Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Απεγκλωβισμός των ενισχυτικών στυνομικών δυνάμεων της Δ.Α. Αργολίδας από την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο 15/12/2014
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 401/3/50


                          ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                          
                              ΚΟΙΝ. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.
                                           Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.
                                           Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΘΕΜΑ: «Απεγκλωβισμός των ενισχυτικών δυνάμεων από το Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

Θα!!! Θα!!! Θα!!!
Λόγια!!! Λόγια!!! Λόγια!!!
Υποσχέσεις!!! Υποσχέσεις!!! Υποσχέσεις!!!

     Ως γνωστό εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί το Κ.Κ.Φ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Για την φύλαξη του μέχρι την επάνδρωση της νέο ιδρυθείσας υπηρεσίας Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ κλήθηκαν
Η Α.Δ.ΑΧΑΪΑΣ, η Α.Δ.ΗΛΕΙΑΣ, η Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, η Α.Δ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ, η Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, η Α.Δ.ΛΑΚΩΝΙΑΣ, η Α.Δ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και η Γ.Α.Δ.Α. με τις Διμοιρίες των Υ.Α.Τ. και την ομάδα ΔΙΑΣ.
     Με την ίδρυση της νέοιδρυθείσας υπηρεσίας Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ βάση των Νόμων και των κανονισμών που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ. έπρεπε να είχε ήδη επανδρωθεί με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και υπήρχε η δυνατότητα να δοθεί ένα μέρος του αστυνομικού έργου σε ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα security.
    Η αρχική δέσμευση που υπήρχε προς τους  συνδικαλιστές ήταν ότι " κάντε λίγο υπομονή σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για ποια εταιρεία security θα αναλάβει ένα μέρος του αστυνομικού έργου και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από μόνιμο αστυνομικό προσωπικό ώστε να πάψουν οι μετακινήσεις ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων προς αυτό".
     Η υπόσχεση αυτή μας καθησύχασε για ένα αρκετό μεγάλο διάστημα καθώς τα θέματα λειτουργικότητας και ασφαλείας του εν λόγω κέντρου που ανέκυπταν ήταν πολλά και έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτιστα με αυτά αφού όλα είχαν γίνει στον αέρα χωρίς κανένα σχέδιο τρωτότητας, λειτουργικότητας και φύλαξης αυτού, με ορατούς κινδύνους για αποδράσεις, στάσεις και εξεγέρσεις των κρατουμένων. Η συνεχή καραμέλα της Διοικήσεως για να καταπραΰνει τις αντιδράσεις μας ήταν ότι σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για security και θα αποδεσμευτούν όλες οι αστυνομικές ενισχυτικές δυνάμεις, κατέρρευσε αφού δεν διαφαίνεται να είναι εφικτή πλέον η ανάληψη έργου από security.
     Κατόπιν των έντονων συνδικαλιστικών μας πιέσεων και της ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξωθεν του  Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ, εκ μέρος των υπηρεσιών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκε ένας σημαντικός αριθμός μετατεθειμένων και αποσπασμένων συναδέλφων για να αποδεσμευτούν οι ενισχυτικές δυνάμεις πράγμα που έχει επιτευχθεί επιλεκτικά για τις πιο μακρινές σε χιλιομετρική απόσταση Διευθύνσεις Αστυνομίας.
     Σήμερον, οι ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις που συνεχίζουν ανελλιπώς να στέλνουν αστυνομικό προσωπικό για την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, η Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ και η διμοιρία των Υ.Α.Τ. της Γ.Α.Δ.Α.
     Κατά την διάρκεια του Γ.Σ. & Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. την 1-10-2014 στην Αθήνα όπου έδωσε το παρόν ο κ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τις ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις που διαθέτονται στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ από την Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, παρουσία του Υπουργού Δημοοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αρχηγός απάντησε κατηγορηματικά ότι το Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ θα ενισχυθεί με ικανό αριθμό αστυνομικών κατά τις έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις καθώς και με αποσπασμένους επιθυμούντες συναδέλφους ώστε να σταματήσουν όλες οι ενισχυτικές δυνάμεις που προέρχονται από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και αυτό θα το λειτουργήσει αποκλειστικά η Δ.Α.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ το αργότερο έως το τέλος του μήνα Νοεμβρίου 2014 με την τοποθέτηση των αποσπασμένων συναδέλφων και έκτακτων μεταθέσεων.
     Ταύτη παρατηρείται ότι οι έκτακτες μεταθέσεις και οι αποσπασμένοι συνάδελφοι να έχουν τοποθετηθεί στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ πλην όμως να μην αποφασίζεται καμιά αποδέσμευση της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και της Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ από αυτό.
     Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν υλοποιείται η δέσμευση του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. της 1/10/2014 προς το Γ.Σ. & Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  για την πλήρη αποδέσμευση όλων των ενισχυτικών δυνάμεων που προέρχονται από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ από το Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδία μας προς τον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να δοθεί επιτέλους ένα οριστικό τέλος σε ένα θέμα που έχει καθηλώσει τις ενισχυτικές δυνάμεις της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και της Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ και δεν λέει να τις απεγκλωβίσει από αυτό, θυμίζοντας τον Προμηθέα Δεσμώτη.    

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                              ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου