Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τραυματισμός συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας στα δικαστήρια.





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989


ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21

ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6934963849





                                                                                                        
                                                                       Ναύπλιο  14/4/2015
                                                                      Αριθ. Πρωτ: 800/4/08



                     ΠΡΟΣ: 1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
                                   2. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος
                                   3. Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛ/ΣΟΥ
                                   4. Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
               

ΘΕΜΑ:" Τραυματισμός συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας στα δικαστήρια."

     Την 6/4/2015 πραγματοποιήθηκε ένα δυσάρεστο συμβάν έξωθεν του Δικαστικού μεγάρου Ναυπλίου που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο αστυνομικών της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. της Δ.Α. Αργολίδας, όταν πολυπληθείς ομάδα ΡΟΜΑ ήρθε αντιμέτωπη με τους συναδέλφους των ειδικών ομάδων Ο.ΠΚ.Ε. & ΔΙ.ΑΣ. & Ο.Ε.Π.Τ.Α.
     Οι συνάδελφοι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ώστε να επιβάλουν την έννομη τάξη στον εξωτερικό χώρο των Δικαστηρίων και την αποφυγή εισόδου εξαγριωμένου πλήθους ΡΟΜΑ εντός των Δικαστηρίων διότι δεν συμβιβάστηκαν με το άκουσμα δικαστικής απόφασης σε βάρος μέλους της οικογένειάς τους, απόφαση την οποία αμφισβήτησαν και προέβησαν σε φθορές σε υπηρεσιακό αστυνομικό όχημα. Κατά την επέμβαση των αστυνομικών για την σύλληψη των δραστών αυτοί τους επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προς αποφυγή της σύλληψης και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο συναδέλφων αλλά και την σύλληψη του κύριου δράστη με ταυτόχρονη αναγνώριση και ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.
     Υπηρεσιακά πραγματοποιήθηκε δικογραφία εις βάρος όλων των δραστών και ο συλληφθείς οδηγήθηκε σε αυτόφωρη διαδικασία και δικάστηκε από το αρμόδιο Δικαστήριο.
     Στα πλαίσια του αυτοφώρου εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων των δραστών ΡΟΜΑ που διέφυγαν την σύλληψη αλλά είχαν αναγνωριστεί με ονοματεπώνυμο από τους παθόντες συναδέλφους και είναι κάτοικοι  καταυλισμών του νομού μας.
     Γνωρίζουμε ότι σε παρόμοιες καταστάσεις και συμβάντα για σύλληψη ΡΟΜΑ δραστών εντός καταυλισμού πραγματοποιείται οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και ποτέ δεν δρα μεμονωμένα ένα αστυνομικό όχημα προς αποφυγή πολλαπλών κινδύνων.
     Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται από τους συναδέλφους είναι γιατί δεν πραγματοποιήθηκε από την Δ.Α. Αργολίδας μια τέτοια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που θα είχε ως κύριο αντικείμενο την αναζήτηση και την σύλληψη των διαφυγόντων  δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου στους χώρους διαμονής τους.
     Ο τραυματισμός δύο αστυνομικών δεν ήταν αρκετός για να πραγματοποιηθεί από την Δ.Α. Αργολίδας μια οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
     Το ότι εκδόθηκε ένα στερεότυπο αστυνομικό σήμα αναζητήσεων στα πλαίσια του αυτοφώρου καλύπτει την Διοίκηση.
     Εμείς γνωρίζουμε ότι μόνο για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών από ΡΟΜΑ οργανώνονται αστυνομικές επιχειρήσεις και καλούνται ενισχυτικές δυνάμεις από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛ/ΣΟΥ για να δράσουν από κοινού με ασφάλεια.
     Επίσης σε αθλητικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες δεσμεύονται μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή επεισοδίων ακόμη και σε ήσσονος σημασίας αγώνες.
     Όλα τα ανωτέρω έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο αστυνομικό προσωπικό που τους κάνει να αισθάνονται ευάλωτοι απέναντι στους εγκληματίες και ότι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα υλικά από την υπηρεσία αφού δεν είδαν τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για την αναζήτηση και σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου  ώστε να επέλθει δικαιοσύνη για των τραυματισμό των συναδέλφων καθώς και δικαίωση για την τιμή και την υπόληψη όλων των υπολοίπων συναδέλφων αλλά και την αποτροπή άλλων μελλοντικών τέτοιων συμπεριφορών.
          Ως Ένωση δεν γνωρίζουμε όλες τις υπηρεσιακές ενέργειες της Δ.Α. Αργολίδας σχετικά με την αναζήτηση των δραστών αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να κληθούν οι τραυματισθέντες συνάδελφοι από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Αργολίδας και να εξηγήσει στους άμεσα εμπλεκόμενους τις ενέργειες που πραγματοποίησε η Δ.Α. Αργολίδα σχετικά με την αναζήτηση των δραστών και για τον λόγο ή τους λόγους που δεν πραγματοποιήθηκε μια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου