Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός υπηρεσιών Δ.Α.Αργολίδας με περιπολικά οχήματα με προτεραιότητα το Α.Τ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
















ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                         Ναύπλιο    23/10/2014
                                                               Αριθ. Πρωτ: 403/1/41



ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΌ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
                ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛ/ΣΟΥ
               Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
     

ΘΕΜΑ: «Υλικοτεχνικός εξοπλισμός υπηρεσιών Δ.Α.Αργολίδας με περιπολικά οχήματα με προτεραιότητα το Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ»

     Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δ.Α.Αργολίδας πλην των Τμημάτων Τροχαίας τα οποία εφοδιάστηκαν με καινούργια οχήματα μέσω ΕΣΠΑ, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία είναι παλαιωμένα.
     Ειδικότερα, το πρόβλημα εστιάζεται  στα οχήματα των Αστυνομικών Τμημάτων Ναυπλίου, Άργους και Κρανιδίου, όπου η ηλικία κυκλοφορίας της πλειοψηφίας των οχημάτων είναι προ Ολυμπιάδας εποχής και τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 500.000 χλμ.
     Αντιλαμβάνεστε ότι, αστυνομικά οχήματα δεκαετίας και πλέον αυτής παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες οι οποίες κοστίζουν ακριβά ανεβάζοντας το κόστος συντήρησή τους, σε υψηλά επίπεδα, καθώς ότι, αυτά καθίστανται αναξιόπιστα και επικίνδυνα στην κυκλοφορία τους.
     Χαρακτηριστικά παραδείγματα αστυνομικών οχημάτων των υπηρεσιών της Δ.Α.Αργολίδας που λόγω παλαιότητας παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα και τροχαία ατυχήματα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας είναι πολλά και αυτό μας κάνει να συμπεραίνουμε ότι έφτασε η ώρα της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων διότι οι συνεχείς βλάβες τα καταστούν αναξιόπιστα και η υπηρεσία πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να αντικαταστήσει αυτά με νέου τύπου οχήματα.
     Αρχής γενομένης με εφοδιασμό νέων περιπολικών πρέπει να είναι το Α.Τ. Κρανιδίου το οποίο επισημαίνεται ότι έχει μείνει παντελώς από περιπολικά καθώς δύο εξ αυτών καταστράφηκαν ολοκληρωτικά το ένα σε πυρκαγιά λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης και το άλλο σε τροχαίο ατύχημα.
     Το Α.Τ.Κρανιδίου αστυνομεύει μια μεγάλη εδαφική περιοχή με μεγάλο οδικό δίκτυο που κατά τους χειμερινούς μήνες χιονίζει και το οδόστρωμα παγώνει. Θεωρούμε ότι με ένα και μόνο περιπολικό δεν είναι δυνατόν να κινείται επί 24ωρου βάσεως για να αστυνομεύσει την περιοχή του αλλά ούτε με πεζή περιπολία μπορεί να λυθεί το πρόβλημά του. Η προσωρινή διάθεση στο Α.Τ. Κρανιδίου ανακριτικού οχήματος το οποίο πριν λίγο χρονικό διάστημα λόγω παλαιότητας είχε ακινητοποιηθεί από βλάβη στον σταυρό του οχήματος, ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα και ευτυχώς την ώρα που στάθμευε ο συνάδελφος το εν λόγω όχημα γεγονός που δείχνει την αναξιοπιστία του οχήματος και σε ποια κατάσταση βρίσκεται καθώς ότι η υπηρεσία που το αποδέσμευσε εφοδιάστηκε με νέο - καινούργιο ανακριτικό όχημα. Επίσης, λόγω του μεγέθους του οχήματος αυτό αδυνατεί να κινείται μέσα στα στενά δρομάκια του δήμου Ερμιονίδος και το ανακριτικό θα είναι μόνο για τους κεντρικούς δρόμους.
     Η ενδεδειγμένη λύση μπορεί να έρθει με τον εφοδιασμό του με νέα περιπολικά.
     Για τον λόγο αυτό σας καλούμε όπως δώσετε λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Α.Τ.Κρανιδίου και κατά προτεραιότητα πραγματοποιηθεί άμεσα ο εφοδιασμός του με δύο περιπολικά οχήματα εκ των οποίων το ένα να είναι ΤΖΙΠ σε αντικατάσταση των δύο καταστραφέντων περιπολικών του.
     Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται όπως προωθήσει το αίτημά μας στις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και να συμβάλει με τις ενέργειές της στον άμεσο εφοδιασμό των υπηρεσιών της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με νέα περιπολικά οχήματα καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι εφοδιάζοντας το αστυνομικό προσωπικό με κατάλληλα και σύγχρονα εργαλεία εργασίας αυτόματα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην προσφερόμενη αστυνόμευση στους πολίτες και μειώνουμε αισθητά την επικινδυνότητα στους συναδέλφους και προσφέρουμε σε όλους ασφάλεια.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου