Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκρότηση Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                            Ναύπλιο,  24 Σεπτεμβρίου 2014
                                                              Αριθ. Πρωτ: 401/3/35


ΠΡΟΣ: Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου
                Υποστράτηγο Βασίλειο Γεωργακόπουλο
                
ΚΟΙΝ. ΓΕΝΙΚΌ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
               Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
               Π.Ο.ΑΣ.Υ.


ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ .»

     Κύριε Γενικέ,
     Με την έναρξη της αθλητικής περιόδου και των πρωταθλημάτων όλων των εθνικών κατηγοριών και ειδικά του ποδοσφαίρου άρχισαν να χτυπάνε τα όργανα στην ΕΛ.ΑΣ. σε ότι αφορά τα αστυνομικά μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες καθώς και για τις αστυνομικές υπηρεσίες που θα πρέπει να συνεισφέρουν προσωπικό για τον λόγο αυτο.
     Η Α.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ την 31/8/2014 κλήθηκε νωρίς - νωρίς να συγκροτήσει την διμοιρία υποστήριξής της και να μεταβεί στην Τρίπολη σε έναν ήσσονος σημασίας ποδοσφαιρικό αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Λεβαδειακό.
     Σαν να μην έφταναν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες την Παρασκευή 19/9/2014 και ώρα 14:00 οι υπηρεσίες της Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ενημερώθηκαν για ενίσχυση της Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ την Κυριακή 21/9/2014 με την διμοιρία  υποστήριξης για την λήψη αστυνομικών μέτρων κατά την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου θυμάτων Πηγάδας Μελιγαλά. Ενός γεγονός που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και είναι γνωστό στην υπηρεσία.
     Δεν κατανοούμε γιατί η διαταγή για τις ενισχυτικές δυνάμεις δεν εκδόθηκε στον κατάλληλο χρόνο ώστε να είναι σύννομη με το Π.Δ.173/2013 καθώς η υπηρεσία ανακοινώνεται από την Παρασκευή μέχρι την επομένη Δευτέρα και γιατί τα ενισχυτικά μέτρα ζητήθηκαν στο παραπέντε της ώρα που οι Διοικητές των υπηρεσιών έπρεπε να ανακοινώσουν και να αναρτήσουν τις νέες εβδομαδιαίες υπηρεσίες προκαλώντας τεράστια υπηρεσιακή αναστάτωση καθώς οι υπηρεσίες έγιναν άνω κάτω από τις αλλαγές.
      Επίσης, όλες αυτές οι αλλαγές στην υπηρεσία δημιούργησαν άσχημο κλίμα στους συναδέλφους καθώς βλέπουν ότι δεν αντιμετωπίζονται ως επαγγελματίες και τα εργασιακά τους δικαιώματα καταπατούνται από μια μαγική έκφραση πολύ γνωστή σε όλους μας «υπηρεσιακές ανάγκες» που ως πέπλο καλύπτει τις όποιες παραβιάσεις του Π.Δ.173/2013 γίνονται. Η απογοήτευση των συναδέλφων διάχυτη στα μάτια τους, καθώς βλέπουν ότι μια προγραμματισμένη ετήσια εκδήλωση, που όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι συμμετέχουν και τι γίνεται κάθε χρόνο προκάλεσε υπηρεσιακή τρικυμία ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά των συναδέλφων καθώς ο οικογενειακός τους προγραμματισμός πήγε περίπατο μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην υπηρεσία χωρίς να σκεφτεί κανείς τις υποχρεώσεις των συναδέλφων.
     Το μεγάλο ερώτημά μας είναι, εάν εκτιμήθηκε και εάν εκτιμηθεί στο μέλλον, ότι η Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ συνεισφέρει ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων για την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ότι έχει τους δικούς της ειδικούς στόχους και ειδικότερα την φύλαξη οικίας και συνοδείας επίσημου προσώπου σε καθημερινή βάση, στην εδαφική περιοχή αρμοδιότητας αστυνόμευσης της Δ.Α. Αργολίδας υπάρχει οικία συγγενικού προσώπου υψηλού ιστάμενου πολιτικού της χώρα η οποία φυλάσσεται κατά την παρουσία του, οικίες υπουργού – υφυπουργού – πολιτικών – πολιτευτών – πριγκίπων –εφοπλιστών – βιομηχάνων – επιχειρηματιών, η Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας και η Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου, το Εφετείο και το Κακουργιοδικείο Ναυπλίου αστυνομικά κτήρια όπου φυλάσσεται μεγάλος αριθμός κρατουμένων, καθώς και μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Β΄ Εθνική κατηγορία και τρεις στην Γ΄ Εθνική και μια ομάδα χάντμπολ που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία.
     Παρατηρείται ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στην κάλυψη αστυνομικών στόχων εκτός Αργολίδας από δυνάμεις της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και αναρωτιόμαστε, εάν η προσφερόμενη αστυνόμευση στον πολίτη της Αργολίδας περνά σε δεύτερη  μοίρα καθώς και η ασφάλεια των αστυνομικών που αναγκάζονται λόγω της λειψανδρίας αστυνομικής δύναμης να επανδρώνουν περιπολικά μόνο με τον οδηγό τους, χωρίς πλήρωμα αυξάνοντας τους κινδύνους της σωματικής ακεραιότητας τους στο κόκκινο.
     Κατά την συνάντηση των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Αστυνομικών Ενώσεων Πελοποννήσου στο γραφείο σας στην Τρίπολη όταν ενημερωθήκατε για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και ειδικά του περιπολικού που περιπολεί μόνο με τον οδηγό του το χαρακτηρίσατε άκρως απαράδεκτο και επικίνδυνο καθώς και ότι οι υπηρεσίες πρέπει να τηρούν την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.
     Θεωρούμε, ότι μετά την αποδέσμευση από την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ των Δ.Α.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και Δ.Α.ΛΑΚΩΝΙΑΣ αλλά και της Δ.Α.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που δεν λαμβάνει μέτρα φύλαξης αφού καλύπτεται από τις ενισχυτικές δυνάμεις αλλά και του μόνιμου αστυνομικού προσωπικού (αποσπασμένου – μετατεθειμένου) πιστεύουμε ότι αυτές οι τρεις Διευθύνσεις Αστυνομίας θα πρέπει να καλύπτουν με τις Διμοιρίες υποστήριξης τους τις όποιες ενισχυτικές ανάγκες παρουσιάζονται για λόγους ισομερούς αντιμετώπισης αλλά και για τον λόγο ότι η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ δεν μπορεί να καλύπτει συνεχώς όλους αυτούς τους στόχους αφού οι αστυνομικές δυνάμεις της επαρκούν μόνο για τις αναγκαίες περιπολίες αστυνόμευσης και τίποτα παραπάνω.
    Κύριε Γενικέ,
    χωρίς να θέλουμε να παρέμβουμε στο έργο σας και στις αποφάσεις σας τις οποίες σεβόμαστε και εκτελούμε απαρέγκλιτα, παρακαλούμε μετά τις προαναφερόμενες επισημάνσεις μας όπως οι Διευθύνσεις Αστυνομίας θέτουν έγκαιρα τα αιτήματα για ενισχυτικές δυνάμεις και όχι την τελευταία στιγμή ώστε η έκδοση διαταγής από την Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛ/ΣΟΥ να είναι εναρμονισμένη με το Π.Δ.173/2013 και όπως επανεξετάσετε τα δεδομένα με τα οποία η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ θα πρέπει να ενισχύει με αστυνομικό προσωπικό άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας ή θα πρέπει αυτή να ενισχύετε για την κάλυψη όλων αυτών των προαναφερόμενων στόχων ώστε να αντεπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις της, χωρίς να εκτεθεί και να κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος αλλά και χωρίς να εκτεθεί η ΕΛ.ΑΣ. στα μάτια των πολιτών από την ολιγωρία της μη ύπαρξης αστυνομικού προσωπικού για να επιληφθεί άμεσα στα προβλήματα των πολιτών και να προσφέρουμε την πολυπόθητη ασφάλεια στους πολίτες την οποία επιζητούν αγωνιωδώς ως πρώτιστο κοινωνικό αγαθό. Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε την εμπιστοσύνη που δείχνει ο νομοταγής πολίτης στην ΕΛ.ΑΣ. και την ανάγκη του για αστυνόμευση, ασφάλεια της ζωής αυτού, της οικογένειας του και της περιουσίας του.

Ασφαλής Αστυνομικός  =  Ασφαλής Πολίτης.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου