Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επάνδρωση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α Κορίνθου με μόνιμη δύναμη και ταυτόχρονη αποδέσμευση όλων των ενισχυτικών δυνάμεων.




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 16/9/2014
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 401/3/32



                      ΠΡΟΣ:  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου
                                           Υποστράτηγο Βασίλειο Γεωργακόπουλο
                                           Π.Ο.ΑΣ.Υ.

                              ΚΟΙΝ. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος
                                           Αντιστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο  
                                           Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ        


           ΘΕΜΑ: "Επάνδρωση του Υ.Φ.Ε.Κ.Α Κορίνθου με μόνιμη δύναμη και
                             ταυτόχρονη  αποδέσμευση όλων των ενισχυτικών δυνάμεων".


     Κύριε Γενικέ,
     Κατά την συνάντηση των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Αστυνομικών Ενώσεων Πελοποννήσου στο γραφείο σας στην Τρίπολη την 25/07/2014 ενημερωθήκατε για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, την ασφάλεια του, την προσφερόμενη ασφάλεια της αστυνομίας στους πολίτες, αν είναι επαρκείς ή όχι και τι αντίκτυπο έχει στην τοπική κοινωνία η ΕΛ.ΑΣ. έτσι όπως λειτουργεί.
     Ως πρώτιστο θέμα αναφέρθηκε το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ όπου επισημάνθηκε ότι, η μη επάνδρωσή του με μόνιμη αστυνομική δύναμη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, δημιουργεί πολλά δυσλειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες, καθώς και στο αστυνομικό προσωπικό το οποίο συχνά πυκνά καλείται να μετακινείται για την φύλαξη του, επιφορτίζοντας αυτό με αναπλήρωτες ώρες υπεραπασχόλησης, ταλαιπωρία, καταπόνηση, ψυχολογική κόπωση και υπηρεσιακή απογοήτευση αφού δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα άμεση λύση του θέματος με την οριστική αποδέσμευση όλων των ενυσχιτικων δυνάμεων ώστε αυτό να λειτουργήσει με το δικό του αστυνομικό προσωπικό..
     Είναι άκρως απαράδεκτο να βρισκόμαστε στο τρίτο χρόνο λειτουργίας του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και να λαμβάνουμε συνεχώς υποσχέσεις για επίλυση του θέματος χωρίς αυτό να λύνεται και οι υποσχέσεις να λειτουργούν μόνο ως τονωτικές ενέσεις του καταρρακωμένου ηθικού των αστυνομικών ότι θα βρεθεί λύση και να κερδίζει χρόνο η διοίκηση σε τυχόν αντιδράσεις αυτού.
     Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν πάει άλλο πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ώστε να λυτρωθούν οι συνάδελφοι από τις συνεχείς μετακινήσεις και να μπορέσουν επιτέλους να εργαστούν απερίσπαστα στον τόπο και στον χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί, καθώς η αστυνόμευση των περιοχών μας έχει μειωθεί αισθητά με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι δυσαρεστημένοι, αγανακτισμένοι, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να τους προσφέρει την απαιτούμενη αστυνόμευση για να τους δημιουργήσει αίσθημα ασφαλείας, αυτοί να καταφεύγουν σε διαμαρτυρίες έξωθεν αστυνομικών καταστημάτων όπως πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στο Άργος και να εκφράζουν την αγανάκτηση τους και την δυσαρέσκεια τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε. δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα για την ΕΛ.ΑΣ. πρωτοφανή και πρωτόγνωρη για την τοπική μας κοινωνία.
     Κατά την συνάντηση, μας ενημερώσατε ότι πρόθεση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι να δοθεί λύση στο θέμα και ήδη έχει αποσπαστεί ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ που δίνει το δικαίωμα να αποδεσμευτούν ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αρχής γενομένης από τις πιο μακρινές Διευθύνσεις Αστυνομίας ήτοι Δ.Α.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & Δ.Α.ΛΑΚΩΝΙΑΣ λόγω της χιλιομετρικής απόστασης τους. Άποψη βάσιμη ως προς το σκέλος της απόστασης αλλά τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την λειψανδρία προσωπικού είναι κοινά και η άποψη της Ένωσής μας ήταν και είναι ότι έπρεπε να αποδεσμευτούν ισομερώς αριθμητικά αστυνομικές δυνάμεις από όλες τις εμπλεκόμενες Διευθύνσεις Αστυνομίας και όχι μόνο από τις πιο μακρινές.
     Επίσης μας είπατε ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2014 που θα τελειώσουν οι καλοκαιρινές άδειες και θα επιστρέψει όλο το αστυνομικό προσωπικό από αυτές του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ τότε θα μειωθούν αριθμητικά οι ενισχυτικές δυνάμεις και από τις άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας ήτοι Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
     Παρατηρούμε όμως αντί να μειωθούν τα άτομα που στέλνει η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ αυτά να αυξάνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα και να υπάρχει δυσαρέσκεια στο προσωπικό αλλά και στην Ένωσή μας.
     Από ότι φαίνεται για να αποδεσμευτούν πλήρως η Δ.Α.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & Δ.Α.ΛΑΚΩΝΙΑΣ από το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ επιφορτισθήκαμε επιπλέον νούμερα σκοπιών ως Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ μη σταθμίζοντας τι σημαίνει αυτό για τις εδώ υπηρεσίες, εμάς και τους πολίτες της Αργολίδας.
    Αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών αλλά από ότι φαίνεται  η φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι το πρώτιστο μέλημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σε δεύτερη μοίρα περνά η προσφερόμενη αστυνόμευση στον πολίτη της Αργολίδας, σε τρίτη μοίρα τίθεται η ασφάλεια των αστυνομικών που αναγκάζονται να περιπολούν μόνο με τα περιπολικά χωρίς πλήρωμα αυξάνοντας τους κινδύνους της σωματικής ακεραιότητας τους στο κόκκινο αλλά και αυτών που εργάζονται μέσα στα αστυνομικά καταστήματα διότι η φύλαξή τους δεν είναι η προβλεπόμενη, σε τέταρτη φάση περνά η πλήρη αδιαφορία για το αν δίνονται ή όχι οι επιπλέον ώρες υπεραπασχόλησης των αστυνομικών αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος των ασκούντων Διοίκηση, σε πέμπτη μοίρα περνάνε οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το αστυνομικό προσωπικό και τα μέσα που διαθέτονται για την εργασία του και σε έκτη μοίρα περνάνε οι χρηματικές δαπάνες που χρίζουν (το κόστος) για τις καθημερινές μετακινήσεις του προσωπικού εκτός έδρας αλλά και των οχημάτων που μεταφέρουν αυτό για καύσιμα – σέρβις.
     Η Ένωση μας επιζητεί άμεση επίλυση του εν λόγου θέματος διότι για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού δαπανώνται μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα σ'αυτούς τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, δεν λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγραφοι των οργανικών νόμων και κανονισμών που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ. ως προς το εργασιακό, εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο οι εναπομείναντες συνάδελφοι που καλούνται να αστυνομεύσουν την εδαφική περιοχή της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ μόνοι με τα περιπολικά τους χωρίς πληρώματα και κάποιες φορές να μην υπάρχουν σε βάρδιες περιπολικά από κάποια υπηρεσία καθώς αδυνατεί να επανδρώσει αυτά με αποτέλεσμα, οι πολίτες να στερούνται τις υπηρεσίες των αστυνομικών που είναι τοποθετημένοι στην Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για να περιπολούν γι’αυτούς.
    Η Ένωση μας αφού έχει πολλάκις αναφερθεί εγγράφως για το Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και εξαντλώντας τα όποια αποθέματα υπομονής υπήρχαν από τις συνεχείς υποσχέσεις επίλυσης του θέματος, θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να βρεθεί η πολυπόθητη λύση του εν λόγου θέματος που ταλανίζει Υπηρεσίες, Διοίκηση, προσωπικό, πολίτες από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

«’Έλεος δεν πάει άλλο δώστε λύση εδώ και τώρα.»
    

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου