Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ακύρωση τακτικών μεταγωγών από την ΓΑΔΑ/Δ.Μ.Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ λόγω δηλωθείσας έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα αστυνομική δύναμη από το Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ να απασχοληθεί με την πραγματοποίηση μέρος αυτών και οι πολίτες της Αργολικής κοινωνίας να στερηθούν τις υπηρεσίες αυτών.


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΔΡΑ:   ΝΑΥΠΛΙΟ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  2    Τ.Κ. 21100    Τ.Θ. 21


                                                                                       Ναύπλιο   14/09/2017
                                                                                      Αριθ. Πρωτ: 800/7/64

                          ΠΡΟΣ: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                       Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος
                                       Γ.Π.Α.Δ.Πελ/σου
                                       Δ.Α.Αργολίδας           
                                       A.T.Ναυπλίου

ΘΕΜΑ: «Ακύρωση τακτικών μεταγωγών από την Γ.Α.Δ.Α./Δ.Μ.Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ»

     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, διαπίστωσε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από τον μήνα Αύγουστο τρέχοντος έτους, παρατηρήθηκε ότι ακυρώθηκαν αρκετές τακτικές μεταγωγές κρατουμένων από την Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, λόγω δηλωθείσας έλλειψης δύναμης, ενώ πολλές πραγματοποιήθηκαν με μεταγωγικά οχήματα έχοντα δυνατότητα μεταφοράς μικρού αριθμού κρατουμένων.
     Αποτέλεσμα της εν λόγω δυσλειτουργίας ήταν να επιφορτιστεί η Διεύθυνση μας με την ευθύνη πραγματοποίησης μεταγωγών κρατουμένων στις Φυλακές Ναυπλίου  αλλά και στα κρατητήρια των υπηρεσιών μας, από το Ναύπλιο με διάφορους προορισμούς, γεγονός που επιβάρυνε δραματικά την ήδη προβληματική κατάσταση από άποψη ανθρώπινου δυναμικού και διαθέσιμων μέσων (οχημάτων) που χαρακτηρίζει πλέον της Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας.
     Δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμεθα, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την αγωνία μας για το τι μέλει γενέσθαι με δεδομένο ότι εκτός της φύλαξης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, αναλάβαμε και τις μεταγωγές των φυλακών, χωρίς να διαθέτουμε ανάλογη υπηρεσία μεταγωγών. Τι θα γινόταν άραγε αν το Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ δήλωνε και αυτό αδυναμία λόγω της πραγματικής έλλειψης δύναμης; Πρέπει να σημειωθεί ότι το προσωπικό που διατίθεται για την πραγματοποίηση των εν λόγω μεταγωγών το στερείται η αστυνόμευση της Αργολικής κοινωνίας.
     Κύριοι, η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας και σας καλούμε να επιλύσετε το ταχύτερο δυνατόν το ζήτημα ώστε να επανέλθουμεστην προ της εμφάνισης του ισορροπία.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου