Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτός έδρας αποζημίωση αστυνομικών που μετακινούνται από την Δ.Α.Αργολίδας για ενίσχυση της Δ.Α.Κορινθίας για φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799

                                                              Ναύπλιο       29/9/2014
                                                               Αριθ. Πρωτ: 503/4/35


ΠΡΟΣ:  1. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
               2. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
               3. Α.Ε.Α./ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
               4. Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛ/ΣΟΥ
               5. Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΘΕΜΑ: «Εκτός έδρας αποζημίωση αστυνομικών που μετακινούνται από την Δ.Α.Αργολίδας για ενίσχυση της Δ.Α.Κορινθίας για φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

     Η Ένωσή μας μετά λύπης της πληροφορήθηκε ότι, από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Διεύθυνση Οικονομικών δεν λαμβάνονται υπόψη τα αναγραφόμενα επίσημων εγγράφων υπηρεσίας του Ελληνικού Κράτους αλλά αυτών ιδιωτικών εταιρειών όπως είναι η GOOGLE EARTH που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο έγκυρες και αξιόπιστες είναι αλλά και κατά πόσο νόμιμο είναι μια δημόσια υπηρεσία να ενστερνίζεται θέσεις ιδιωτικών εταιρειών και να μην λαμβάνει υπόψη της την επίσημη θέση υπηρεσίας του Κράτους αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό την υπηρεσία και να απορρίπτει τα βεβαιούμενα χιλιόμετρα των εγγράφων αλλά και κατά επέκταση τον τρόπο που πρέπει να αποτυπώνονται οι μετρήσεις χιλιομετρικών αποστάσεων.
     Συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε ότι, τα κατά υπέρβαση εκτός έδρας του μηνός Ιουνίου 2014, των συναδέλφων που μετακινούνται για ενίσχυση της Δ.Α.Κορινθίας, από την Δ.Α.Αργολίδας ΔΕΝ εγκρίθηκαν από την Διεύθυνση Οικονομικών, διότι η μέτρηση που δίνει η GOOGLE EARTH είναι κάτω από τα 60 χιλιόμετρα και έπεται η συνέχεια των άλλων μηνών που έρχονται.
     Όμως η αρμόδια υπηρεσία του Κράτους, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων η οποία αναγνωρίζεται επίσημα να βεβαιώνει όλες της χιλιομετρικές αποστάσεις με τρόπο και κανόνες που ορίζει ο νομοθέτης πιστοποιεί ότι η συγκεκριμένη διαδρομή Ναύπλιο - Κόρινθος είναι 64 χιλιόμετρα από (Π.Ε.Ο.) και 75,5 χιλιόμετρα από (Ν.Ε.Ο.) βάσει των χιλιομετρικών βεβαιώσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έγγραφο το οποίο απαιτείται ως δικαιολογητικό για να στοιχειοθετηθούν οι διανυθέντες χιλιομετρικές αποστάσεις στην συμπλήρωση των εκτός έδρας από τις αστυνομικές υπηρεσίες. Επίσης δεν γνωρίζουμε καμιά κανονιστική διαταγή που να αμφισβητεί αυτό και καμιά που να ορίζει ως επίσημο μετρητή χιλιομετρικών διαδρομών του Κράτους την ιδιωτική εταιρεία του διαδικτύου την GOOGLE EARTH.
     Για τον λόγο αυτό ζητούμε, όπως άμεσα αποκατασταθεί η αδικία που πραγματοποιείται εις βάρος των συναδέλφων που μετακινούνται από την Δ.Α.Αργολίδας να ενισχύσουν την Δ.Α.Κορινθίας στην φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ και να αποδοθούν τα δεδουλευμένα εκτός έδρας τους.
     Μες στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που βιώνουμε ως εργαζόμενοι από την μνημονική κρίση που έχει ως αποτέλεσμα τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών μας και την υπέρμετρη φορολόγηση μας, δεν είναι δυνατόν, να δεχόμαστε από ανθρώπους δικούς μας άλλα οικονομικά χτυπήματα που αδειάζουν τις τσέπες μας, μειώνουν τον οικογενειακό μας κορβανά και προκαλούν κλίμα αγανάκτησης και απογοήτευσης στους συναδέλφους.
     Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι να ξυπνάνε από τα άγρια χαράματα για να επιβιβασθούν στα υπηρεσιακά οχήματα την 05:00 ώρα ώστε να είναι έγκαιρα στην αλλαγή των συναδέλφων, να υπεραπασχολούνται δύο (2) ώρες σε κάθε ενισχυτική βάρδια στην Δ.Α.Κορινθίας για την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ, να μην υπάρχει καμία Διοικητική μέριμνα γι 'αυτούς αφού και αυτή σταμάτησε να χορηγείται και για να αντεπεξέλθουν στην 10ωρη εργασία πρέπει να πληρώσουν και από πάνω τα έξοδα του μικρογεύματος (σάντουιτς - νερού - καφέ – αναψυκτικού) που χρίζει για να σταθούν στα πόδια τους, αφού τα χρήματα που ελάμβαναν από τις εκτός έδρας αποζημιώσεις θα σταματήσουν πλέον να αποδίδονται αν ισχύσει το σκεπτικό της GOOGLE EARTH.
     Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται όπως παρέμβει και με ενέργειες της να διασώσει τα δεδουλευμένα και δικαιούμενα εκτός έδρας των συναδέλφων μας.

*Επισυναπτόμενες χιλιομετρικές βεβαιώσεις.

                                                                             ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                         ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου