Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Προβλήματα της ενισχυτικής δύναμης της Α.Δ. Αργολίδας στο Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου σχετικά με τα καθήκοντά της











ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

     ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799




                                                                                                        
                                                         Ναύπλιο ,11 Μαρτίου 2013
                                                         Αριθ. Πρωτ: 401/3/13


                    ΠΡΟΣ: Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου
Υποστράτηγο Ηλία ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ
                    ΚΟΙΝ.  Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος
                                 Α.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
                                 Α.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                 Π.Ο.ΑΣ.Υ.               
     
      Κύριε Γενικέ,
      Η Α.Δ. ΑΡΓΟΛΔΑΣ την 10-3-2013 ημέρα Κυριακή και ώρες 14:00 έως 22:00 είχε αποστείλει ενισχυτική δύναμη στην Υ.Κ.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ (11) συναδέλφων για την φύλαξη των σκοπιών.
   Παρατηρήθηκε όμως συνάδελφοι που ήταν τοποθετημένοι σκοποί να διατάσσονται να εγκαταλείψουν τις σκοπιές τους χωρίς αντικατάσταση για να εκτελέσουν μεταγωγή κρατουμένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
      Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:
1)      Υπήρχε αστυνομική δύναμη διαχείρισης κρατουμένων στην Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου ναι ή όχι.
2)      Υπήρχε αστυνομική δύναμη να πραγματοποιήσει τις μεταγωγές που θα παρουσιάζονταν ναι ή όχι.
3)      Το κενό της μη φύλαξης των σκοπιών από τους συναδέλφους ήταν επικίνδυνο ναι ή όχι.
4)      Ήταν πλημμελής η φύλαξη του στρατοπέδου με την απουσία των αστυνομικών σκοπών ναι ή όχι.
5)      Εκθέτει σε κίνδυνο τους απομείναντες συναδέλφους η απουσία σκοπών φύλαξης του στρατοπέδου σε τυχούσα εξέγερση των κρατουμένων ναι ή όχι.
6)      Η έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής γνωρίζουν κάποιοι ότι είναι Ποινικό αδίκημα και μάλιστα αυτεπάγγελτο ναι ή όχι.
7)      Κατά τον προαυλισμό των κρατουμένων ενός κτηρίου υπήρξε διαπληκτισμός και ένταση με τους κρατούμενους που χρειάστηκε να κάνει την εμφάνιση της η διμοιρία για να σταματήσει. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι οι σκοποί όχι μόνο φυλάνε το στρατόπεδο αλλά λειτουργούν αποτρεπτικά προς αυτούς για αποφυγή εντάσεων και διαπληκτισμών αλλά και για την έγκαιρη ενημέρωση της εκάστοτε κατάστασης που επικρατή εντός του χώρου που επιβλέπουν. Η απουσία κάποιου σκοπού σε τυχόν πρόβλημα στο χώρο του, θα γινόταν άμεσα αντιληπτό για να αντιμετωπιστεί ναι ή όχι.
8)      Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α.Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  σε προγενέστερο  έλεγχο των σκοπιών της Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου είχε ζητήσει την απολογία αστυνομικού σκοπού περί ώρα 08:00 όταν οι κρατούμενοι ήταν κλειδωμένοι στα κελία τους για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του. Τώρα που οι κρατούμενοι ήταν εκτός κελιών επιτρέπεται να αφήνονται οι σκοπιές χωρίς αστυνομικούς.
9)      Στις σκοπιές έχουν τοποθετηθεί φορητοί ασύρματοι για επικοινωνία σκοπών με το κέντρο της Α.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και λοιπών δυνάμεων στην Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου αλλά έχει παρατηρηθεί ο ένας σκοπός να τον χρεώνει στον άλλο χωρίς να φορτίζονται οι μπαταρίες τους. Αναρωτιόμαστε εάν υφίσταται για να υπάρχει χρέωση αποχρέωση αυτών ή για τον ουσιαστικό λόγο της επικοινωνίας μεταξύ σκοπών.
10)  Τελικά εάν τόσο εύκολα διώχνουν τους σκοπούς για εκτέλεση άλλης υπηρεσίας αφήνοντας κενές τις θέσεις τους μήπως δεν είναι τόσο απαραίτητες ως προς τον αριθμό.
11)  Γιατί διατάσσονται έντεκα (11) συνάδελφοι να μεταβούν στην Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου αφού οι σκοπιές είναι δέκα (10).
      Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως στην ανωτέρω ενισχυτική δύναμη της Α.Δ. Αργολίδας χρησιμοποιήθηκαν (3) συνάδελφοι της Ο.Π.Κ.Ε. και (2) της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ,γεγονός που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας για την διάσπαση των ομάδων και την απασχόλησή τους σε άλλους σκοπούς από αυτούς που ορίζονται σχετικά για τις ομάδες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
      Κύριε Γενικέ,
      Πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι που διατάζονται να μεταβούν να ενισχύσουν την Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου για υπηρεσία πρέπει να γνωρίζουν τι υπηρεσία θα εκτελέσουν ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που απορρέουν από την υπηρεσία αυτή. Δεν είναι δυνατόν να μεταβαίνουν για άλλο σκοπό και άλλο να κάνουν.
     Για τον λόγο αυτό ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε, οι ενισχυτικές δυνάμεις που αποστέλλονται στην Υ.Κ.Κ.Α. Κορίνθου να διατίθενται αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό που έχει διαταχθεί η μετακίνησή τους και όχι για κάλυψη άλλων αναγκών.
    Άλλωστε αυτό θα δείξει ότι υπάρχει συνέχεια και σχεδιασμός σχετικά με την διαχείριση του προσωπικού και την φύλαξη του κέντρου, από την διοίκηση.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                        ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου