Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.





ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21

ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6934963849






                                                                                                        
                                                                   Ναύπλιο 22/5/2015
                                                                  Αριθ. Πρωτ:605/4/9



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Συνάδελφοι,
     Την 22-5-2015 ημέρα Τετάρτη το μεσημέρι επισκέφτηκε το γραφείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριος Κοδέλας με δική του πρωτοβουλία, όπου συζητήθηκαν αστυνομικά θέματα που αφορούν την Δ.Α. Αργολίδας και τους υπηρετούντες σε αυτή αστυνομικούς καθώς και  για την αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών της Αργολίδας.
     Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας, καλωσόρισε τον κ. Βουλευτή του Νομού μας εκφράζοντας του την ικανοποίηση που νιώθει το προσωπικό της Δ.Α. Αργολίδας από την διακοπή της φύλαξης οικίας επίσημου προσώπου στο Πορτοχέλι Ερμιονίδας καθώς και από την απεμπλοκή μας από την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ όπου, εξασφαλίστηκε ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, οι οποίοι θα διατεθούν για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας του νομού μας, ευχαριστώντας τον κ. Βουλευτή για τις ενέργειές του.
     Τα θέματα που τέθηκαν από το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας προς ενημέρωση του κ. Βουλευτή είναι τα εξής:
  - Στην ΕΛ.ΑΣ. με το νέο νόμο της αναδιοργάνωσης που κατατέθηκε στην Βουλή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Κ. Νικόλαο Δένδια και ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση μειώνονται οι οργανικές θέσεις των χαμηλόβαθμων αστυνομικών κατά 6.700 για το οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα είχε δηλώσει την αντίθεσή του βλέποντας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προσφερόμενης αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό. Σήμερα "έρχεται" ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να εφαρμόσει τον νόμο και να μειώσει το αστυνομικό προσωπικό βάσει του ψηφισθέντος νόμου. Η Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ η οποία είχε ένα μεγάλο αριθμό οργανικών κενών θέσεων αστυνομικών ταύτη από 296 οργανική δύναμη θα έχει 245 οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα ότι ελλείψεις υπήρχαν από αστυνομικό προσωπικό πλέον να μην υφίσταντο.
 - Η κίνηση περιπολικών κατά μονάς, χωρίς να είναι επανδρωμένα με πλήρωμα δημιουργεί πάρα πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των συναδέλφων και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αστυνόμευση μόνο με το περιπολικό και τον οδηγό του.
 - Η μακρόχρονη παραμονή κρατουμένων εντός των αστυνομικών κρατητηρίων πρέπει να αποφευχθεί και να τηρείται η χωρητικότητα αυτών.
- Το κτήριο που στεγάζεται το Α.Τ.Κρανιδίου είναι ακατάλληλο για να στεγάζει μια δημόσια υπηρεσία και πρέπει άμεσα να βρεθεί ένας άλλος χώρος κατάλληλος για την μεταστέγασή του σε άλλο κτίριο, πιο ασφαλές για το προσωπικό, πιο μεγάλο σε χώρους, πιο λειτουργικό, πιο προσβάσιμο για τους πολίτες και ειδικά για άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.). Η άμεση ανεύρεση νέου κτιρίου με εγκαταστάσεις και χώρους που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες του Α.Τ. Κρανιδίου κρίνεται αναγκαίο και πρέπει να ξεπεραστούν τα οποιοδήποτε γραφειοκρατικά κωλύματα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.
 - Στον Δήμο Επιδαύρου, πρέπει να ιδρυθεί ένα Μικτό Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο να ενσωματωθούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί της περιοχής που αυτή την στιγμή υπολειτουργούν ώστε να καλύψουμε αστυνομικά ένα κομβικό σημείο, μια τεράστια περιοχή ενός Καλληκρατικού δήμου αλλά και ενός πασίγνωστου αρχαιολογικού χώρου που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο λόγω των αρχαίων θεάτρων.
- Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι τεράστιες ειδικά, σε αλεξίσφαιρα γιλέκα που σημειωτέον τα πιο πολλά είναι ήδη ληγμένα καθώς και σε οχήματα που τα περισσότερα είναι παλαιωμένα και αναξιόπιστα εκτός ενός αριθμού που εφοδιάστηκε η Δ.Α. Αργολίδας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια.
Η εξασφάλιση νέου υλικού κρίνεται αναγκαία τόσο σε αλεξίσφαιρα όσο και σε οχήματα.
- Οι ειδικές αστυνομικές ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. - Ο.Ε.Π.Τ.Α. - ΔΙΑΣ καλούνται συχνά να καλύψουν άλλες υπηρεσιακές ανάγκες εκτός αυτών που ιδρύθηκαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ο.Π.Κ.Ε. η οποία πολύ συχνά - πυκνά  κατακερματίζεται και διασπάται σε υποομάδες που θυμίζουν μια απλή περιπολία και τίποτα από ομάδα παρά μόνο, από τις φόρμες του φορά, το αστυνομικό προσωπικό. Όταν από μια επιχειρησιακή αστυνομική ομάδα ζητάς να επέμβει ή να κάνει ελέγχους σαν ομάδα και αυτή είναι απλώς ένα επανδρωμένο περιπολικό αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για τους συναδέλφους.
 - Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα του συντονισμού των αστυνομικών δυνάμεων της Δ.Α.Αργολίδας κατά την εκτέλεση των υπηρεσιών καθώς και η αλόγιστη διάθεση και η κατασπατάληση αστυνομικής δύναμης σε αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις που έχει ως αποτέλεσμα την άσκοπη ταλαίπωρα του προσωπικού καθώς και την συντήρηση του φαινόμενου της ελλιπούς αστυνόμευσης.
    Ο κ. Βουλευτής μας διαβεβαίωσε ότι κατανοεί πλήρως τα προβλήματά μας και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν ώστε, να έρθουν οι επιθυμητές λύσεις για αυτά, μεταφέροντας μας την  απαίτηση της κοινωνίας, για καλύτερη και αρτιότερη αστυνόμευση του νομού μας.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                         ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου