Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μεταγωγή φυματικού με υπηρεσιακή κλούβα του Α.Τ. Ναυπλίου και όχι με το ΕΚΑΒ














ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799





                                                                                                        
                                                              Ναύπλιο 26 Μαρτίου 2013
                                                                       Αριθ. Πρωτ: 100/3/15

                            
                                              ΠΡΟΣ: Α.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  κ. Διευθυντή
                                                            Α.Τ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ
                                              ΚΟΙΝ.: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                            Γ.Α.Δ.Π.ΠΕΛ/ΣΟΥ
      Η Ένωσή μας έγινε δέκτης πολλών και έντονων παραπόνων από το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, σχετικά με μεταγωγή ποινικού κρατουμένου με ,υπό ένδειξη φυματίωση, στο νοσοκομείο του Κ.Κ. Κορυδαλλού.
      Συγκεκριμένα, κλήθηκε εκτάκτως συνάδελφος την 23-03-2013 και πρωινές ώρες να μεταφέρει υπόδικο στο νοσοκομείο του Κ.Κ. Κορυδαλλού, με την υπηρεσιακή κλούβα, χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, ο οποίος έπασχε από φυματίωση από τετραετίας, και κρατείτο επί μακρό διάστημα στα αστυνομικά κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπλίου, σύμφωνα με πρόσφατη γνωμάτευση ιατρού του Γ.Ν. Ναυπλίου. Επίσης δεν κλήθηκε ασθενοφόρο όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να τον μεταφέρει κάτω από όλες τις απαραίτητες και ασφαλείς συνθήκες.
      Αναρωτιόμαστε,  αν έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο που μπορούσε να διατρέξει το αστυνομικό προσωπικό από την μεταγωγή του συγκεκριμένου ατόμου από την μη ανάληψη της μεταγωγής διακομιδής από  ασθενοφόρο και την πραγματοποίηση από την κλούβα της αστυνομίας απασχόλησε κάποιον από τους αρμόδιους ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα τόσο για την άρνηση του ΕΚΑΒ να συνδράμει όσο και για την μη εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπεται από Π.Δ. 45/2008.
     Παρακαλούμε όπως παρέμβετε και δώσετε τις δέουσες εντολές, διαταγές ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν άλλες τέτοιες μεταγωγές  βαρύτατα ασθενών που είναι αντίθετες με τους Οργανικούς Νόμους και Κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και βάζουν σε κίνδυνο τις μεταγωγές και μπορεί τόσο εύκολα να εκτεθεί ο συνάδελφος αλλά και το σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
     Τέλος, η Ένωση ζητεί από την Α.Δ. Αργολίδας να μεριμνήσει όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απολύμανση των κρατητηρίων και της υπηρεσιακής κλούβας καθόσον, ο εν θέματι βρισκόταν στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπλίου περίπου ένα (1) τρίμηνο, αλλά και την προληπτική εξέταση των συναδέλφων οι οποίοι ήρθαν σε επαφή είτε άμεση είτε έμμεση, μαζί του σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 11 του 45/2008 Π.Δ.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου