Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Χορήγηση επιδόματος Ευθύνης Διοίκησης – Διεύθυνσης στο Αστυνομικό Προσωπικό



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989

ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Τ.Κ. 21100 Τ.Θ. 21
ΤΗΛ.: 27520 98756 - FAX: 27520 28408

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6973554333  ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936999799






                                                                  Ναύπλιο    14/05/2015
                                                                 Αριθ. Πρωτ: 500/5/16


ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 ΚΟΙΝ.:  ΓΕΝΙΚΌ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
                Α.Ε.Α./ΚΛΑΔΟΣ Δ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
              

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση επιδόματος Ευθύνης Διοίκησης – Διεύθυνσης στο Αστυνομικό Προσωπικό»

ΣΧΕΤ.: Α.  Άρθρο 1 Ν.2768/99  [ΦΕΚ Α-273]
              Β.  2/17458/0022 από 6-3-2000 Κ.Υ.Α. [ΦΕΚ Β-376]
              Γ.  Αριθ. Πρωτ.8002/35/165-β από 17 / 4 /2000  Α.Ε.Α./ΚΛΑΔΟΣ Δ/ΚΗΣ                ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ τμήμα 3ο

     Με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 31 του [Α] σχετικού Νόμου, στα μόνιμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχεται από 1-1-2000 κατά μήνα Επίδομα Ευθύνης Διοίκησης – Διεύθυνσης που ορίζεται βάσει βαθμού.
     Με τις διατάξεις της [Β] σχετικής Κ.Υ.Α. καθορίσθηκαν οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του ανωτέρου επιδόματος.
     Με το εδάφιο 6 της παραγράφου 2 της [Γ] σχετικής ορίζονται ως δικαιούχοι «Οι Διοικητές Αστυνομικών Σταθμών και Φυλακίων, εφόσον φέρουν το βαθμό τουλάχιστον του Αρχιφύλακα Παραγωγικής Σχολής [Ανακριτικού Υπαλλήλου] και οι επικεφαλής των ομάδων πρόληψης εγκληματικότητας και των πεζών περιπολιών.»
     Παρατηρείται ότι από τα ανωτέρω σχετικά, γίνεται μια κατάφορη αδικία εις βάρος των επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. καθώς δεν αναφέρονται πουθενά με αποτέλεσμα οι επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που διαθέτουν τις προϋποθέσεις να λάβουν το ανωτέρω επίδομα να μην μπορεί να γίνει δυνατή η χορήγησή του.
     Επισημαίνεται ότι, όταν εκδόθηκαν τα ανωτέρω σχετικά δεν είχε ιδρυθεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και δικαιολογημένα δεν αναφέρεται σε αυτά. Όμως από την ημέρα ίδρυσης της  ΔΙ.ΑΣ. μέχρι σήμερα έπρεπε να έχει επισημανθεί αυτή η αδικία που πραγματοποιείται εις βάρος των επικεφαλής της και για λόγους ισομερούς αντιμετώπισης τους με τους επικεφαλής άλλων μάχιμων ομάδων να είχε προβλεφθεί αυτό από την υπηρεσία.
     Για τους ανωτέρω λόγους, καλούμε, την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την ισομερή αντιμετώπιση μεταξύ ομοιοβάθμων  συναδέλφων αλλά και των ομάδων να επεκτείνει με διευκρινιστική διαταγή την χορήγηση του ανωτέρου επιδόματος και στους επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
     Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται όπως με δικές της παρεμβάσεις αποκαταστήσει μια μισθολογική αδικία που πραγματοποιείται εις βάρος των επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έναντι των άλλων μάχιμων ομάδων για την ισομερή αντιμετώπιση μεταξύ ομοιόβαθμων συναδέλφων που εκτελούν το ίδιο έργο αλλά σε διαφορετικές μάχιμες ομάδες, χωρίς διακρίσεις καθώς ο σκοπός όλων των ειδικών ομάδων της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο ίδιος, η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας και πόσο μάλιστα στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ιδρύθηκε για την άμεση μετάβασή της,  σε σημεία που το έγκλημα είναι σε εξέλιξη.
     Θεωρούμε ότι η επέκταση της χορήγησης του Επιδόματος Ευθύνης Διοίκησης – Διεύθυνσης και στους επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. είναι εφικτή και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                              ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου