αργολίδας υπάρχει ειδικός στόχος ασφαλείας ο οποίος και φυλάσσεται σε 24ώρη βάση  και  καθημερινά απασχολούνται 6 αστυνομικοί υπάλληλοι.
 - Η μεγάλη έλλειψη αστυνομικών από το οριζόμενο οργανόγραμμα της Α.Δ. Αργολίδας και σε συνδυασμό με την απουσία άλλων 20 για την φύλαξη των ανωτέρων στόχων έχει αποδυναμώσει και αποσυντονίσει τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έπρεπε να περιπολούν για τους πολίτες της Αργολίδας να μην υπάρχουν και να δημιουργείται πρόβλημα στην προσφερόμενη αστυνόμευση του νομού.
  - Στην ΕΛ.ΑΣ. με το νέο νόμο της αναδιοργάνωσης μειώνονται οι οργανικές θέσεις των χαμηλόβαθμων αστυνομικών κατά 6.700 για το οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα είχε δηλώσει την αντίθεσή του βλέποντας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προσφερόμενης αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό. Αποτέλεσμα των νέων κλάδων της ΕΛ.ΑΣ. στην Α.Δ. Αργολίδας είναι κατά την βραδινή βάρδια ένα περιπολικό του Τμήματος Τάξης και ένα του Τμήματος Ασφαλείας να περιπολούν για τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους - Μυκηνών και Επιδαύρου σχεδόν όλη την  περιφερειακή ενότητα Αργολίδος πλην του δήμου Ερμιονίδος πράγμα πρωτάκουστο για τα δεδομένα της Αργολίδας. Όταν ένα περιπολικό καλείται να αστυνομεύσει μια τόσο μεγάλη εδαφική και πληθυσμιακή περιοχή που από το ένα άκρο για να μεταβεί στο άλλο χρειάζεται μια ώρα φανταστείτε τι αστυνόμευση προσφέρει.!!!
 - Το κτήριο του Α.Τ. Κρανιδίου είναι ακατάλληλο να στεγάσει αυτό και πρέπει άμεσα να βρεθεί ένας άλλος κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί.
     Ο κ.Χειβιδόπουλος δεσμεύτηκε ότι αν βρεθεί στο Κρανίδι ένας Δημόσιος χώρος για να μεταστεγαστεί το  Α.Τ.Κρανιδίου θα βρεθούν τα ανάλογα κονδύλια μέσω περιφέρειας για να τον διαμορφώσουν κατάλληλα για να στεγαστεί η υπηρεσία.
     Ο κ.Τατούλης από την πλευρά του τόνισε ότι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενδιαφέρεται να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά μας, διότι η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτιστο αγαθό και θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επέλθουν οι επιθυμητές λύσεις για την καλύτερη αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας αλλά και όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης μας ενημέρωσε ότι στο μέλλον θα τρέξουν και άλλα προγράμματα ΕΣΠΑ στα οποία προσανατολίζονται να εντάξουν θέματα της ΕΛ.ΑΣ.ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου